Alcoolul: 6 erori de folosire care te duc la moarte

Alcoolul, cel mai vechi viciu al oamenilor, este în continuare legal cu consecinţe nefaste asupra sănătăţii celor care abuzează de el. Pericolele nu apar doar după zeci de ani de beţii, ele pot cauza şi drame neaşteptate pentru cei care ignoră cele 6 erori de folosire ale alcoolului care te duc la moarte.
Alcoolul, cel mai vechi viciu al oamenilor, este în continuare legal cu consecinţe nefaste asupra sănătăţii celor care abuzează de el. Pericolele nu apar doar după zeci de ani de beţii, ele pot cauza şi drame neaşteptate pentru cei care ignoră cele 6 erori de folosire ale alcoolului care te duc la moarte.

Studiile de specialitate au demonstrat că enzima ADH, ce metabolizează alcoolul, se găseşte în cantitate mai mică în stomacul femeilor decât al bărbaţilor, explicând vechiul mit care spune că "femeile nu rezistă la băutură". Chiar dacă poţi bea la fel de mult ca un bărbat, ţine cont de pericolele alcoolului care îţi pot pune în pericol viaţa.

Combinarea băuturilor alcoolice cu medicamente


Medicii recomandă abstinenţa de la alcool atunci când urmezi orice tratament. În combinaţie cu diverse calmante, alcoolul poate ucide.
Chiar dacă eviţi gestul neglijent de a intra într-o cadă plină după ce ai băut şi ai luat calmante, ca Whitney Houston, combinaţia îţi poate scădea tensiunea arterială până la un stop cardiac tăcut.

Medicamentele de inimă, mai ales cele pentru hipertensivi, sunt la fel de periculoase în combinaţie cu alcoolul, dar abuzul de băutură şi pastile nu este niciodată o idee bună, chiar dacă iei doar suplimente dietetice sau vitamine.

Abuzul de alcool în frig


Băutura nu te încălzeşte, doar te face să simţi că ţi-a crescut temperatura. Conţinutul ridicat de alcool din sânge duce la dilatarea vaselor sanguine, iar corpul pierde căldura mai repede. Timpul petrecut la temperaturi sub 0 grade după o beţie poate fi fatal chiar şi pentru cei mai rezistenţi şi sănătoşi.
Hipotermia apare rapid, iar tensiunea arterială scade până când inima încetează să bată.

Intoxicaţia cu alcool şi comă alcoolică


Chiar dacă reuşeşti să-ţi păstrezi echilibrul şi să nu cazi în faţa unei maşini, intoxicaţia cu alcool poate fi fatală în unele cazuri. Dacă o eviţi, însă consumi băuturi alcoolice în mod constant ore întregi, comă alcoolică poate fi uşor confundată de cei din jur cu un somn odihnitor. Cei care au ghinionul să fie lăsaţi pe spate de cei din jur, care nu ştiu că poziţia corectă este cea pe o parte, pot suferi vărsături din cauza intoxicaţiei şi se pot înecă în propria vomă.

Combinarea absintului cu alte băuturi alcoolice


Interzis multă vreme pentru efectul său puternic, absintul este o băutură foarte periculoasă nu doar din cauza conţinutului extrem de ridicat de alcool. Combinat cu alte băuturi alcoolice ţări, absintul îţi va da cea mai oribilă mahmureală din viaţă, dacă ai norocul să te mai trezeşti a doua zi.

Abuzul de alcool şi condusul


Cafeaua nu elimină în mod magic alcoolul din sânge. Băuturile cu multă cofeina îţi cresc uşor puterea de concentrare, dar efectele alcoolului asupra reflexelor nu sunt eliminate complet.
Când urci la volan după ce ai consumat băuturi alcoolice îţi pui în pericol viaţa şi aciunile tale pot înseamnă moartea şi pentru cei dragi, care sunt cu tine în maşină, sau pentru alţi şoferi nevinovaţi.

Beţia în singurătate


Riscul de moarte în urmă unui accident casnic este semnificativ mai mare atunci când bei în singurătate. Oricare ar fi motivul care te împinge la abuzul de alcool, nu bea singură. Chiar dacă nu fumezi şi nu ai cum să provoci un incendiu cu o ţigară aprinsă, poţi lasă gâzele pornite sau poţi aluneca şi te poţi lovi la cap. Beţia şi hemoragia internă nu sunt o combinaţie reuşită, deci ţine aproape pe cineva drag dacă îţi propui să abuzezi de alcool acasă.

Autor: Iulia Anghel

Sursa foto: Al.sp.gov.br
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod