Cum scapi de unghiile îngălbenite?

Ce duce la apariția unghiilor îngălbenite? În cazul celor mai multe femei, unghiile îngălbenite apar ca un efect secundar nefericit al aplicării ojei roșii pe unghiile de la mâini și de la picioare.
Nuanțele de roșu intens sau violet sunt prea frumoase pentru a nu fi încercate, însă acestea sunt principalii vinovați, care duc la îngălbenirea unghiilor. Din fericire, există câteva modalități simple, prin care poți ajuta unghiile îngălbenite să revină la culoarea lor inițială. Dacă soluțiile de mai jos nu funcționează, ar trebui să îți consulți medicul, deoarece unghiile îngălbenite pot fi cauzate și de o infecție fungică sau de alte probleme de sănătate.

3 soluții care te ajută să scapi de unghiile îngălbenite

1. Apelează la ajutorul fructelor


Din moment ce lămâile au un efect de albire, acestea pot reprezenta un remediu eficient pentru albirea unghiilor galbene. Există mai multe moduri în care poți folosi lămâile pentru unghiile îngălbenite.
Poți tăia o lămâie în jumătate, după care poți freca fiecare unghie pentru 30-60 de secunde cu jumătățile de lămâie. De asemenea, poți folosi și un disc demachiant înmuiat în zeamă de lămâie. Dacă mănânci în mod regulat portocale, freacă unghiile cu coaja proaspătă de la portocale, de două-trei ori pe zi, timp de câteva săptămâni. Iar o linguriță de boabe de ienupăr zdrobite într-un bol cu apă caldă, în care să-ți înmoi unghiile înainte de culcare, îți poate fi cu adevărat de folos.

2. Verifică-ți cutia cu medicamente

Unele tratamente dentare pot ajuta la eliminarea petelor și decolorărilor de pe unghii. Folosește o periuță de dinți veche pentru a-ți albi unghiile îngălbenite.
Fă un amestec de 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu și 1 linguriță de peroxid de hidrogen (3%) și periază-ți unghiile cu acesta în fiecare seară. De asemenea, poți tăia benzile de albire a dinților pentru a se potrivi cu forma unghiilor, după care le poți lăsa pentru 15 minute să acționeze pe unghii.

3. Folosește un lac de bază


Dacă nu poți renunța la manichiurile în culori care îți îngălbenesc unghiile, va trebui să știi cum să scapi de unghiile galbene, chiar dacă rareori le lași nepictate. Unghiile îngălbenite pot afecta culoarea ojelor mai deschise la culoare.
Cea mai bună modalitate de a preveni apariția unghiilor îngălbenite este aplicarea unui lac de bază înainte de ojă. Acest pas este important mai ales dacă ai de gând să te dai cu o ojă închisă la culoare. Aplică un strat de protecție între unghii și lacurile de unghii în culori închise. Lasă-l să se usuce înainte de a te da cu ojă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod