LEGO pentru copii mari

LEGO a implinit, anul acesta, 50 de ani de existenta. Cu totii am avut, in copilarie, cel putin un set de piese LEGO - sau copiile acestora, realizate dintr-un plastic mai subtire si...
LEGO a implinit, anul acesta, 50 de ani de existenta. Cu totii am avut, in copilarie, cel putin un set de piese LEGO - sau copiile acestora, realizate dintr-un plastic mai subtire si, evident, mai ieftin - cu care am construit blocuri, case, roboti, masinute etc.

Se spune ca barbatii nu sunt altceva decat niste copii cu jucarii mai scumpe si pe buna dreptate. De fapt, cu totii suntem niste copii mari. Toate gadgeturile pe care dam o gramada de bani sunt jucariile pe care nu le-am avut niciodata sau la care am visat in copilarie si, desi de cele mai multe ori nu ne sunt necesare, le cumparam fie si numai pentru elementul "eye candy" - adica pentru ca arata bine.


Astazi exista o multime de entuziasti ai acestor jucarii; unii le colectioneaza, altii le folosesc pentru a construi lucruri inedite. De exemplu, un pasionat de LEGO a construit o carcasa pentru PC doar din aceste piese, fara a folosi vreun adeziv, pentru ca, spune el, piesele se prind foarte bine.

Pe eBay exista o chitara bas facuta de un alt impatimit al pieselor LEGO, iar licitatia pentru acest instrument muzical incepe de la 480 de dolari. Cel care a realizat chitara din piese LEGO spune ca sunetul pe care-l scoate este impresionant si ca nu este o jucarie, ci o chitara adevarata.
Una care arata foarte interesant, as adauga.

Unele companii au speculat aceasta dragoste a adultilor pentru jucariile LEGO si au lansat diferite gadgeturi sub forma de piese LEGO.

Din dorinta de a oferi clientilor hard-disk-uri externe cu un design atragator, LaCie a creat Bricks, hard-disk-urile in forma de piese LEGO. Disponibile in trei culori - alb, rosu si albastru - si cu capacitati de stocare intre 40 si 120 GB, "Caramizile" (Bricks) LaCie pot fi cumparate cu preturi incepand de la 100 de dolari si ajungand la 330 de dolari (pentru hardul de 120 GB).

Ramanem in sfera mediilor de stocare si descoperim, pe un site japonez, memoriile flash USB de 1 GB avand forma de piese LEGO.
Pretul acestor memorii flash USB este de aproximativ 100 de lei, sunt disponibile in cinci culori - negru, rosu, verde, galben si albastru - si au dimensiunile de 16 x 32 x 12 milimetri, iar greutatea, de sase grame.

Un ultim gadget in forma de LEGO este player-ul MP3 de la Homemade (www.hommade-product.com), care poate fi cumparat cu 46 de dolari si care functioneaza cu o baterie care asigura sase ore de muzica. Insa player-ul nu are memorie interna, deci mai trebuie sa investesti intr-un card de memorie microSD.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod