retete de primavara

Ce mai gătim primăvara. 5 rețete cu legume de sezon

3. Ciuperci umplute cu brânză şi spanac proaspăt

Ciupercuţele introduse la cuptor după ce au fost umplute cu un amestec de brânză şi spanac sunt de-a dreptul delicioase. Se prepară foarte rapid şi constituie o altă metodă genială să foloseşti spanacul proaspăt în mai multe reţete. Amestecă ricotta cu spanac mărunțit, puţin parmezan, sare, piper şi praz pentru a obţine o umplutură delicioasă pentru ciuperci. Se umple fiecare ciupercuță cu acest amestec și se introduce tava la cuptor până se rumenește brânza. 

Dacă vrei să gătești spanacul și altfel, nu numai sub formă de mâncărică sau în ciorbe, trebuie să încerci aceste rețete

 

4.Toast la cuptor cu brânză mucegăită şi urzici

 

Pâinea de secară merge de minune în aceasă combinație. Nu trebuie să te sperie ideea de a mânca urzici și nici nu trebuie să le consumi doar sub formă de ciorbă sau mâncărică.

Urzicile se pot opări puțin, după care se folosesc împreună cu brânza mucegăită pe o felie de pâine integrală stropită cu ulei de măsline. Se introduce toast-ul la cuptor până se topește brânza. Nu-i aşa că este o combinație interesantă ca să gătești urzicile altfel ca să obții preparate inedite. 

 

5. Brioşe cu leurdă şi brânză feta

briose cu leurda si feta
Ca să faci aceste brioşe delicioase ai nevoie de: 375 grame de făină, 200 grame de leurdă, 200 grame de brânză feta, 2 ardei copţi, 3 linguri de parmezan, 330 mililitri de lapte, 90 mililitri de unt topit şi un ou. Se amestecă toate ingredientele, se toarnă din compoziţie în formele pentru brioşe şi se lasă la cuptorul încins la 200 de grade Celsius timp de 20 de minute.

Dacă vrei să gătești leurda și să o foloseşti în mai multe preparate trebuie să încerci aceste rețete

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod