Cei mai buni 5 clienti de e-mail

Clientul de mail este un program cu ajutorul caruia poti receptiona sigestiona e-mail-urile trimise de altii. Acestia trebuie sa ofere anumitefunctionalitati de baza, dar cei mai buni dintre ei ofera o multitudine defunctii care permit utilizatorului sa isi usureze cat mai mult munca. Iatacei mai buni clienti de mail care iti stau la dispozitie la ora actuala sio scurta prezentare a lucrurilor cu care se pot mandri fiecare in parte.

Outlook Express si Eudora

1. Outlook Express
Microsoft Outlook Express este un program gratuit, care rivalizeaza cucei mai buni clienti de mail disponibili la ora actuala. Outlook poatelucra cu e-mailuri prin POP, IMAP si prin HTTP, pentru cei care dorescsa-si verifice contul de Hotmail cu ajutorul unui client de mail. Sunt deasemenea incluse unelte pentru importarea mesajelor, adress book-uluisi a setarilor din Netscape, Eudora, Microsoft Exchange Server siMicrosoft Outlook. Necesita instalarea prealabila a Internet Explorer 5,cu care vine in pachetul de instalare. Suporta crearea de filtre pentruprelucrarea automata a e-mail-urilor in functie de diversi parametrii. Potfi utilizate conturi multiple de mail, dar trebuie facute manual folderepentru fiecare cont si reguli de directionare automata catre acestea,in caz contrar toate mesajele de pe diversele conturi fiind adunate inInbox.

Daca intentionezi sa-l folosesti trebuie sa stii ca esti foarte expus lariscuri de infectare.
Majoritatea viermilor de Internet se folosesc devulnerabilitati existente in Outlook pentru a patrunde si se replica. Dacafolosesti un program anti-virus si respecti niste reguli elementare delucru, poti folosi cu destula siguranta acest client de mail. Si maiales nu uita sa cauti si sa aduci cele mai noi update-uri ce corecteazagaurile de securitate.
Poti de asemenea sa creezi profiluri pentru mai multi utilizatori,fiecare cu contul sau conturile lui de mail si cu filtrele proprii.

2. Eudora
Eudora este un program de mail care face mult mai mult decat sa trimita sisa primeasca e-mail-uri. Este o unealta de management a mailurilor, careiti permite sa maresti eficienta lucrului si sa comunici mai usor. Permitecrearea unei multitudini de filtre pentru a filtra si organiza e-mailurilecu foarte mare eficienta. Poti chiar sa construiesti filtre proprii,pe baza necesitatilor pe care le ai. Poti sa cauti mesaje in mai multeconturi de e-mail, dupa mai mute criterii de cautare. Suportand IMAP,iti permite sa accesezi casutele postale de pe serverele IMAP si sadownloadezi numai mesajele care te intereseaza. Poti seta mai multeconturi de mail pe care vrei sa le verifici.

Eudora exista in trei variante, mod sponsorizat, mod platit si modLight. In modul sponsorizat, Eudora afiseaza banere publicitare.
Inmodul platit, Eudora nu afiseaza aceste banere, si poti beneficia detoate functiile pentru suma de 39,95 $. In modul Light, Eudora are maiputine optiuni, dar este gratuit si nu afiseaza banere publicitare.

Pegasus Mail, The Bat! si Mozilla

3. Pegasus Mail
Pegasus Mail este un client de mail foarte puternic. Fiind mic si rapid,poate fi lasat sa ruleze pe calculator si el va notifica utilizatorulcand sosesc noi mesaje. Programul poate rula pe calculatoare individuale,dar si pe retele. Are suport special pentru retelele Novell NetWare,care ii permite sa ruleze bine si aproape fara intretinere. Suporta deasemenea utilizatori multipli pe un singur calculator.

Pegasus Mail poate functiona ca un sistem complet de mail intern, farasa fie nevoie de servere si alte componente. Poate trimite si primie-mail-uri de pe Internet folosind protocoale precum SMTP, IMAP si POP3.

4. The Bat!
The Bat este unul dintre cei mai buni clienti de mail pe care i-amvazut pana acum. Suporta conturi multiple de POP3, pentru care creazaautomat cate un folder. Fiecare mesaj va fi directionat catre inboxuldin contului de mail pe care a venit. Are suport pentru PGP, un programde criptare a mesajelor.

Lucrul care il deosebeste de toti ceilalti clienti de mail estegradul extrem de configurabilitate. Am constatat cu uimire ca pot ficonfigurate optiuni de care literalmente nu stiam ca puteam avea nevoievreodata.
Crearea conturilor multiple de e-mail este foarte usor defacut. O functie foarte utila este asa numitul browse ticker, care itiapare si te avertizeaza cand primesti un mesaj nou, specificand de lacine a venit, cand a venit si care este subiectul acestuia. Iar daca s-auacumulat mai multe mesaje, le vei gasi defiland ordonat in fata ta candte vei intoarce la calculator. Clientul nu suporta decat e-mail-urile informat TXT, deoarece nu interpreteaza codurile HTML, ceea ce eliminariscul virusarii. E-mail-urile in format HTMP sunt afisate intr-ofereastra de browser. De asemenea, la deschiderea diverselor atasamente,utilizatorul este avertizat despre potentialul infectarii cu virusi sise recomanda salvarea atasamentului si scanarea acestuia cu un programantivirus. Cat despre atasamentele executabile, clientul de mail nu teva lasa sa le rulezi sub nici o forma. Iti va permite sa le salvezi dacadoresti acest lucru, dar nu isi va asuma responsabilitatea unei actiunice poate duce la virusarea calculatorului tau.

Versiunea descarcabila de pe internet permite o perioada de evaluare de30 zile, iar versiunea completa costa 30$ pentru utilizare personala si45$ pentru firme. Te avertizam insa ca daca il vei incerca, s-ar puteasa nu iti placa sa te mai desparti de el.

5. Mozilla
Mozilla este un pachet de programe ce include un Web Browser si un clientde mail.
Bazat pe Netscape, browserul de Inernet a carui dezvoltare aincetat recent, acesta este gratuit, fiind un exponent al comunitatiiOpen Source. Comunitatea care il dezvolta pune in fiecare zi pe Internet,pentru cei cu conexiuni de Internet puternice, asa numitele "nightlybuilds", versiuni zilnice rezultate in urma corectarii problemelorconstatate si in urma optimizarii diverselor componente.

Poti creea profiluri pentru fiecare utilizator, iar pentru fiecareutilizator se pot configura mai multe conturi de e-mail. Interfatagrafica, desi interesanta, se incarca greu, ocupand multe resurse. Dinpunct de vedere al functionalitatii se aseamana foarte mult cu rivaliisai. Poate de asemenea prelucra mesajele pe baza unei multitudini defiltre, sortandu-le in diversele directoare ce pot fi create.

O functie interesanta este Junk Mail Control, care permite tratareaautomata a mesajelor de tip spam in functie de dorintele tale. Suportamai multe plug-in-uri, care pot imbunatati functionalitatea clientuluide mail.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dorina pe 10 Dec 2009, 00:53
    sunteti foarte buni

    aveti foarte buni curieri tinetio tot asa .sarbatori fericite

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod