Si ce daca ai pierdut filmul la TV? Downloadeaza-l!

Povestea cu drepturile de autor e respusa zilnic si totusi nimeni nu prea se sinchiseste de ea, mai putin organizatiile de tip RIAA sau MPAA, care lupta pentru fiecare cantecel sau filmulet descarcat "fraudulos" de pe net.

Descarca un film, e mai simplu decat sa butonezi telecomanda!

Toti avem cate un serial preferat, fie ca ne-a acaparat fenomenul "Friends", fie ca apartinem de secta celor care mananca SF pe paine si nu putem rata un episod din "Stargate"... Si totusi uneori chiar nu ai cum sa vezi un episod si atunci intreaga ta ordine interioara este data peste cap. Nu te-ai gandit sa inregistrezi pe video, DVD sau prin amaratul de tuner sau ti-a picat curentul cand ti-era lumea mai draga.
Rezultatul este acelasi: catastrofa!

Incepi sa te agiti, cauti disperat si ajungi pe net. Si aici poti sa te relaxezi, cautarile tale au ajuns unde trebuie: fie un torrent, fie eMule, fie un simplu DC++ te va salva, pentru ca nu esti singurul fanatic de pe lumea asta (nici pe departe), iar schimbul de fisiere video este doar un mijloc pentru a-ti atinge scopul: acela de a avea o colectie completa a unui serial de televiziune, oricare ar fi acesta.

Oricine are o legatura decenta la Internet, nu-si bate prea tare capul in legatura cu copyright-ul si are ceva cunostinte despre site-uri care ascund comoara video, poate sa descarce filme dupa pofta inimii. Totusi, dintre toti utilizatorii de pe lumea asta, britanicii se pare ca sunt cei mai hotarati sa vada serialele americane inaintea tuturor, asa ca iau cu asalt paginile unde sunt postate cele mai recente episoade din seriile preferate.
Evident ca descarcarea acestora este ilegala, dar... pentru multi acesta nu e decat un detaliu al unei probleme mult mai interesante.

Cam ce prefera englezii? Pe primul loc sta confortabil serialul "24", urmat de "Stargate Atlantis", iar podiumul este completat de nemuritorul "The Simpsons". Nici "Enterprise", "Stargate SG-1" sau "The OC" nu se plang de "rating-uri ilegale" foarte slabe, iar seriile cel mai recent aparute isi aduna clienti fideli: "Desperate Housewives", "Battlestar Galactica" si "Lost".

Avand in vedere ca, de multe ori, aceste episoade proaspete sunt postate online la mai putin de o ora de la rularea lor in premiera pe ecranele americanilor, cine nu si-ar dori sa le vada imediat? La urma urmelor, la un moment dat (cateva luni mai tarziu) tot le vei vedea si tu.
Multi au raspuns la aceasta intrebare retorica printr-un foarte ferm "Nu-i nici o problema", iar analistii au inceput sa astearna statistici despre acesti "nerabdatori".

Envisional a anuntat ca 18% dintre cei care descarca filme si seriale sunt identificati dupa IP ca fiind din Marea Britanie, iar sportul asta "national" ia amploare, crescand cu peste 150% in ultimul an. 70% dintre internautii in cauza au apelat la site-urile si programul BitTorrent. Recordul absolut de download-uri il detine serialul "24", un episod al acestuia fiind descarcat de aproximativ 100.000 de utilizatori din intreaga lume. Dintre acestia, 20.000 sunt mai mult ca sigur englezi. Cheers, mate!

Australienii sunt si ei destul de nerabdatori si s-au clasat pe pozitia a doua a acestui clasament, cu 16 procente din placinta "internautilor curiosi".
Americanii sunt mai linistiti si primesc doar 7% in aceeasi statistica. Despre romani nu s-a pomenit nimic, desi daca nici la noi pirateria nu e in floare, nu stiu unde e...

Articol furnizat de www.bumerang.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod