Laserul: noua terapie in vindecarea bolii Alzheimer

Folosind tehnologia laser pentru a studia placile amiloide de pe suprafata creierului la persoanele care sufera de Alzheimer, cercetatorii japonezi de la Universitatea din Osaka au descoperit ca aceasta metoda ar putea fi folosita pentru tratatarea bolii.
Initial cercetatorii marcau placile cu tioflavina, un indicator fluorescent, cu afinitate spre proteinele amiloide, prezente in cazul bolii Alzheimer. In mod surprinzator, au descoperit ca laserul duce la degradare proteinei si nu doar la identificarea placilor.

Descoperirea este foarte importanta deoarece metodele de tratament pentru Alzheimer ar putea fi inlocuite cu terapia prin laser. Totusi, pentru ca aceasta teorie sa fie pusa in practica, mai sunt necesare multe cercetari in acest sens.

Alzheimer este cea mai frecventa forma de dementa: dintre toti pacientii cu dementa, 50-60% au dementa de tip Alzheimer.
Nu exista tratament care sa vindece boala, ci doar o serie de medicamente care se folosesc in formele precoce si moderate ale bolii si care reusesc incetinirea pierderilor de memorie, prin urmare prelungesc durata si calitatea vietii pacientilor.

Sursa: Corriere della sera
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Thea pe 10 Ian 2009, 12:28
    obsesie

    Boala am s-o fac. Factori favorizanti-viata si alimentatie dezechilibrata, poluare interna(corp) si externa din mediu, nervi-stres - cat cuprinde. Mai trebuie ceva? Genetic nu stiu. Prevenire nu exista si oricum este prea tarziu. Poate "intarziere in timp". CUM?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod