Ginkgo biloba nu reduce riscul de Alzheimer

Desi este una dintre cele mai bine vandute plante medicinale din lume, Ginkgo biloba nu imbunatateste memoria si nici nu reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer. Aceasta este concluzia unei cercetari publicata in ultimul numar al revistei Journal of the American Medical Association.
Studiul s-a desfasurat pe o perioada de opt ani si la el au participat peste trei mii de voluntari cu varsta de peste 75 de ani. Acestia au primit cate doua doze a cate 120 miligrame pe zi de extract de Ginkgo. Rezultatele au aratat ca incidenta celor care dezvolta dementa sau Alzheimer este asemanatoare cu a celor care nu folosesc acest supliment.

"Nu stim inca daca in cazul in care este luat cu mult timp inainte ca primele semne ale bolii sa apara, are vreun efect" a declarat Jeff Williamson, unul dintre autorii studiului.

Boala Alzheimer si alte forme de dementa afecteaza peste 5 milioane de oameni in Statele Unite.
Este o afectiune degenerativa progresiva a creierului care apare mai ales la persoane de varsta inaintata, producand o deteriorare accentuata a functiilor de cunoastere ale creierului, cu pierderea capacitatilor intelectuale ale individului.

Sursa: http://it.health.yahoo.net
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod