Femeie care se gandeste la schimbarea carierei

Cum să-ţi schimbi profesia după vârsta de 35 de ani

Femeie in fata unui laptop

Realizează schimbările pe rând


E imposibil ca schimbările să se întâmple peste noapte. Dacă schimbi cariera e important să nu faci alte schimbări majore în viață. Păstreză stabilitatea în viața socială, sănătate sau relația cu familia. E ușor să te simți compleșită de tot ce va apărea nou, dar păstrează-ți încrederea.


Acordă suficient timp pentru schimbare


Schimbarea carierei are mai multe etape, așa că investește timp atât pentru acumularea de noi informații, cât și pentru căutarea unui job. Dacă te reorientezi către un nou domeniu, s-ar putea să fie nevoie să urmezi anumite cursuri sau un program de studiu care să îți ofere bazele în acest nou domeniu ales de tine.



Folosește tot ce ai învățat în avantajul tău


Ai în urmă o vastă experiență de lucru și abilități dobândite în timp, pe care un angajator nu va găsi la nici un proaspăt absolvent. Chiar dacă nu ai experiență în noul domeniu pe care l-ai ales, multe abilități sunt transferabile, așa că folosește-le ca să îți dovedești credibilitatea în fața angajatorului.


Bucură-te de procesul de schimbare


Desigur, să faci schimbări majore după 35 de ani poate fi un pic înfricoșător, dar e și foarte palpitant. E șansa ta să începi o nouă viață și să folosești tot ce știi într-un mod cu totul diferit.
Faptul că te bucuri cu adevărat de lucrurile pe care le faci nu doar reduc stresul, ci conving angajatorii că ești o persoană alături de care le-ar face plăcere să lucreze.


Învață să faci față stresului și anxietății


Reorientarea în carieră la 35 de ani nu e cu nimic diferită față de reorientarea la 20 sau 30 de ani. Singurul lucru care diferă e felul în care simți tu presiunea vârstei. Da, la 35 de ani ai cheltuieli cu copiii, casa, rate, dar riscul pe care ți-l asumi poate fi cel mai bun lucru din viața ta de până acum.
 


Caută specialiști în reorientare profesională


Gândește-te ce ajutor îți va prinde bine în tot acest proces și cere-l din partea specialiștilor în reorientare profesională. Nevoiele unui candidat de peste 40 de ani diferă de cele ale unui junior. Mai ales dacă vrei să îți faci debutul pe o piață nouă pentru tine, orientarea profesională te ajută să economisești timp și să eviți situațiile stresante care vin odată cu reorientarea.

Schimbarea drumului profesional la 35 de ani nu este atât de grea sau copleșitoare pe cât ai putea crede.
Ai nevoie de un plan bine pus la punct și de asumarea unor riscuri, însă odată ce îți vezi visul devenit realitate, bucuria că ai luat această decizie te va urma în fiecare zi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod