Ce alimente trebuie să consumi pentru unghii mai sănătoase

Care sunt cele mai bune alimente pentru unghii mai sănătoase? Am pregătit o listă cu cele mai bune alimente pe care le poți consuma pentru a avea unghii mai sănătoase, din interior către exterior.
Nu este nevoie să iei suplimente de creștere a unghiilor, trebuie doar să incluzi aceste alimente în dieta ta și să vezi cum ți se îmbunătățește sănătatea unghiilor. Iată care sunt acestea!

5 alimente pentru unghii mai sănătoase


1. Mazăre


Cu toate că mazărea este de mici dimensiuni, beneficiile acestui aliment sunt foarte mari când vine vorba de valoarea nutritivă. Acestea stimulează sănătatea unghiilor tale. Mazărea conține proteine, care îmbunătățesc rezistența unghiilor și accelerează rata de creștere a unghiilor.
De asemenea, conține beta-caroten și vitamina C, precum și fier. 

2. Germeni de grâu


Germenii de grâu pot aduce un mare plus dietei tale, dacă vrei să ai unghii mai sănătoase și mai puternice. Acest aliment reprezintă una dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina E, proteine și zinc. Este, de asemenea, o sursă importantă de vitamina B6, care promovează absorbția zincului din intestine. Poți adăuga germeni de grâu în cereale, musli, aluat de pâine, piureuri sau clătite. 

3. Semințe de floarea-soarelui


Semințele de floarea-soarelui sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai bune alimente pe care le poți consuma dacă vrei să ai unghii puternice și sănătoase. Aceste semințe au un conținut bogat de vitamine și minerale, care contribuie la sănătatea unghiilor.
De asemenea, conțin vitamina E, zinc și fier. Pe lângă aceste beneficii pe care le aduc sănătății, semințele de floarea-soarelui reprezintă o excelentă sursă de vitamina B6 și de cupru.

4. Fasole


Fasolea este o legumă extrem de versatilă, care poate fi găsită sub diferite forme, dimensiuni și culori. Acest aliment este foarte gustos și hrănitor. În plus, ar trebui să fie o parte integrantă a unei diete, mai ales dacă vrei să promovezi sănătatea unghiilor. Fasolea conține proteine care îmbunătățesc creșterea unghiilor, însă este și o sursă importantă de vitamine și minerale perfecte pentru unghii, cum ar fi fierul, zincul și biotina. 

5. Ouă


Ouăle conțin multe proteine, care sunt vitale pentru unghii puternice și sănătoae. În plus, proteinele care se regăsesc în ouă sunt ușor de digerat și folosit de către organism.
În plus, pe lângă sursa excelentă de îmbunătățire a sănătății unghiilor revenită din proteine, ouăle au multe substanțe nutritive necesare pentru menținerea unghiilor sănătoase. Printre acestea se numără și fierul, vitamina B7, vitamina B12, vitamina A și vitamina E.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod