Cum supravietuiesti "atacurilor" soacrei

Relatia nora-soacra este, in multe cazuri, una generatoare de tensiuni. Ai auzit multe mituri, bancuri, intamplari reale despre fapte petrecute intre nora si soacra.
Relatia nora-soacra este, in multe cazuri, una generatoare de tensiuni. Ai auzit multe mituri, bancuri, intamplari reale despre fapte petrecute intre nora si soacra. Unii spun ca trebuie sa fii prefacuta, altii ca trebuie sa stai la distanta de ambii parinti... Tu ce sa mai crezi din toate astea?

Este adevarat ca aceasta relatie este, in fond, una intre doua persoane cu caractere, personalitati si preferinte diferite si, deci, se poate ca ele sa se placa sau nu. Important este ca tu sa constientizezi ca va uneste omul pe care il iubesti si sa faci totul astfel incat sa nu fie afectata relatia ta cu acesta. Iata un mini ghid, care te invata cum sa actionezi in patru situatii concrete, cele mai importante din viata ta, pentru a avea o relatie cel putin decenta cu soacra.

1. Intalnirea


Chiar de la prima intalnire, iti dai seama ca nu este genul tau. Desi se comporta politicos si dragalas chiar, nu pare a-ti acorda prea multa atentie.
Iti adreseaza intrebari, dar acestea suna ca un chestionar si nu se arata interesata de tine ca persoana, ci de relatia voastra.

Vrea sa afle, de fapt, daca esti buna sau nu pentru fiul ei, ce faci bine, ce faci rau si, evident, sa te indrume ea. In plus, abordeaza cu fiul ei anumite subiecte care nu iti permit sa iei parte la conversatie, fiind in necunostinta de cauza.

Cand vorbesti despre prima vizita cu iubitul la parintii lui, afli ca el crede ca ai facut o impresie buna. Dar tie iti este deja teama de viitoarea intalnire cu ei.

Ce trebuie sa stii:


Mama lui nu are nimic cu tine, ci este mai curand ingrijorata de soarta fiului ei. In al doilea rand, intelege aparitia ta in viata fiului ei, ca, de altfel, pe a oricarei femei, ca pe o excludere. Ea isi da seama ca, intr-un fel sau altul, relatia ei cu fiul se va schimba, fie din lipsa de timp, fie pentru ca si el isi schimba viziunea.


Tine minte ca ei ii este total indiferent daca esti tu sau alta aleasa. Tot ce o intereseaza este soarta fiului ei si relatia dintre ei doi. Cand vii in casa ei, intri intr-o familie cu propriile legi si obiceiuri, deci este normal sa nu te simti chiar in apele tale. Incearca sa ii atragi simpatia, sa fii comunicativa, dar nu indiscreta, sa te arati respectuoasa si foarte atasata de fiul ei.

2. Pregatirile de nunta


Sunteti hotarati sa va oficializati relatia si le faceti cunoscuta celor dragi decizia voastra. Unii se bucura, altii mai putin. Soacra ta pare entuziasmata si nu inceteaza sa se preocupe de organizarea nuntii. Se intereseaza de bunul mers al lucrurilor, cere tot felul de detalii, da sfaturi si chiar se ofera sa dea si ea o mana de ajutor. O puteti refuza sau ii puteti accepta sprijinul, depinde despre ce este vorba.


Exista insa si altfel de situatii: inainte chiar de a incepe voi cautarile, va propune un restaurant al carui raport calitate/pret este excelent. Asta doar in opinia ei, pentru ca voi doriti cu totul altceva. Chiar va face propuneri de decorare, iar iubitul tau nu indrazneste sa ii spuna "Nu", pentru ca, inainte de toate, ea sponsorizeaza o parte din nunta si ii face mare placere sa se ocupe de ea. Toata lumea te face sa simti ca, in ciuda ideilor tale bune, nu ai timp sa le pui in practica. Chiar daca aceasta situatie te deranjeaza, nu stii cum sa preiei controlul.

Ce trebuie sa stii:

Aceasta situatie dovedeste faptul ca tu nu esti perceputa de viitoarea soacra drept o persoana adulta, cu opiniile si dorintele ei. Daca viitorul tau sot se comporta ca un copil, soacra va prelua puterea, pentru ca el i-o permite.
Astfel, apar conflictele intre voi doi si tu ajungi sa ii detesti mama.

Fii diplomata, dar hotarata, si impune-ti punctul de vedere. Vei reusi doar implicandu-te. Stabileste anumite limite si spune "Nu". Fa tu rezervarile, da telefoane, vino prima cu propuneri si discuta totul doar cu sotul tau, atunci cand soacra ta nu este de fata. Daca reusesti ca ea sa fie simpla invitata, fara contributii prea mari la organizarea nuntii voastre, este foarte bine. Daca te ajuta financiar, tine minte ca este un cadou pentru voi, si nu o modalitate ca ea sa detina puterea.
 

Comentariile 51-60 din 60

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alinutza27 pe 2 Iun 2008, 17:11
    RUSINE INCA O DATA

    Cine domne scrie astfel de prostii? si eu am avut o soacra, de fapt aporape era sa imi fie, dar niciodata nu am fost prefacuta in fata ei, dimpotriva, daca ma jignea, ma faceam ca nu aud ce spune si imi pastram bunul meu simt care nu prea ar mai trebui sa fac exces de el, ii spuneam fiului ei, respectiv iubitul meu, sa nu se certe cu ea, k pe urma ea ar crede ca eu il influentam, si asa era. atat era de suparata cand el venea de la serviciu, si nu avea chef de un dialog. a vrut chiar sa dea in mine, deci/ ce e asta/ ? m a jignit acea femeie in ultimul hal. apoi eu nu ma pot preface ca plac pe cineva, nu trebuie nimeni sa se prefaca , este bine sa ne evitam, daca dialogul sau comunicarea nu au loc intre doua persoane. Pana la urma, cum si ele sant mame cu copii, nici noi nu santem ai nimanui, am avut parte de educatie si parintii nostrii ne au sadit radacinile familiale. nu se poate asa ceva. ce inseamna sa fii fals? ce e asta? O MARE PROSTIE, SE PARE CA MA DEZAMAGITI DIN CE IN CE MAI MULT SI SE PARE CA NU SANT SINGURA.

    1
    0

  • Mihaela pe 2 Iun 2008, 16:32
    soacra

    Soacra tot soacra e....nu-i convine nimic...asa ca....trebuie sa n-o bagam prea mult in seama.Tot timpul te vede rau....te-ai ingrasat...nu sti sa educi copiii,....nu sti sa faci nimic bun!Au uitat ca si ele au fost tinere si au avut soacre la fel ca ele de rele.....

    5
    0

  • annn pe 2 Iun 2008, 16:08
    Respectul si bunul simt...

    Mda.....soacra, ii dau lectii in toate domeniile......la gatit curatenie, educarea si cresterea copiilor, gradinarit tot ce vrea ea......dar is buna cu ea si respectuasa....nu e soacra cu patalama...nu-i zic io "mama" urasc sa zic "mama" soacrei.....mama e una...ca nu m-a sters ea la fund....insa nu ma bag in relatia lui cu mama lui.....nici la mine nu am pretentii sale zica la ai mei mama, tata....astea-s conceptii invechite putintel.... Eu l arandul meu cand voi fi soacra mie sa-mi zica pe nume daca e fata de treaba daca e o scorpiutza cumva......Doamne da sa nu....o sa o tratez cu respect dar nu ma complic.....important e cum se va comporta in relatie cu ficiorul meu nu cu mine....cu mine, respect si bun simt si atata....imi pare ok.

    1
    0

  • Moise Samiza pe 2 Iun 2008, 15:25
    Cum supravietuiesti atacurilor soacrei

    Ignor-o!Si nu uita ca mama e numai una biologic!Sa fie multumite ca le spunem ,,mama" si le respectam!Asta din respect pentru sotii nostrii si buna crestere primita acasa!

    2
    1

  • mia pe 2 Iun 2008, 14:45
    asa e

    si se poate si mai rau. eu am dat de unu care are si pe bunica-sa pe cap, ca si cum o soacra nu era suficienta :). deci am de suportat pe mama-sa, care e relativ normala (slava celui de sus) si pe deasupra si pe bunica-sa, care la 70si multi de ani inca incearca sa controleze toata familia, inclusiv pe nora ei, adica mama lui :). cata rabdare ne mai trebuie. asta e, o relatie buna cere muuulte compromisuri.

    1
    0

  • ruffy pe 2 Iun 2008, 14:45
    soacra

    Din pacate eu am incercat totul dar nu am reusit .Orice as face nu e multumita.Dupa 12 ani am adoptat o noua metoda:ignorarea.Sper sa mearga

    3
    0

  • maiasa pe 2 Iun 2008, 10:29
    adevarat

    din pacate continutul articolului este ffff adevarat, DIPLOMATIE= REALTIE BUNICICA cu scorpia de soacra, in rest nervi tari si indiferenta.... pt persoana care se da drept "psiholoaga" cred ca e o soacra frustrata , rea si ipocrita asa cum sunt toate.daca esti sincera cu soacra=sincucidere curata...

    3
    0

  • oandree pe 2 Iun 2008, 10:17
    BRAVO

    ...celei care a scris articolul!

    0
    0

  • mariana pe 2 Iun 2008, 10:14
    soacra

    Super articolul...Poate daca stiam mai multe..la momentul oportun reuseam si eu sa ma descurc mai bine in anumite momente.Apropo s..nu luati in seama ce a zis persoana de mai sus...e de a dreptul rautacioasa..se da ..perfecta... Ma lasi ..cucoana.....mai bine te uita in oglinda...

    1
    0

  • Psiholoaga pe 2 Iun 2008, 06:16
    RUSINE PENTRU ASEMENEA SFATURI

    Ce sfaturi sunt acestea?Esti crestina, femeie?Cum poti sfatui pe o nevasta sa fie prefacuta fata de soacra care este si ea o mama?RUSINE! Daca ai avea elementare cunostinte de pshihologie ai stii ca trebuie sa insisti pe dialog si nu pe ignorare si prefacatorie.Rusine acestiu site care ar trebui sa indemne la atitudini corecte si demne.RUSINE administratorului site-ului pentru astfel de sfaturi asa zis scrise de "specialisti".

    0
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod