Rolul activitatilor in aer liber

Afla cat de benefice sunt pentru copilul tau
Cercetatorii au descoperit ca micutii care se joaca afara mai mult de 90 de minute pe zi prezinta un risc mai scazut de boli de inima de-a lungul vietii. Jocul in natura nu numai ca il mentine pe copil mai sanatos, dar ii dezvolta si foarte multe abilitati.

Un studiu aparut in 2009 si realizat de o serie de cercetatori australieni a aratat ca joaca in natura poate preveni miopia la copii.

In aer liber, activitatea vizuala se intensifica, pentru ca ochii sunt antrenati prin miscare: un fluture in zbor, un copac in bataia vantului - sunt cateva elemente care uzeaza de vederea periferica.

Se spune ca rasul este cel mai bun medicament.
Un copil care se joaca in natura, rade mai mult, iar acest ras il elibereaza de stres. Mai mult, miscarile fizice insotite de un ras puternic ii intaresc inima si plamanii si ii stimuleaza sistemul imunitar sa lupte impotriva recelilor si a virusilor. Daca joaca de afara ii ofera ocazia copilului sa rada mai mult, atunci de acest gen de "excusii" are nevoie.

Activitatile in natura reduc riscul de obezitate si diabet. Micile zbenguieli, alergatul si saritul ii vor face copilului tau oasele mai rezistente si muschi mai puternici.

Cati copii primesc destula vitamina D? Cea mai buna sursa este soarele, iar cand un copil petrece foarte mult timp intr-un spatiu inchis, exista risul sa dezvolte deficienta de vitamina D, care duce, in timp, la grave probleme de sanatate.


Stim prea bine ca in societatea actuala, pentru multi copii, jocurile pe calculator au luat locul activitatilor in aer liber. Jocul in natura a inceput sa isi piarda din atractivitate si din ce in ce mai putini prichindei stiu ca aceasta activitate este benefica pentru spirit si trup.

Unii copii au de toate: haine de firma, PC, iPod, telefon mobil, dar mai putin dorinta sau chiar libertatea de a se juca in natura.

Activitatile in aer liber nu au nevoie de investitii financiare, sunt chiar gratis, iar beneficiile sunt colosale.
 


Activitatile in aer liber nu sunt un moft, ci o necesitate


Lipsa contactului cu natura inseamna pierderea a ceva foarte pretios. De cele mai multe ori, chiar si noi uitam sa ne bucuram de cerul albastru, apusul soarelui, de roua diminetii sau de mirosul firelor de iarba... Sa nu ii privam pe cei mici de aceste simple bucurii, care inseamna enorm, pentru ca activitatile in aer liber nu sunt doar un moft, ci o necesitate.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxanamireladumitrascuta pe 3 Iun 2010, 10:08
    interesant

    Mi-a placut mult articolul, este foarte util, pentru noi, parintii!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod