Dementa

Un nou tip de demență a fost identificat

Un nou tip de demență a fost identificat

Milioane de persoane în vârstă suferă de o formă de demență care a fost diagnosticată greșit ca fiind boala Alzheimer, potrivit cercetătorilor.

Tratamentul hormonal conduce la dementa

Tratamentele hormonale conduc la scaderea creierului in volum. Potrivit unor studii anterioara, tratamentele hormonale nu afectau volumul creierului, nu produceau leziuni la nivelul acestuia ci cresteea riscul de dementa in randul femeilor care aveau peste 65 ani.

Laserul: noua terapie in vindecarea bolii Alzheimer

Folosind tehnologia laser pentru a studia placile amiloide de pe suprafata creierului la persoanele care sufera de Alzheimer, cercetatorii japonezi de la Universitatea din Osaka au descoperit ca aceasta metoda ar putea fi folosita pentru tratatarea bolii.

Tulburarile de somn pot indica aparitia dementei

Persoanele care plang in timpul somnului sau sunt agitate prezinta un risc mai mare de a suferi de dementa sau maladia Parkinson, conform unui studiu efectuat recent.

Ginkgo biloba nu reduce riscul de Alzheimer

Desi este una dintre cele mai bine vandute plante medicinale din lume, Ginkgo biloba nu imbunatateste memoria si nici nu reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer. Aceasta este concluzia unei cercetari publicata in ultimul numar al revistei Journal of the American Medical Association.

Educatia poate proteja impotriva pierderii memoriei

Un nivel crescut al educatiei si o slujba care presupune un efort mental ridicat pot oferi protectie impotriva pierderii memoriei, stare care apare de obicei inaintea aparitiei bolii Alzheimer, sunt de parere specialistii.

Vitamina B12 poate preveni pierderea memoriei

Persoanele in varsta cu o deficienta de vitamina B12 prezinta un risc de 6 ori mai ridicat de a suferi pierderea memoriei, sunt de parere specialistii.

Exercitiile fizice imbunatatesc memoria

Exercitiile fizice pot ajuta adultii care intampina probleme usoare de memorie, sunt de parere specialistii.

Ceaiul negru reduce riscul aparitiei dementei

Doar cateva cesti de ceai pe zi, datorita continutului de polifenoli, reduce riscul aparitiei dementei, conform unui nou studiu.

Nivelul scazut de colesterol "bun" creste riscul dementei

Persoanele de varsta medie cu un nivel scazut de colesterol "bun" prezinta un risc mai mare de pierdere a memoriei si de aparitie a dementei.

Exista o legatura intre IQ si aparitia dementei?

Copiii cu un IQ scazut prezinta un risc mai mare de a suferi de dementa vasculara la maturitate, arata noile studii.

Ginkgo biloba - ineficienta in tratarea dementei

Suplimentele de ginkgo biloba nu ajuta pacientii care sufera de dementa, arata un nou studiu.

Terapia prin lumina este benefica pentru pacientii cu dementa

O doza zilnica de lumina ajuta la ameliorarea simptomelor dementei, sunt de parere specialistii.

Antipsihoticele cresc riscul de aparitie a pneumoniei

Pacientii de caminele de batrani care sunt tratati cu medicamente antipsihotice au un risc mai mare cu 60% sa faca pneumonie fata de cei care nu sunt sub tratament, arata un nou studiu.
Pagina: