Energie la serviciu prin design interior

In articolul anterior am analizat cateva din elementele care le pot fide folos celor angrenati/e in afaceri, de la cele mici, cu doar cativa angajati, pana la firmele mari...
In articolul anterior am analizat cateva din elementele care le pot fi de folos celor angrenati/e in afaceri, de la cele mici, cu doar cativa angajati, pana la firmele mari cu multe persoane implicate in procesul de creare a unui venit substantial.

Desi o consultatie Fengshui pentru cladirea respectiva este indispensabila pentru a stabili cu claritate ce imbunatatiri si schimbari sunt necesare, nu toata lumea are acces la un consultant Fengshui. In schimb, tot ce este continut in articolele pe care le semnez poate fi aplicat imediat la serviciu (sau acasa) si poate conduce la imbunatatiri majore.

La serviciu, toti sunt preocupati in primul rand de eficienta. Ce poate insemna aceasta? A crea efecte, a face ca anumite lucruri sa se intample, a aduce schimbari in bine. Oamenii eficienti sunt orientati catre obtinerea de rezultate in cel mai bun mod posibil (in termeni de alocare a resurselor).
In planul designului interior, eficienta se traduce prin linii drepte si suprafete libere si usor de organizat (si de curatat).

La serviciu va prima utilitatea si lipsa decoratiunilor care pot conduce la ocuparea unui spatiu necesar lucrului sau la distragerea atentiei celor care doresc sa se concentreze asupra muncii lor. Formele vor fi adaptate functiei si vor constitui o "interfata" intre obiect, cel care il foloseste si scopul pentru care este folosit obiectul respectiv.

Atunci cand planificam (re)decorarea spatiului de la serviciu, urmatoarea definitie a eficientei ne poate fi de ajutor: eficienta este cea mai scurta distanta dintre doua puncte. Astfel, transpunerea acestui punct de vedere ne poate ajuta sa economisim timp, bani si energie.

Intr-un birou, eficienta se poate traduce printr-un mediu de lucru usor de intretinut si placut, in care fiecare obiect ocupa un spatiu bine definit, toate lucrurile fiind in ordine si usor de gasit.
Pastrati aproape de dvs. lucrurile pe care le folositi des (dosare, obiecte de papetarie, telefon) si aranjati-le in sertare si fisete pe cele utilizate mai rar. Astfel veti pastra spatiul liber pentru idei si inspiratie.

Eliminati din jur obiectele decorative care nu indeplinesc o functie adecvata, adica de a aduce energie si culoare spatiului din imediata apropiere. Aranjati facilitatile (copiator, fax, cafetiera, dulapul cu consumabile, etc.) astfel incat toate lumea sa aiba acces liber la ele, fara a deranja colegii din incapere.

Exercitiu practic - energie interna pura si Fengshui
Pentru a va "dezmorti" atunci cand o situatie la serviciu pare a nu avea iesire sau cand, pur si simplu, aveti nevoie de mai multa energie, puteti face urmatorul exercitiu.
Mai intai, asezati-va intr-o pozitie corecta - spatele drept, plini/e de atentie, cu ochii deschisi. Apoi opriti-va! Opriti discursul mental, emotiile, perceptiile senzoriale. Pastrati-va atentia in acest moment. Apoi simtiti energia vie, vibranta a lumii din care faceti parte. Pastrati starea cateva secunde-un minut... apoi parasiti-o. Inspirati adanc, ridicati-va privirea si reincepeti munca plini/e de energie noua.

Invaluiti/e de aceasta stare de spirit, priviti in jur. Observati (fara a analiza) locurile si modul in care vi se pare ca energia se blocheaza in jurul dvs. Poate fi prea multa energie (lumina, spatiu, culori intense, miscare) sau prea putina (spatiu stramt, un loc intunecos). Dupa aceea, lasati sa va vina in minte idei despre rearanjarea acelui spatiu care are nevoie de schimbare.
Poate fi vorba despre indepartarea lucrurilor de prisos, schimbarea iluminatiei, reorientarea unor birouri sau scaune pentru a ajuta la curgerea lina a energiei.

Oricare ar fi schimbarile, faceti-le cu bucurie impreuna cu cei din jur. Veti observa, peste putina vreme, cum relatiile tensionate se vor imbunatati, cum energia de la birou se va purifica, iar eficienta dumneavoastra si a echipei din care faceti parte va spori! Mult succes.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod