Dana Nalbaru revine cu "Mai e o zi"

Iti amintesti de Dana Nalbaru? A aparut pe piata muzicala acum 11 ani, in trupa Hi-Q. Pe vremea aceea, cand piata muzicala de la noi era in plina dezvoltare...
Iti amintesti de Dana Nalbaru? A aparut pe piata muzicala acum 11 ani, in trupa Hi-Q. Pe vremea aceea, cand piata muzicala de la noi era in plina dezvoltare, Hi-Q s-a numarat printre trupele care au dat startul in acest domeniu. Succesul nu a intarziat sa apara, dar dupa sase ani, solista a decis sa puna punct si sa o ia de la capat: "Nu a existat un plan prestabilit. M-am decis deodata, pentru ca am vrut sa fac ce-mi place, sa elimin compromisurile".

A urmat apoi o cariera solo, cu doua albume lansate, "Zbor" si "Intra in joc", dupa care artista a intrat intr-o perioada de pauza, dedicata in exclusivitate fiicei sale, Sofia.

Acum, dupa trei ani, pentru ca atat a trecut de la evenimentul de lansare a ultimului sau videoclip, "Intra in joc", am regasit o Dana tunsa scurt, mamica unei fetite superbe de un an si doua luni, sotia actorului Dragos Bucur. Recunoaste ca a avut momente cand se gandea sa renunte la muzica: "Clipele petrecute alaturi de Sofia sunt atat de frumoase, incat cu greu reusesc sa ies din casa". Insa aceste ganduri s-au spulberat in clipa in care si-a dat seama cat este de importanta muzica pentru ea.

A inceput lucrul la acest nou album in urma cu doi ani. Multe s-au intamplat in acest rastimp si poate ca unul dintre cele mai importante, in plan profesional, este rezilierea contractului cu casa de discuri care o reprezenta. "Decizia aceasta a venit din partea mea, eu am facut primul pas, pentru ca m-am simtit constransa de anumite clauze si conditii.", a afirmat cantareata.

Timp de un an a cautat oamenii care sa ii fie alaturi pentru realizarea acestui material discografic, pana cand s-a intalnit cu Florin Cojocaru (Class) si Sergiu Dumitriu (compozitor). "Pe Florin il cunosteam, stiam ca este un tip deschis la minte si m-am gandit ca am putea lucra foarte bine impreuna", a precizat artista. Dana este extrem de multumita de rezultat. Asa cum declara chiar ea, acesta este albumul pe care si l-a dorit - o reprezinta in totalitate.

Albumul - pe care il va lansa peste aproximativ trei luni - este gata, dar inca nu are un nume. Este un material ale carui versuri sunt scrise in totalitate de Dana, in care artista si-a exprimat toate frustrarile, bucuriile, dar si tristetile acumulate de-a lungul timpului.

Asa cum declara artista, aceasta este o strategie de marketing destul de uzitata in strainatate, pentru o lansare muzicala: in prima faza, se alege un single, se face un videoclip si abia apoi, cu ocazia aparitiei celui de-al doilea videoclip se face si lansarea propriu-zisa a albumului.

Materialul discografic contine noua piese independente, opt realizate de Florin si Silviu, iar ce-a de-a noua, "I Call Your Name", a fost compusa de Cornel de la Vank, in perioada in care Dana era insarcinata cu Sofia: "Am facut piesa asta cand eram insarcinata, dar, la momentul acela, nu am stiut ce sa fac cu ea". Pe album exista o singura colaborare, cu Andrada, o prietena foarte buna a Danei.

Primul extras pe single este piesa "Mai este o zi", iar povestea videoclipului a fost decisa de Dragos Bucur, sotul artistei, care este si producatorul materialului, si de Mari Dinescu, un foarte bun prieten al cuplului, care semneaza regia. Videoclipul exprima foarte bine ce a simtit artista inca din perioada in care facea parte din trupa Hi-Q. Recunoaste ca aceea a fost o perioada foarte frumoasa, dar ca lucrurile s-au schimbat in prezent. Nu mai este acea Dana cu parul lung, cu fuste scurte, vrajita de lumina reflectoarelor si de faima.

Adevarata Dana Nalbaru este cea de acum, "cu parul scurt, cu pantaloni", asa cum singura se caracterizeaza. Cele doua perioade alcatuiesc, de fapt, subiectul videoclipului proaspat lansat. Ca si locatie, clipul a fost filmat in casa actorului Dan Bordeianu care este, de asemenea, un foarte bun prieten al Danei si al lui Dragos.

Asa cum se poate observa, pentru realizarea acestui material discografic, solista a fost ajutata de prieteni si familie, iar costurile de productie au fost suportate in totalitate de ea.

Doua dintre piesele de pe album le sunt dedicate celor doua persoane pe care Dana le iubeste foarte mult. Piesa "Tu", pentru care se va filma si cel de-al doilea videoclip, ii este dedicata lui Dragos, iar melodia "Acelasi suflet", este o balada scrisa special pentru micuta Sofia.

Planuri de viitor

In cadrul conferintei de presa in care artista a ales sa-si lanseze videoclipul, am intrebat-o daca nu s-a gandit sa intre in afaceri, sa produca alti interpreti, dupa experienta acumulata o data cu realizarea acestui material. "Uite asta este o idee, insa se pune problema de o investitie foarte mare. Insa, daca lucrurile merg bine si vor exista spectacole, o sa ma gandesc si la aceasta posibilitate de a produce si alti artisti.", a declarat Dana Nalbaru.

Daca tot a venit vorba de afaceri si alte activitati pe care Dana le-ar putea avea, am fost curioasa sa aflu daca ar fi dispusa sa accepte o eventuala propunere venita din partea unei televiziuni, de a prezenta o emisiune. Este bine stiut faptul ca acest domeniu nu-i este strain, solista prezentand alaturi de fostii colegi din Hi-Q mai multe emisiuni. Raspunsul Danei a fost: "Televiziunea este un microb care te prinde. Raspunsul meu este da, as accepta, insa depinde foarte mult de ceea ce mi s-ar propune. Trebuie sa recunosc ca am primit vreo doua oferte in toata aceasta perioada de pauza, insa nu se pliau pe ceea ce voiam eu si am fost obligata sa refuz".

Cine i-a fost alaturi la evenimentul de lansare

Printre vedetele prezente la acest eveniment, care a avut loc marti seara, 11 martie 2008, s-au numarat Razvan si Dani, prezentatorii matinalului de la Antena 1, Ioana Ginghina si Alexandru Papadopol, Cornel de la Vank si Dan Bordeianu.

Surpriza serii a fost prezenta fostului coleg al Danei de la Hi-Q, Mihai. Acesta a fost singurul care a sunat-o de ziua ei de nastere si singurul care si-a facut aparitia la eveniment, in ciuda faptului ca Dana nu l-a invitat. Aceasta a declarat inainte de aparitia lui Mihai: "Initial, m-am gandit sa-l invit, dar, sincer, mi-a fost frica de ce o sa scrieti voi, de ce o sa zica el si am renuntat la idee. Dar intentie am avut".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod