retete de primavara

Ce mai gătim primăvara. 5 rețete cu legume de sezon

Leurda, ridichile, urzicile și ceapa verde pot să se transforme în mâncăruri delicioase dacă știi cum să le gătești. Descoperă rețete inedite cu legume de sezon!
Leurda, ridichile, urzicile și ceapa verde pot să se transforme în mâncăruri delicioase dacă știi cum să le gătești. Descoperă rețete inedite cu legume de sezon!

Primăvara putem să gătim foarte multe preparate interesante, dar și foarte sănătoase deoarece găsim din abundență verdețuri proaspete. Acestea conțin clorofilă care curăță sângele de toxine și enzime care ajută la o bună digestie, astfel că este foarte important să le consumăm zilnic.

Combinațiile de salate pe care le poți face sunt nenumărate, însă mai poți să prepari rețete inedite folosind verdețurile de primăvară. 

Ce mai gătim primăvara. 5 rețete cu legume de sezon 

 

1. Pizza cu ceapă verde, ciuperci și mozzarella

 

Poți să faci acasă blatul de pizza sau să-l cumperi din comerț dacă îți este mai simplu. Profită de aroma delicată a cepei verzi care merge de minune peste pizza.

Ciupercile călite rapid la foc mare sunt delicioase peste pizza și se combină perfect cu ceapa verde. Pune peste blatul de pizza, ceapă verde tăiată mărunt, ciupercile călite și mozzarella. Ca bază poți să folosești sosul de roșii sau un strat de pesto peste blatul de pizza înainte de a pune ingredientele. 

Dacă vrei să gătești ceapa verde, trebuie să știi că ea merge de minune în foarte multe combinații și va transforma preparatele tale.

 

2. Ridichile devin delicioase la cuptor

 

Dacă nu ai încercat până acum ridichile preparate la cuptor trebuie să încerci această combinație O salată caldă delicioasă de cartofii cu ridichi crocante și fenicul la cuptor este p se combină perfect și constituie o garnitură foarte bună pentru carnea de miel. 

Ai nevoie de: 500 grame de cartofi noi, 500 grame de ridichi, un bulb de fenicul, 1/4 ceașcă cu unt, ulei de măsline, sare, piper, 1/2 de lămâie pentru zeamă, 1/2 linguriță de muștar Dijon, 1/2 linguriță de sirop de arțar sau miere de albine și frunze proaspete de mentă sau mărar pentru ornat. 

Cartofii se feliază, se stropesc cu puțin ulei de măsline, sare, piper și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptorul încins la 230 de grade Celsius timp de 10 minute.

Într-un bol separat se amestecă ridichile tăiate cu feniculul și puțin ulei de măsline, sare, piper. Se pun în tavă împreună cu cartofii făcuți de jumătate și se lasă la cuptor încă 15 minute. Peste salată se prepară un sos din unt topit, luat de pe foc și amestecat cu zeama de lămâie, muștarul și siropul de arțar. Se toarnă peste salată, se amestecă bine și se ornează cu frunze proaspete de mentă sau mărar.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod