Bagajul de vacantă

Vacanţa cu copiii. Cum să faci bagajul ca să nu-ţi lipsească nimic?

Descoperă un ghid care te ajută să planifici până în cele mai mici detalii vacanţa cu copiii. Ce lucruri nu trebuie să-ţi lipsească din bagaj?
Așa-zisul „stres de vacanță” apare ca urmare a schimbării rutinei zilnice, aspectelor care țin de încadrarea într-un buget, precum și de asigurarea activităților care să îi țină ocupați și să îi distreze pe copii. Înainte de a te lăsa copleșită de stres, adu-ți aminte că lucrul pe care cel mic și-l dorește cel mai tare în vacanță este să petreacă mai mult timp cu părinții. Iată 5 lucruri esențiale care nu trebuie să vă lipsească din bagaj, pentru ca situațiile neprevăzute să nu vă ia prin surprindere și să țineți departe „stresul de vacanță”.



1. Produsele pentru protecție solară


Copiii au nevoie de o protecție solară specială pentru a reduce leziunile provocate de arsurile solare, mai ales că arsurile solare din copilărie cresc semnificativ riscul de cancer de piele. Uneori, chiar și 15 minute de expunere la razele ultraviolete pot provoca arsuri solare serioase. Cele mai periculoase ultraviolete sunt cele din mijlocul zilei, în intervalul 11:00-16:00. Astfel, din bagajul de vacanță nu trebuie să lipsească echipamentul de protecție solară (haine lejere, din bumbac, care să acopere o porțiune cât mai mare din corp, ochelari de soare, pălării), precum și produsele cosmetice cu factor de protecție solară ridicat.
Medicii recomandă în cazul copiilor cremele și loțiunile cu SPF 50, întrucât acestea oferă cea mai bună și de durată protecție în fața ultravioletelor nocive. Nu aștepta să ajungi la plajă ca să aplici crema cu factor de protecție solară, fă acest lucru cu 20 de minute înainte de expunerea la soare, și nu uita să reaplici o dată la două ore.


2. Trusa de prim-ajutor


Antipireticele și analgezicele trebuie să facă parte dintr-un minimum necesar de medicamente atât din casă, dar mai ales din bagajul de vacanță, recomandă medicii. Este foarte important ca medicamentele să fie gata dozate pentru greutatea și vârsta copilului și să fie ușor de transportat.
Preparatele gata dozate au avantajul că nu necesită ajustarea permanentă a dozei și se poate reconstitui administrarea pe o zi, în caz de suspiciune că tratamentul a fost subdozat sau supradozat. „Un studiu pe care SNMF l-a derulat recent, a scos la iveală o problemă reală: faptul că tratamentul pentru răceală şi gripă îi pune în dificultate pe jumătate dintre părinţii cu copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, pe motiv că nu există opţiuni la îndemână în materie de analgezice şi antipiretice special concepute pentru această categorie de vârstă. Astfel, părinţii se văd în situaţia fie de a le administra tratamente pentru copii mai mici, riscând să nu dozeze bine tratamentul, fie pentru adulţi, riscând să supradozeze”, atrage atenția Dr.
Ileana Efrim, medic de familie.

Alte medicamente de inclus în kit-ul de vacanță sunt antisepticele, antihistaminicele (pentru alergii), plasturi și un termometru.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod