Nutriţie. 5 beneficii ale consumului de apă cu lămâie dimineaţa

Este un obicei simplu de urmat înainte de micul dejun şi are efecte bune asupra întregului corp. De ce este bine să introduci acest ritual la prima oră a zilei?
Apa călduţă cu zeamă de lămâie consumată pe stomacul gol, dimineaţa, la trezire este un ritual cu numeroase beneficii pentru sănătate. Nu numai că hidratează corpul după o noapte lungă, ci stimulează şi metabolismul, astfel că vei arde mai multe grăsimi pe parcursul zilei. Dar, beneficiile consumului de apă călduţă cu lămâie la prima oră a dimineţii nu se opresc aici. Descoperă cum îţi ajuţi corpul consumând zilnic această băutură!


1. Îmbunătăţeşte digestia


Potrivit specialiştilor, zeama de lămâie are o structură similară cu sucurile gastrice şi ajută la o eliminare eficientă a toxinelor care se adună în tractul digestiv. Astfel că dacă vei consuma constant un pahar cu apă călduţă şi zeamă de lămâie poţi să scapi de indigestie, arsuri stomacale şi stări de balonare.
Pe lângă aceste efecte, apa cu lămâie te ajută să mergi la baie dimineaţa, hidratează colonul, stimulează producţia bilei şi previne constipaţia. Numai beneficii pentru digestia ta, aşa că este momentul să introduci acest ritual în fiecare dimineaţă.


2. Stimulează sistemul imunitar


Deoarece are un conţinut ridicat de vitamina C, zeama de lămâie are un efect puternic asupra sistemului imunitar, protejând corpul de răceli, infecţii şi astenie. Pentru un sistem imunitar puternic, corpul are nevoie şi de fier, iar consumând zilnic apă cu lămâie vei favoriza o absorbţie eficientă a acestui mineral esenţial din alimentele pe care le consumi pe parcursul zilei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod