Muzica e, de acum, gratuita!

Toata muzica romaneasca, pe un singur site, in mod gratuit. Pare o utopie? Nu este. Din 15 martie, Florin Grozea, unul dintre membrii trupei Hi-Q, a lansat site-ul www.eOK.ro...
Toata muzica romaneasca, pe un singur site, in mod gratuit. Pare o utopie? Nu este. Din 15 martie, Florin Grozea, unul dintre membrii trupei Hi-Q, a lansat site-ul www.eOK.ro, unde poti asculta, gratuit si legal, aproape toate melodiile romanesti.

Este un proiect foarte ambitios, eOK fiind primul site care a reusit sa adune, pana in prezent, 75% din piesele comerciale romanesti, prin semnarea unor contracte cu casele de discuri si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA). Pana in luna mai, pe site va exista, spune managerul Florin Grozea, toata muzica romaneasca.

Din 15 aprilie, la liber


Aflat deocamdata doar in sistemul beta - adica pentru testare, site-ul va fi lansat oficial pe 15 aprilie, moment din care oricine isi poate crea un cont si poate asculta toate melodiile existente pe site. Pana atunci, site-ul poate fi accesat cu un cont de test, la adresa http://beta.eok.ro, folosind un cod secret de acces.

Cum va afecta existenta acestui site vanzarile caselor de discuri? Florin Grozea ne spune ca "va ajuta foarte mult vanzarile. Oricum, de vreo trei ani, vanzarile de CD-uri scad. Inclusiv pe plan mondial se cauta solutii, vezi Last.FM, Pandora, eMusic, we7".  

Site-ul este deja un succes


Site-ul eOK.ro a fost lansat, initial, ca un site de artisti independenti, devenind intre timp cea mai mare comunitate online de artisti din Romania. "Dupa aproape doi ani, am lansat versiunea a doua, care a devenit o retea sociala cu toata muzica romaneasca, gratuit si legal.", spune Florin Grozea. In primele cinci zile de cand a fost lansat in formula actuala, cand accesul se facea doar pe baza de invitatie, au fost peste 10.000 de cereri de invitatie, iar dupa o saptamana, site-ul avea deja 12.000 de vizitatori unici.

Site-ul www.eOK.ro permite utilizatorilor sa uploadeze piese, cu urmatoarele conditii: sa fie muzica unui artist roman, sa fie acoperita de licente, sa nu existe deja pe site. "Avem o administrare automata si una umana, adica oameni angajati sa confirme sau sa infirme piesele care intra pe site.", mai spune Florin Grozea.

Asadar, din 15 aprilie, toata muzica romaneasca poate fi ascultata gratuit si legal pe www.eOK.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod