7 sfaturi pentru evitarea virusilor pe e-mail

Majoritatea virusilor moderni au ca mediu de propagare Internetul. Sipentru ca majoritatea utilizatorilor Internetului folosesc serviciilede e-mail, virusii se orienteaza cel mai adesea catre e-mail. Catevareguli simple te pot feri de problemele generate de virusi si te potajuta sa scapi de problema spinoasa a scoaterii acestora din sistem.

Reguli pentru protejarea impotriva virusilor

1. Fii permanent atent(a) la sursa mesajelor. Desi unii virusi recenti,cum ar fi BugBear, iau text din mesajele tale din baza de date creandastfel un aer de autenticitate, majoritatea vin de la persoane necunoscutesi au in campul "subject" un text in limba engleza.
Daca vezi ca primestiun mesaj cu atasament de la o persoana necunoscuta ai face mai bine sa-lstergi.

2. Daca primesti un e-mail cu atasament de la un cunoscut, fii atent(a)la extensia acestuia. Multi virusi folosesc un truc clasic al "extensieiduble". Astfel, poti primi fisiere de genul "document.doc.pif". Tinede faptul ca extensia fisierului, si deci tipul acestuia, este data deultimele litere, in cazul de fata de catre ".pif". Multi virusi promitinformatii confidentiale sau imagini deocheate pentru a tenta potentialavictima. Daca vezi una dintre extensiile exe, com, pif, scr, bat, dll,vbs, lnk, sterge imediat mesajul.

3.
Daca primesti de la cunoscuti e-mail-uri cu "atasamente executabile",fara extensie dubla, nu le deschide imediat. Desi se poate sa fie vorbadespre niste mesaje nevirusate, este mai bine sa le salvezi mai intaiintr-un director de pe disc si sa le verifici cu un program anti-virus.

4. In mod implicit, Outlook Express afiseaza continutul unui mesaj infereastra "Preview Pane". Unii virusi pot virusa calculatorului prinsimpla citire a unui mesaj de e-mail, asa ca un simplu clic pe mesaj puteainfecta sistemul tau. Pentru a evita orice alte posibile vulnerabilitatireferitoare la citirea automata a mesajelor in fereastra Preview Pane,o poti dezactiva mergand in meniul "View/Layout".
Din fereastra careiti apare debifeaza optiunea "Show preview pane".

5. Versiunile mai noi de Outlook Express au corectat mai multevulnerabilitati, asa ca ar fi o idee foarte buna sa faci un "update alInternet Explorerului", care include clientul de mail. Si nu uita saverifici periodic daca sunt disponibile noi update-uri de securitate.

6. Multi clienti de mail permit folosirea unei aplicatii externe pentruverificarea mesajelor impotriva virusilor. Daca clientul tau de mailpermite acest lucru, activeaza aceste functii si improspateaza permanentbazele de date ale antivirusului cu ultimele versiuni.

7.
Unii virusi, odata patrunsi in calculatorul tau, folosesc conexiunea deInternet pentru a aduce corpul propriu-zis al programului virusului. Celmai adesea aceste bucati de program sunt aduse prin alte porturi decatcele folosite in mod normal pentru navigarea pe Internet. Instaleazaun program de tip firewall pentru a bloca accesul acestor programe laconexiunea de Internet.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GM nuka pe 23 Nov 2010, 22:07
    normy

    Mda fac asta de 2 ani trimitand virusi,,,,da pana al urma trimit unu dei bulesc placaa!!!

    0
    1

  • anda pe 5 Feb 2009, 09:59
    virusi

    vreau o versiune noua antivirus!!! e tare site asta ..q sfaturile pt...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod