Bagajul de vacantă

Vacanţa cu copiii. Cum să faci bagajul ca să nu-ţi lipsească nimic?

Bagajul de vacanta

3. Cardul european de sănătate


Este documentul care conferă asiguratului dreptul la serviciile medicale necesare în cadrul unei șederi temporare în stat membru UE/SEE sau în Elveția. Documentul se eliberează la cererea asiguratului, pentru deplasări scurte (maximum 6 luni) în afara granițelor. Chiar dacă trecerea frontierei nu este condiționată de acest card, este un document foarte util care vă poate scuti de multă bătaie de cap dacă cel mic întâmpină o problemă de sănătate în vacanță.



4. Distracție pentru un drum lung


Cei mici se plictisesc ușor, așa că este de dorit să fii mereu pregătită cu câte o jucărie sau cu o carte distractivă, care să îi țină ocupați până la destinație. Câteva idei de distracție ar fi: jucăriile preferate, o carte de colorat și creioane colorate, un CD cu muzică pentru cei mici, un joc distractiv, eventual care să poată fi jucat de toată familia.


5. Actele necesare de călătorie


Copiii minori (sub 18 ani) posesori de paşapoarte individuale trebuie să prezinte la ieşirea din ţară, pentru a putea călători în străinătate, înscrisuri autentificate conform legii, din care să rezulte acordul ambilor părinţi sau al persoanelor responsabile de creşterea, supravegherea şi îngrijirea lor. În situaţia în care copilul minor este înscris în paşaportul unuia dintre părinţi şi se deplasează în străinătate împreună cu acesta, părintele trebuie să prezinte la ieşirea din ţară acordul legalizat al celuilalt părinte, cu excepţia cazurilor în care părinţii sunt divorţaţi şi acesta din urmă are copilul încredinţat spre creştere şi educare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă şi irevocabilă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod