Intrebari-cheie la un interviu de angajare

Despre interviul de angajare exista o sumedenie de surse din care ne putem informa. Cu toate acestea insa, oricat de bine am incerca sa ne pregatim, nu putem spune ca am ajunge vreodata sa cunoastem...
Despre interviul de angajare exista o sumedenie de surse din care ne putem informa. Cu toate acestea insa, oricat de bine am incerca sa ne pregatim, nu putem spune ca am ajunge vreodata sa cunoastem toate trucurile intervievatorului, astfel incat sa evitam neprevazutul.

Putem incerca, insa... Dupa cum se stie, una dintre cele mai mari temeri ale oricarui om se refera la situatiile necunoscute, inedite. Daca avem idee ce urmeaza sa se intample, stresul si agitatia se diminueaza considerabil. Si, atunci cand este vorba despre interviul de angajare, bineinteles ca ne gandim cel mai mult la intrebarile care ne vor fi adresate.
Nu cumva este prea simplu? Oare nu este vorba de vreo capcana? Cum ar trebui sa raspunzi? Oare exista vreun "raspuns ideal"?

Astfel de framantari reprezinta ceva frecvent si nu ar trebui sa te lasi coplesita. Dincolo de sfatul clasic "Relaxeaza-te, raspunde sincer si lasa lucrurile in voia lor", mai exista cateva chestiuni de care este bine sa tii cont. Mai precis, este vorba despre cateva asa-numite "intrebari-cheie", care, de obicei, se regasesc in cadrul oricarui interviu de angajare si care urmaresc sa evidentieze niste aspecte bine determinate la candidatul respectiv.

Nu-ti sugereaza nimeni sa dai raspunsuri predefinite (cu atat mai mult cu cat este posibil ca angajatorul sa le mai fi auzit, ceea ce n-ar fi "o nota buna" pentru tine), ci sa intelegi ce se urmareste prin intrebarile respective si sa-ti pui la punct, in prealabil, un rezumat a ceea ce vei raspunde.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 27 Sep 2010, 15:31
    o lume perfectionista

    aproape peste tot raspunsul recomandat la intrebarea 'ce defecte aveti?' este 'sunt perfectionist';nimeni nu-i chiar asa de naiv,totusi,sa creada ca toti candidatii sunt o gasca de perfectionisti,niste genii neintelese de catre fostii supervizori.e deja prea utilizat cliseul asta.

    1
    0

  • vika pe 14 Apr 2008, 13:57
    interviu p/u angajare

    articolul respectiv il gasesc foarte superficial si putin releva tendintele actuale a unei probe de angajare... bine ar fi daca ati expune care sunt intentiile acunse ale angajatorului, care adreseaza intrebarile, ce se pretinde de fapt, care trebuie sa fie punctul forte al candidatului, ca sa nu dea gres???? Eu fiind de vocatie jurist, actualmente activez in alta sfera, iar la proba de angajare mi s-a tot repetat: "de ce d-ta, fiind jurist, nu activezi in domeniu, de ce pretinzi un post care iti este total necunoscut"??? cred ca in felul acesta mi s-a pus la incercare puterea de convingere, rabdarea si, nu in ultimul rind, reactia proprie!!! Sfatul meu este sa fiti kit mai sinceri, kit mai increzuti in fortele proprii, desi va incearca emotiile, oferiti raspunsuri ferme si kit mai originale.... Multa bafta tuturor!!!

    0
    0

  • mihaela pe 8 Apr 2008, 08:34
    bravo

    Articolul e bun intradevar , dar ce ne facem cu angajatorii. Majoritatea te supun unui astfel te test care nu stiu cat de relevant este dar daca nu stai prea bine cu "papagalul " nu mai ajungi sa susti proba profesionala. Si eu am trecut prin asa ceva desi am experienta in munca nu am ajuns sa dovedesc asta pentru ca altul care stie sa dea din gura si cu experienta ioc a luat interviul. Asa ca acum mi-am invatat lectia si trebuie sa ma adaptez noilor cerinte.

    0
    0

  • biramona19 pe 8 Apr 2008, 07:31
    BRAVO

    Este foarte adevarat, este un articol de nota 10, din experienta mea profesionala, din 10 firme cel putin 9 mi-au pus aceste intrebari, culmea de fiecare data am uitat de ele.Daca este un interviu "pe bune", adica fara pile si doar de fatada, este bine de retinut ce urmeaza sa te intrebe si sa te gandesti la eventuale raspunsuri.Felicitari semnatarului articolului

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod