Seat, Skoda si Audi pe bancul de proba

Specialistii Autocar au realizat primul test pentru versiunile Seat Altea XL, Skoda Octavia RS 2.0 si Audi TT 2.0 si va invita sa vedeti rezultatele.

Altea creste foarte rapid

XL, o versiune expandata a lui Seat Altea, este o buna alternativa pentru o familie dinamica.

In urma cu doi ani, cand modelul Altea a fost lansat pe piata, Seat a precizat ca acesta este destinat familiilor tinere care isi doresc o masina mai mare decat un hatchback cum este Leon, dar care sa le ofere aceleasi calitati dinamice.
La acel moment, Altea venea cu caracterul practic al unui MPV, cu un comportament ceva mai sportiv decat modelele din acel segment si cu un nou acronim, compus din trei litere: MSV (Multi-Sports Vehicle).

Asadar, cu ce noutati vine versiunea Altea XL? Seat spune ca a decis sa o construiasca pentru cei care sunt multumiti cu cinci locuri, dar au nevoie de un spatiu mai mare de depozitare. In plus, constructorul spaniol a observat ca, in ultimul an, masinile stilate de familie, asa cum este Toledo, nu mai au aceeasi cautare pe piata europeana, motiv pentru care a decis sa ofere ceva nou potentialilor clienti.

Desi designul este asemanator cu cel al lui Altea - lucru absolut firesc, de altfel - nu este foarte greu sa observi diferentele dintre cele doua versiuni.
Seat a pastrat acelasi ampatament, dar a extins cu 187 mm platforma PQ35 a grupului Volkswagen - Altea XL este cu doar 13 mm mai scurt decat Toledo. Liniile acoperisului si jantele de 17 inch se inscriu in nota "XL" a masinii, iar lampile spate au fost inlocuite cu unele noi, asemanatoare cu cele folosite pentru Leon. Masina a capatat astfel un aspect mai sportiv si
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod