Dietă. Top 6 cele mai sănătoase gustări sărace în calorii

3. Migdalele crude


O porţie potrivită pentru o gustare constă în 15 migdale. Acestea aduc mai mult calciu decât orice altă oleaginoasă, iar în plus asigură un aport însemnat de potasiu, magneziu, fosfor, cupru, zinc, mangan, biotină, vitamina B2 şi 30% din necesarul zilnic de vitamina E. Dacă ai poftă de ceva dulce combină migdalele cu 4 caise uscate sau 4 curmale.


4. Căpşunile


O porţie potrivită pentru o gustare constă în 330 de grame de căpşuni. Constituie o gustare sănătoasă, deoarece asigură necesarul zilnic de vitamina C şi au o cantitate mică de zahăr.
Ca să le intensifici aroma şi dulceaţa stropeşte-le cu o linguriţă de oţet balsamic.

5. Un ou fiert


Este potrivit pentru gustările dintre mese, deoarece conţine mult seleniu, iod, biotină, acid folic şi vitaminele B2, A, D şi B12. Spre exemplu, un ou asigură 10% din necesarul zilnic de fier, însă este recomandat să nu-l consumi la o masă la care optezi şi pentru ceai, deoarece taninul din ceai împiedică absorbţia fierului în corp. În schimb îl poţi consuma în combinaţie cu salatele de verdeţuri şi castraveţi sau cu crackerşi din făină de secară.



6. O jumătate de avocado


Este perfectă pentru o gustare sănătoasă, deoarece conţine grăsimi bune care reduc colesterolul rău şi stimulează producţia colesterolului bun. În plus, avocado conţine potasiu şi vitaminele B6, B5 şi E. Poţi să-l consumi ca atare cu puţină sare de mare sau fulgi de ardei iute. Dacă vrei ceva mai consistent amestecă avocado cu roşii, usturoi, zeamă de lămâie şi piper negru pentru a prepara guacamole. Este delicios cu beţe de legume proaspte sau crackerşi din făină de secară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod