Colesterol

Ce legătură există între colesterol și inflamații?

Ce legătură există între colesterol și inflamații?

Colesterolul este o substanță ceroasă, care poate fi regăsită în aproape orice celulă a corpului. Chiar dacă multe persoane sunt de părere că acest colesterol este rău, iar o dietă cu un conținut redus de grăsimi este sănătoasă, organismul are nevoie de o anumită cantitate de... 14 Apr
Alimentele periculoase: De ce trebuie să evitați pâinea albă, mezelurile şi băuturile energizante

Alimentele periculoase: De ce trebuie să evitați pâinea albă, mezelurile şi băuturile energizante

Societatea modernă favorizează excesul alimentar, alimente "neprietenoase" precum pâinea albă, cârnaţii şi mezelurile, dar şi mâncărurile congelate fiind introduse în dieta zilnică, deşi acestea reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea şi vitalitatea organismului.
Top 10 aliaţi de vară ai siluetei: Ce trebuie să mănânci pentru a te menţine în formă

Top 10 aliaţi de vară ai siluetei: Ce trebuie să mănânci pentru a te menţine în formă

Pentru menţinerea unei siluete fine şi pentru o stare bună a sănătăţii, vara trebuie consumate din belşug o serie de alimente de sezon. Iată care sunt cele mai bune alimente pentru siluetă care pot fi consumate vara, într-un top prezentat de agenția Mediafax:
5 alimente de evitat pentru a avea un abdomen plat

5 alimente de evitat pentru a avea un abdomen plat

Unele alimente provoacă îngrăşarea mai rapid decât altele, pentru că au un conţinut caloric mare şi un nivel scăzut de nutrimente. Nu consuma niciodată aceste alimente dacă vrei să ai un abdomen plat, scrie site-ul livestrong.com, citat de agenția Mediafax.
Fructul-minune care îţi menţine sănătatea şi silueta

Fructul-minune care îţi menţine sănătatea şi silueta

Persoanele cărora le place să consume avocado în mod frecvent sunt mai sănătoase şi mai slabe decât acelea care nu mănâncă decât foarte rar sau deloc acest fruct, potrivit unui studiu recent citat de Huffington Post.
Noile norme de sănătate ale Uniunii Europene: De ce sunt aditivii mai sănătoşi decât broccoli

Noile norme de sănătate ale Uniunii Europene: De ce sunt aditivii mai sănătoşi decât broccoli

Uniunea Europeană a autorizat o serie de reguli privind alimentaţia sănătoasă, pentru a desfiinţa percepţiile false sau nedovedite asupra mâncărurilor şi a băuturilor, precum promisiunile de pierdere în greutate sau cele privind buna funcţionare mintală sau sănătatea inimii.
Crăciun: 7 trucuri ca să ţii sub control colesterolul

Crăciun: 7 trucuri ca să ţii sub control colesterolul

Dacă nu exagerezi cu mâncărurile grase şi ţii cont de câteva reguli de alimentaţie care te ajută să îţi menţii sub control colesterolul, Sărbătorile vor trece fără să lase urme asupra sănătăţii tale. Află cum poţi să păcăleşti colesterolul şi să-l împiedici să...
Dr. Oz: De ce e bine să mănânci germeni de grâu?

Dr. Oz: De ce e bine să mănânci germeni de grâu?

Germenii de grâu sunt plini de vitamine şi minerale. Din păcate, tocmai această parte esenţială este îndepărtată atunci când se prelucrează grâul pentru a-l transforma în făină albă. Află de la Dr. Oz ce minuni fac aceşti germeni de grâu!
Sănătatea ta: 6 secrete despre cartofii prăjiţi. Descoperă cât rău îţi fac!

Sănătatea ta: 6 secrete despre cartofii prăjiţi. Descoperă cât rău îţi fac!

Cartofii prăjiţi se află în topul alimentelor de evitat pentru un regim de slăbit, dar continuă să fie o atracţie puternică, mai ales în momentele de slăbiciune, când excesele alimentare au rol de consolare sau de eliminare a stresului. Iată 6 secrete despre cartofii prăjiţi, care...
Top 5 alimente care nu trebuie să lipsească din meniul tău

Top 5 alimente care nu trebuie să lipsească din meniul tău

Cercetările realizate în ultimii ani în domeniul alimentaţiei au identificat 5 alimente care nu sunt numai hrănitoare, ci şi delicioase, convenabile şi economice.
Ce e bine să mâncăm şi ce nu? Cum se schimbă sfaturile nutriţioniştilor în timp

Ce e bine să mâncăm şi ce nu? Cum se schimbă sfaturile nutriţioniştilor în timp

A devenit un obicei ca unii oameni de ştiinţă să emită o teorie privind un aliment sănătos pentru ca după o perioadă alţii să afirme contrariul. În timp, unele alimente au trecut de la a fi recomandate la a fi extrem de nocive pentru organism.
Oul, benefic sau dăunător pentru organism?

Oul, benefic sau dăunător pentru organism?

Odinioară "demonizate" pentru că ar fi fost rele pentru inimă, ouăle şi-au recâştigat titlul de aliment sănătos în ultimii ani, pe măsură ce studii au stabilit că nu numai că sunt bune pentru muşchiul cardiac, ci şi pentru pierderea kilogramelor în plus.
Dr. Oz: 5 cei mai periculoşi factori de risc care-ţi distrug creierul

Dr. Oz: 5 cei mai periculoşi factori de risc care-ţi distrug creierul

Dacă vrei să eviţi tulburările de memorie care pot să apară odată cu înaintarea în vârstă trebuie să te fereşti de câţiva factori de risc care îmbătrânesc prematur creierul. Află de la Dr. Oz care sunt acesşti factori pentru a-ţi proteja creierul!
Berea creşte nivelul colesterolului bun

Berea creşte nivelul colesterolului bun

Consumul moderat de bere este recomandat de specialiştii din lumea întreagă pentru conţinutul său bogat în nutrienţi care ajută în diverse probleme. Află în ce situaţii te ajută consumul moderat de bere!
Cum pot să slăbesc chiar dacă mănânc mult? Wakame!

Cum pot să slăbesc chiar dacă mănânc mult? Wakame!

Concentrat pur, obţinut din alga WAKAME, cunoscută pentru efectele sale deosebite de slăbire. Această algă marină cu o aromă delicată si efect anti-foame, este folosită de cei din Orientul Îndepărtat din timpuri străvechi, fiind o adevărată comoară degresantă, care înveleşte...
Ouăle: 9 lucruri pe care le ştiai mai puţin

Ouăle: 9 lucruri pe care le ştiai mai puţin

Cu ocazia sărbătorilor de Paşte, ouăle se vor afla pe mesele fiecăruia. Cum le alegi pe cele sănătoase, cum să le păstrezi pentru a nu se altera, în ce combinaţii nu fac rău şi cât de multe putem să mâncăm de Paşte?
Anghinarea scade colesterolul

Anghinarea scade colesterolul

Dacă ai colesterolul mărit, poţi să apelezi la o soluţie care s-a dovedit a fi foarte eficientă: tinctura sau ceaiul de anghinare. Foarte multe cercetări scot la iveală proprietatea anghinarei de a reduce nivelul colesterolului "rău".
5 alimente care au grijă de inima ta

5 alimente care au grijă de inima ta

Bolile de inimă sunt tot mai răspândite dacă ne uităm peste cele mai recente statistici care arată că 50% din totalul deceselor din Europa sunt provocate de diverse probleme cardiovasculare. Află alimentele care au rolul de a-ţi proteja inima de boală!
5 beneficii ale consumului de grâu

5 beneficii ale consumului de grâu

Persoanele care consumă în mod regulat seminţe de cereale integrale, printre care se numără şi grâul au un risc mai mic de a face boli de inimă, diabet sau de a suferi de obezitate, arată rezultatele mai multor studii.
6 soluţii eficiente care scad colesterolul

6 soluţii eficiente care scad colesterolul

După mesele îmbelşugate de Sărbători se impun câteva măsuri simple pe care le poţi aplica pentru a ajuta la scăderea colesterolului în sânge. Dacă ai sărit puţin peste indicaţiile medicului, iată cum te poţi redresa!
Ţelina scade colesterolul

Ţelina scade colesterolul

Ţelina este folosită în special pentru condimentarea mâncărurilor, însă are şi numeroase calităţi medicinale. De sute de ani, ţelina a fost folosită în tratarea hipertensiunii arteriale, afecţiunilor reumatice, gutei şi asteniilor sexuale.
Pagina: