Cum să previi activarea alergiilor de primăvară

Primăvara este anotimpul în care toată natura se trezește la viață, însă nu este chiar anotimpul preferat al tuturor persoanelor.
Iar acest lucru nu este cauzat de faptul că unii oameni iubesc mai mult zăpada sau temperaturile moderate din timpul toamnei, ci din cauza faptului că, odată cu apariția primăverii, se activează și alergiile de primăvară. Ploile de primăvară au un efect asupra înmulțirii mucegaiului în interiorul și în afara caselor. Iar florile, copacii, ierburile și chiar și buruienile încep să înflorească, venind la pachet cu polenul care cauzează alergiile multor persoane. Un alt aspect pe care ar trebui să-l iei în calcul, dacă îți dorești să previi activarea alergiilor de primăvară, are strictă legătură cu curățenia de primăvară, care are abilitatea de a trezi acarienii care există în casa ta.
Însă există câteva modalități prin care poți să previi activarea alergiilor de primăvară. Este vorba de acelea care nu au o legătură directă cu înflorirea copacilor și plantelor, pentru că nu ai putea să împiedici aceste procese naturale. Iată despre ce modalități prin care poți preveni activarea alergiilor de primăvară este vorba!

5 moduri prin care poți preveni activarea alergiilor de primăvară

1. Evită strângerea polenului în casa ta

Pentru a face acest lucru, spală lenjeriile de pat în fiecare săptămână cu apă fierbinte. De asemenea, încearcă să faci un duș sau o baie, preferabil spală-te și pe cap înainte de culcare, deoarece polenul se poate acumula și în podoaba capilară.

2. Șterge fiecare suprafață din casă

Poartă o mască și mănuși atunci când faci curat, dai cu aspiratorul și ștergi praful, pentru a limita expunerea pe care o ai la praf și substanțe chimice. De asemenea, este recomandat să dai cu aspiratorul în casă de două ori pe săptămână.

3. Spală covoarele

Atunci când speli covoarele, îndepărtezi praful și mucegaiul prezente în casa ta. Dacă ai covoare sau carpete în casă, asigură-te că acestea sunt lavabile.

4. Menține aerul din interiorul casei tale curat

Ține geamurile închise în majoritatea timpului, pentru a reduce cantitatea de polen care intră în casa ta. Schimbă frecvent filtrele de la aerul condiționat, respectiv de la gurile de aerisire, în special în această perioadă a anului.

5. Fă o vizită la doctor

În momentul în care îți faci testele de alergii, vorbește cu medicul specialist despre medicamentele pentru alergiile sezoniere potrivite pentru organismul și simptomele tale.

Tu ce alte modalități de a preveni prezența alergiilor de primăvară mai cunoști?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod