SoNoRo - Interferente 2008

Facebook Twitter Comenteaza
SoNoRo - Interferente 2008

18 tineri muzicieni romani au sansa sa participe anul acesta la doua workshopuri organizate in cadrul Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo. Cursurile se desfasoara pe durata unei intregi saptamani, primul dintre ele fiind programat pentru aprilie 2008 la Portul Cultural Cetate, iar cel de-al doilea, in septembrie 2008, la Castelul Banffy, din localitatea Bontida, aproape de Cluj-Napoca.
Preselectiile au avut loc in februarie 2008 in Bucuresti, Brasov si Cluj, participantii fiind tineri cu varste cuprinse intre 13 si 28 de ani.
Anul acesta inregistreaza o premiera in ceea ce priveste numarul burselor acordate, in numar de 18, fata de editiile trecute cand erau numai 16. Aceasta subventionare a fost data de nivelul foarte ridicat al participantilor.
Alaturi de cei 18 bursieri, la aceste workshopuri vor mai participa: la pian - Diana Ketler (Londra), la vioara - Alexander Sitkovetsky (Londra) si Daria Zappa (Berna), la viola - Razvan Popovici (Munchen) si la violoncel - Bernhard Naoki Hedenborg (Viena).
Pe langa artistii mentionati mai sus, la acest eveniment vor mai participa, in formula "artists in residence": poetul Mircea Dinescu - care este si gazda primei locatii, jurnalistul Dan Parvu - realizatorul emisiunii Art Cultura de la RFI Bucuresti si dirijorul Massimiliano Matesic din Zurich.
Aceasta bursa de studii SoNoRo - Interferente 2008 contine un pachet care contine cursurile, transportul, cazarea si masa gratuita, pe toata durata workshopului.
Cele mai bune ansambluri formate pe parcursul workshopului SoNoRo - Interferente 2008 vor avea ocazia sa concerteze in cadrul Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo, din noiembrie 2008.
Concertul din acest an va fi transmis de TVR Cultural si Radio Romania Muzical.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod