Exercitiile fizice imbunatatesc memoria

Exercitiile fizice pot ajuta adultii care intampina probleme usoare de memorie, sunt de parere specialistii.
La studiul efectuat de Universitatea din Melbourne au participat 138 de persoane cu varsta de 50 de ani si cu probleme de memorie. Voluntarii au participat la un program de activitate fizica si au inregistrat o imbunatatire a functiilor cognitive.

Un alt studiu efectuat de Asociatia Medicala Americana arata ca exercitiile fizice pot ajuta in prevenirea declinului mental sever. La studiu au participat persoane cu usoare probleme cognitive care, desi nu afecteaza viata de zi cu zi, maresc riscul de aparitie a dementei.
O parte dintre voluntari au urmat un program de 50 de minute de activitate fizica moderata pe zi (cum este mersul pe jos), timp de 24 de saptamani. Dupa aceasta perioada, au fost supusi unor teste, reusind sa inregistreze rezultate mai bune cu privire la functiile cognitive fata de cei care nu au participat la program. Riscul de dementa s-a observat a fi mai scazut. Se pare ca beneficiile persista cel putin inca 12 luni de la incheierea programului.

"Exercitiile fizice efectuate in mod regulat reprezinta una dintre cele mai bune metode de a reduce riscul aparitiei dementei si de a incetini evolutia acestei boli," declara Dr.
Susanne Sorensen, Societatea Alzheimer.

Sursa: BBC Online
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cioana pe 4 Sep 2008, 14:58

    Care sunt cele mai cunoscute si eficiente miscarii?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod