Cum pot fi convinşi copiii să mănânce fructe şi legume? Ponturi utile

Creativitatea este cheia

Nu există loc pentru monotonie în dieta copilului. Copiii sunt curioşi din fire, de aceea mesele ar trebui să le atragă atenţia. Estetica şi creativitatea sunt elemente cheie în servirea mesei copilului. Pentru îndreptarea şi modelarea obiceiurilor alimentare în rândul celor mici, divertismentul este cel mai eficient mod de a face acest lucru.

Opinia nutriţionistului Şerban Damian este: “Copiii se pot plictisi repede de aceleaşi alimente, aceleaşi preparate şi acelaşi mediu în care mănâncă.
Este important să găsim diverse strategii pentru a le face mesele atractive şi variate, iar joaca este principalul mijloc prin care putem să comunicăm cu copiii încă de la cele mai mici vârste.”

Atmosfera este, de asemenea, importantă în timpul servirii mesei. Mesele luate în grabă, în timp ce televizorul este pornit sau în poziţia “aplecat” pe canapea nu favorizează formarea obiceiurilor bune. Unul dintre părinţi ar trebui să stea la masă împreună cu copilul şi să sărbătorească atât masa, cât şi timpul petrecut împreună.

De cele mai multe ori, soluţiile simple şi inteligente sunt cele mai bune.
O modalitate foarte simplă şi, în acelaşi timp, convenabilă este să le oferiţi copiilor suc de fructe alături de acel fel de mâncare preferat care, din păcate, este sărac în vitamine şi minerale. “Sucurile 100% păstrează aceleaşi proprietăţi nutriţionale ca fructul din care provin, aducând un aport important de minerale şi vitamine.” - susţine nutriţionistul.

Forma şi aroma îi determină pe copii să iubească sucurile 100% şi mousse-urile. Un avantaj suplimentar este forma interesantă şi convenabilă a ambalajului.
Cel mai probabil, copilul este mai atras de mousse-ul al cărui ambalaj înfăţişează un erou colorat decât de cubuleţele de morcovi dintr-o cutie, efectul după masă rămânând acelaşi. După cum afirmă Şerban Damian, “Mousse-ul este o sursă importantă de fibre, minerale şi vitamine, păstrând proprietăţile nutritive ale fructelor şi legumelor din care provin. Acestea nu conţin zahăr adăugat şi sunt 100% naturale.” Deci, dacă un copil alege suc 100% de mere sau mousse-uri în locul unui măr, cu siguranţă puteţi accepta decizia lui.

Campania “Mousse şi suc 100%! aici sunt vitaminele isteţe” este finanţată de Uniunea Europeană şi Republica Polonă, precum şi din Fondul de promovare a Fructelor şi Legumelor oferit de KUPS.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GO2-Romania.com pe 30 Aug 2015, 18:20
    da, corect

    E important ca sa manance corect si sanatos copii in perioada de crestere!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod