Metrou. Profesorul Dănăilă a stârnit o dezbatere: de ce operează la 83 de ani?

Chirurgul Leon Dănăilă este de o modestie proverbială, iar la vârsta sa foloseşte transportul în comun şi merge pe jos pentru a fi în formă, dar e sigur să-ţi laşi viaţa în mâinile lui?
Profesor doctor Leon Dănăilă este cel mai mare neurochirurg din România. Lucrează încă la vârsta de 83 de ani, iar o fotografie de a domniei sale în timp ce circula cu metroul a devenit virală pe Facebook. Medicul a reacţionat la valul de simpatie cu care a fost înconjurat şi pe pagina sa a postat un text emoţionant: ”Am aflat că o fotografie în care sunt înfăţişat mergând cu metroul, în drum spre casă, a atras interesul ziariştilor şi utilizatorilor de internet. Vă mulţumesc pentru preocuparea faţă de persoana mea şi felul în care aleg să îmi folosesc timpul liber, cu toate că nu găsesc că o situaţie cât se poate normală este un subiect de ştire.
Aş dori, totuşi, să fac următoarele precizări:
1. Folosesc metroul bucureştean, în primul rând,pentru că mi se pare esenţial să fac cât mai multă mişcare pentru întreţinerea sănătăţii. Drumul până la metrou şi de la staţia de destinaţie până acasă este o plăcere după multe ore de muncă şi, de asemenea, o excelentă metodă de a stimula şi întreţine sistemul muscular şi cardiovascular. Am avut un autoturism până anul trecut, dar am renunţat la el, tocmai pentru că, pe măsură ce înaintez în vârstă, simt nevoia să fac mai multă mişcare.
Le recomand şi pacienţilor mei să lupte împotriva sedentarismului, pentru că nu poate fi decât în beneficiul lor. Poate că acesta este unul dintre motivele pentru care, la 83 de ani, sunt perfect capabil să îmi administrez singur treburile gospodăreşti. Micile cumpărături în drum spre casă fac şi ele parte din necesarul vieţii şi sunt recunoscător pentru faptul că mă pot ocupa singur de acest aspect şi chiar îmi face plăcere să fac asta.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria Enache pe 26 Apr 2016, 12:50
    Leon Danaila

    A fost un bun neurochirurg, dar la fel ca el a fost si Acad.Prof.Arseni.Dar trebuie sa nu fim atat de inconstienti si sa nu ne punem intrebarea daca nu pune in pericol viata pacientilor pe care ii opereaza.S-a intrebat vreunul dintre cei care scriu ca opereaza la 82 de ani, care este starea lui de sanatate? Colegiul Medicilor si Ministerul Sanatatii sunt responsabili si cine va plati viata unui pacient daca se va intampla acelasi lucru ca si cu dr.Ciomu? Trebuie sa fii inconstient sa te opereze un chirurg de 82 de ani! Spiritul de turma la romani!

    1
    4

  • Ina pe 23 Apr 2016, 02:19
    cariera de jurnalist e muuult mai scurta

    Raspuns pentru simonica: pentru ca stie cum si poate. Daca nu ar mai putea sau nu ar mai avea capacitatea fizica sau intelectuala sa o faca, fii sigura ca nu ar face-o. Simonel, poate ca pentru tine varsta si greutatea incep sa se arate in cariera ta si nu prea te mai ajuta. Nu este cazul in ceea ce il priveste pe medicul Danaila. Inca mai are multe sa facut si de spus in medicina mondiala.Si, multumita lui, alti si alti oameni sunt salvati. Sa il ajute bunul Dumnezeu multi ani si de aici inainte, sa-i fie munca binecuvantata!

    5
    1

  • Eu pe 22 Apr 2016, 19:12
    SAD

    Normal ca nu este normal ca un om sa lucreze la anii astia dar dansul este considerat un geniu ... primul neuro-chirurg din europa si printre primii 10 din lume ... atat de geniu este considerat acest om . Cu girofare ar trebui sa mearga la spital dar el om simplu merge cu metroul ! Astea sunt valori ... nu cur-ve si penali analfabetii pe care ii dati la tv 24/24 .O sa se scrie in manualele de medicina mondiala de acest om cand o muri .. asta este valoare !

    9
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod