Bucura-te de fotografiile panoramice pe internet

Cu siguranta simti din cand in cand nevoia sa evadezi din rutina zilnica. Vacanta este insa departe si pana atunci pari condamnat la plictiseala. Bumerang te invita sa spargi monotonia zilnica intrand pe aceste site-uri cu cele mai spectaculoase fotografii panoramice.

Natura si politica

Inainte de a incepe plimbarea prin aceste locuri exotice, asigura-te ca ai instalat http://www.apple.com/quicktime/download/. Multe dintre site-uri se bazeaza pe el pentru a prezenta fotografiile panoramice.

http://www.panoramas.dk/fullscreen2/full22.html
Daca ai visat vreodata sa ajungi pe Everest, sa vizitezi Venetia, sau o insula exotica, acest site te va duce la destinatia ta favorita.
Ba chiar te va duce mai departe decat ai putea spera, oferindu-ti chiar si o vedere panoramica luata de robotii exploratori trimisi de NASA pe Marte. Pentru inceput te invitam sa vezi panorama din varful Everestului. Nu iti ramane decat sa navighezi prin restul peisajelor pe care le gasesti ca link-uri deasupra paginii.

http://www.whitehouse.gov/history/whtour/360index.html
Oricat de mult ai vrea, exista locuri unde nu poti ajunge. Un bun exemplu sunt cladirile guvernamentale, cele mai bine pazite fortarete din lume. Si poate cea mai importanta dintre acestea este faimoasa Casa Alba unde converg toate firele puterii politice mondiale.
Iata ca totusi poti arunca un ochi in interiorul ei, beneficiind de un tur de invidiat al celor mai importante camere.

Tehnologie si arta

http://www.zeitraum.com/_submarine/tour.htm
Speram ca nu suferi de claustrofobie, pentru ca urmatoarea vizita pe care ti-o sugeram este la bordul unui submarin german din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Temutii rechini de otel care raspandeau teroarea prin oceanele lumii isi arata acum secretele pentru toti internautii. Te poti plimba virtual prin cala submarinului pentru a vedea diferitele sectiuni ale acestuia.

http://www.louvre.fr/francais/visite/vis_d.htm
Iubitorilor culturii le-am rezervat o plimbare prin cel mai celebru muzeu, cel de la Luvru.
Ti se va deschide in fata cel mai spectaculos tur al muzeului, trecand prin salile cu antichitati orientale, egiptene si grecesti, cu sculpturi, picturi, dar si cu o multime de alte obiecte de arta.

http://www.sydneyoperahouse.com/h/t_virtual_tour_fs2.html
Operele de arta nu se rezuma insa doar la picturi si sculpturi. Arhitectura face dintotdeauna parte din cultura unui popor. Opera din Sydney, una dintre cele mai celebre cladiri din lume si o adevarata bijuterie a arhitecturii moderne, te invita sa ii treci pragul.

Graceland si Venetia

http://www.elvis.com/graceland/vtour/default.asp
Accesul in casele celebritatilor este greu de obtinut si de obicei pretul unei asemenea incursiuni este destul de piperat.
Poti vizita unele dintre ele si din fata calculatorului, desi experienta este sensibil diminuata. Un bun exempu este casa lui Elvis de la Graceland, ce poate fi vizitata prin intermediul browser-ului tau de web.

http://www.mapofvenice.com/qtvr/rv/testa.htm
Incheiem excursia noastra virtuala intr-unul dintre cele mai romantice orase din lume - Venetia. Mergand pe site-ul de mai jos, vei putea vedea cateva imagini panoramice din cele mai importante locuri din orasul-laguna.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod