Cafea reduce riscul aparitie afectiunii Alzheimer

Potrivit unui studiu realizat de Societatea pentru Alzheimer, consumul a 3-5 cafele zilnic reduce riscul dezvoltarii afectiuni Alzheimer - boala specifica persoanelor cu varsta inaintata. Potrivit altui studiu cafeina fereste oamenii de demneta, iar ultima cercetare a fost oprita deoarece se baza pe faptul ca oamenii isi amintesc cu exactitate cantitatea de cafea consumata cu decenii in urma.
Dr. Susanne Sorensen, de la Societatea pentru Alzheimer, a declarata ca "timp de ani de zile cafeaua a fost considerata un bun de consum placut, insa prin intermediul noilor cercetatori s-a demonstrat ca acesta bautura are efecte pozivite asupra sanatatii, reducand riscul aparitiei afectiunilor Alzheimer sau dementa".

Cercetatorii din Suedia si Finlanda au chestionat 1500 de adulti, barbati si femei, in legatura cu consumul de ceai si cafea. Rezultatul analizelor au aratat ca consumul moderant de cafea este asociat cu prevenirea dezvoltarii dementei.
Totodata, in urma chestionarii celor 1500 de persoane ca reiesit ca consumul de ceia nu are nicio legatura cu aparitia bolii Alzheimer sau dementa.

Cu toate acestea trebuie mentionat ca consumul de cafea nu este intotdeauna benefic pentru sanatate, cercetatori descoperind ca mai mult de 7 pahare pe zi de cafea tripleaza riscul aparitiei halucinatiilor in randul persoanelor sanatoase.

Sursa: Daily Mail
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod