Femeie care se gandeste la schimbarea carierei

Cum să-ţi schimbi profesia după vârsta de 35 de ani

Ceva se întâmplă după ce ai trecut de 35. Te trezești într-o bună zi și dintr-o dată profesia ta nu ți se mai pare interesantă sau nici măcar acceptabilă.
Începi să privești în urmă spre drumul pe care l-ai parcurs până acum. Începi să te întrebi dacă aceasta e viața pe care vrei să o trăiești.

Toate aceste lucruri nu se întâmplă brusc, dar ajungi în punctul în care simți că ai neapărată nevoie de o schimbare în carieră. Da, să îți schimbi drumul profesional la această vârstă nu pare cea mai sigură cale, însă șansele de reușită cresc dacă ai grijă să parcurgi câțiva pași esențiali.

Tatiana Mîndrilă, Managing Director la Step IT Academy, a făcut o listă de măsuri care să te ajute să pornești pe noul drum și să ajungi în siguranță la destinație.


Urmează-ți pasiunea


Prima recomandare când faci o astfel de schimbare este să îți urmezi pasiunea. E sursa ta de energie și motivul pentru care te trezești zilnic entuziasmată.
Găsește activitatea care te definește cu adevărat, pe care o realizezi cu plăcere și față de care simți o legătură naturală. Ultimul lucru pe care îl vrei e să ajungi în același punct din care ai plecat, adică neîmplinită personal și profesional.


Eliberează-te de idei preconcepute


Ai hotărât deja că vrei să încerci ceva nou, așa că eliberează-te de tot ce definea până acum un loc de muncă. Informează-te despre orice carieră ți se pare interesantă. Vorbește cu oameni care lucrează în domenii care te atrag sau pe care ai vrea să le înțelegi mai bine.
S-ar putea să ai prieteni care lucrează ca programatori sau ca specialiști SEO. Te-ai gândit că s-ar putea să fii chiar potrivită pentru un astfel de job?


Încetează să mai cauți scuze


Ai recunoscut că ești nefericită în actualul domeniu, așa că e inutil să mai cauți scuze. Niciodată nu e prea târziu să iei decizii care sunt în beneficiul tău. O carieră care îți aduce satisfacții va aduce îmbunătățiri în toate aspectele vieții tale, de la propria sănătate la fericirea familiei tale.


Găsește o nișă


Dacă știi cu exactitate în ce direcție dorești să mergi, ești mai norocoasă decât orice altă femeie confuză de peste 40 ani. Întoarce timpul în favoarea ta și găsește o nișă pentru cariera ta.
Cu cât ești mai specifică și mai clară în obiectivul tău, cu atât îți va fi mai simplu să ajungi la rezultate și, de ce nu, vei avea mai puțină competiție.

Dacă vrei, spre exemplu, să te întorci la pasiunea pentru desen, e mult prea vag, însă dacă alegi să te întorci la pasiune realizând ilustrații pentru cărți de copii prin grafică digitală deja e mult mai simplu să îți faci planul de reorientare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod