Cele mai bune proteine care te ajută să slăbești

Nesuferitele kilograme în plus nu dispar deși faci eforturi? Află care sunt cele mai bune proteine pentru reconturarea siluetei!
Dacă încerci să scapi de kilogramele acumulate, consumul unei cantități ridicate de proteine te poate ajuta să atingi mai repede greutatea dorită. Proteinele, chiar și cele din surse neașteptate cum sunt legumele, sunt digerate într-un ritm lent și constant. Astfel, nu îți va mai fi foame atât de des și vei rezista în fața chips-urilor sau a prăjiturilor. De asemenea, proteinele sunt esențiale pentru menținerea și construirea masei musculare. Nu ezita să incluzi proteinele în meniul zilnic pentru un corp ferm și tonifiat.
 
Dar există alimente cu multe proteine care au avantaje suplimentare față de celelalte? Cu siguranță. Unele alimente îți permit să savurezi mese gustoase cu mai puține calorii și câteva sunt aliați de bază pentru a putea să porți hainele tale preferate, cu mărimi mai mici.
 
Iată care sunt cele mai bune proteine pentru topirea centimetrilor în plus:
 

1. Ouăle

Vrei un mic dejun consistent care să-ți dea energie pentru o zi aglomerată? Ce zici de ouăle fierte? Cu doar 140 de calorii, 2 ouă conțin 14g de proteine care, combinate cu grăsimea din gălbenușuri, vor menține glicemia la un nivel constant, reducând șansele de consum excesiv de calorii. Potrivit studiilor de specialitate, consumul de ouă la micul dejun atenuează senzația de foame și te ajută să mănânci mai puțin în următoarele 36 de ore. 
 

2. Somonul 

100g de somon sălbatic la grătar conțin 22g de proteine, pentru doar 155 de calorii. De asemenea, somonul este o sursă esențială de acizi grași Omega-3, care stimulează arderea grăsimilor și te ajută să ții apetitul sub control.
Alege somonul sălbatic de fiecare dată când ai ocazia pentru că are cu 32% mai puține calorii față de somonul de crescătorie și aproape 1g de Omega-3 în plus la fiecare porție.
 

3. Brânza de vaci dietetică

Sigur, nu este la fel de populară ca iaurtul grecesc, dar îți oferă cele mai bune proteine pentru o siluetă ideală. 200g de brânză de vaci dietetică conțin 28g de proteine, pentru doar 163 de calorii. Și acesta nu este singurul motiv pentru care este un ingredient de top în lupta împotriva obezității. Femeile supraponderale care consumă produse lactate bogate în proteine elimină mai rapid celulele adipoase, câștigând în schimb masă musculară, potrivit unui studiu canadian. O poți consuma simplă, cu mărar sau patrunjel proaspăt, sau o poți adăuga la smoothie-urile tale favorite.

 
4. Pieptul de pui fără piele 

Aroma ușoară și versatilă fac din pieptul de pui un ingredient ușor de integrat într-o varietate de rețete. 100g de piept de pui la grătar îți asigură 26g de proteine, pentru doar 128 de calorii.
Și, din moment ce plictiseala poate interveni în cadrul dietelor, fii creativă și combină pieptul de pui atât cu legume crude sau fierte la abur, cât și cu iaurt dietetic, mere coapte sau mango. Lista de combinații posibile depinde doar de tine!

 
5. Lintea

200g de linte gătită conțin 18 g de proteine și 15 g de fibre, contribuind la reducerea apetitului și diminuarea consumului caloric. În urma studiilor de specialitate s-a constatat că persoanele care consumă zilnic o porție de linte slăbesc în medie cu 1 kg în doar șase săptămâni, fără să facă alte schimbări în dietă. Imaginează-ți ce rezultate poți obține dacă vei consuma linte și vei face și exerciții de tonifiere!

 
6. Mușchiul de porc

Pentru doar 30 de calorii în plus la o porție de 100g, mușchiul de porc conține aceeași cantitate de proteine ca și pieptul de pui (în jur de 26g). Deci, atunci când vrei să mai variezi rețetele, poți savura fără grijă și mușchi slab de porc la grătar.
Cercetătorii au constatat că în cadrul dietelor echilibrate carnea de porc favorizează scăderea în greutate fără pierderea masei musculare. 

 
7. Tonul la conservă

La fel ca și somonul sălbatic, este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, care favorizează arderea grăsimilor. 100g de ton din conservă îți asigură 16g de proteine. Alege sortimentele de ton în apă sau suc propriu și ocolește-le pe cele în ulei pentru a evita excesul de calorii. Este bine să-l ai mereu la îndemână pentru a pregăti gustări sănătoase în doar câteva minute.

 
8. Tempeh

Încă nu ai încercat tempeh? Este soia fermentată, cu o aromă aparte și o textură asemănătoare cu cea a cărnii. Tempeh conține 16g de proteine la o porție de 100g. În plus, are 7g de fibre și te ajută să reziști în fața dulciurilor mult mai ușor. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod