Suc de lamaie pentru slabit

Dieta cu lămâi: Slăbește un kilogram pe zi!

Lamai taiate

Iată în ce constă dieta cu lămâi:

Dieta se ţine timp de 10 zile în care nu vei consuma nimic solid, numai 6-12 pahare de apă cu lămâie şi ceaiuri laxative. Pentru a prepara apa cu lămâie ai nevoie de:
  • 2 linguri cu suc de lămâie proaspăt stors
  • 300 mililitri de apă plată
  • 2 linguriţe cu sirop de arţar organic
  • un vârf cu cuţit cu piper Cayenne pudră.

Ce rol au toate aceste ingrediente:
  • lămâile alcalinizează corpul, taie pofta de mâncare, îmbunătăţesc digestia, curăţă ficatul şi stimulează fierea.
  • siropul de arţar de calitate are un indice glicemic mediu, astfel că el va asigura carbohidraţi cu eliberare lentă, spre deosebire de modul în care acţionează zahărul odată ingerat.
  • piperul Cayenne are efect antiinflamator, antioxidant şi stimulează arderea grăsimilor.

Dimineaţa pe stomacul gol, înainte de suc trebuie să consumi un litru de apă plată în care se amestecă două linguriţe cu sare de mare neiodată. Acest lucru presupune să stai acasă sau să ai o toaletă foarte aproape de tine. Apoi, pe parcursul zilei se consumă între 6-12 pahar cu suc de lămâie de fiecare dată când simţi că îţi este foame. De asemenea, poţi să consumi şi ceai de mentă neîndulcit dacă simţi nevoia.

Seara se bea o ceaşcă cu ceai laxativ.

Efectele constatate în urma acestei diete sunt într-adevăr spectaculoase. Chiar de a doua zi, vei observa cum cântarul arată mai puţin cu un kilogram, însă trebuie să reţii că nu este vorba despre grăsime eliminată, ci de apă.


Atenţie! Dietele drastice nu sunt potrivite pentru slăbit pe termen lung


Nicio dietă care presupune excluderea alimentelor solide pe termen lung, consumul exagerat al alimentelor dintr-o singură categorie alimentară sau înfometarea nu va aduce niciun beneficiu pentru sănătatea şi silueta ta. Ele vor da roade mai mult sau mai puţin spectaculoase imediat, însă înainte de a le urma orbeşte pe termen lung este bine să cântăreşti riscurile pe care le au asupra sănătăţii.


Astfel că, dieta cu lămâi nu este una pe care să o urmezi pe termen lung, excluzând alimentele de bază, ci este mai potrivit să incluzi lămâile în planul tău alimentar care cuprinde alimente sănătoase. Numai atunci bei beneficia de nutrienţii şi efectele spectaculoase pe care le are lămâia asupra corpului tău. În schimb, exagerând cu sucul de lămâie pe termen lung şi excluzând alimentele sănătoase din regimul tău poţi să ajungi la probleme serioase de sănătate.

Şi ca să te convingi că prin înfometare nu vei reuşi să slăbeşti pe termen lung, iată un studiu apărut în publicaţia Journal of Consulting and Clinical Psychology care spune că o reducere inițial drastică a aportului de calorii determină organismul să ardă rezervele de carbohidrați glicogen, proces care este însoțit de pierderea de apă din organism, grăsimea nefiind afectată în mod semnificativ.


Cu toate acestea, se pare că dieta cu lămâi are un efect asupra grăsimii, deoarece în urma unui studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health s-a constatat că acest proces de detoxifiere cu suc de lămâie stimulează arderea grăsimilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod