Metrou. Profesorul Dănăilă a stârnit o dezbatere: de ce operează la 83 de ani?


Neurochirurgul de 83 de ani a spus că dacă David Cameron poate circula cu metroul, el de ce n-ar face-o

Domnia sa are perfectă dreptate. Imaginea este făcută fără a i se cere voie, dar pare cu atât mai umană, cu cât este mai naturală. Într-o lume în care suntem înconjuraţi de ”şmecheri în limuzine”, întâlnirea cu o astfel de personalitate la metrou face un mare bine tuturor medicilor din România, acuzaţi în nenumărate rânduri pentru corupţie.

Dar mai există şi o altă opinie, plecând de la această imagine.

Jurnalista Simona Tache a contestat într-o postare pe Facebook faptul că medicul Leon Dănăilă mai operează la vârsta de 83 de ani. Consideră acest fapt o iresponsabilitate atât din partea neurochirurgului cât şi din partea spitalului:
”Nu aș vrea să înțelegeți că am ceva cu omul ăsta. Nu am, îl respect. Este un model de modestie și de umanitate. Dar, la 83 de ani, ca profesionist ar trebui să fie de mult retras. Iar pe noi ne-ar ajuta să nu mai uităm că ființa umană se degradează odată cu înaintarea în vârstă.
Din păcate, e inevitabil, ni se va întâmpla tuturor, nu există scăpare pentru nimeni, iar profesorului Dănăilă, cu părere de rău, deja i s-a întâmplat”
, a scris jurnalista pe pagina ei de Facebook.
Profesorul Dănăilă, în urmă cu un an, era decis să-şi vândă casa pentru a face rost de bani ca să publice un tratat medical.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria Enache pe 26 Apr 2016, 12:50
    Leon Danaila

    A fost un bun neurochirurg, dar la fel ca el a fost si Acad.Prof.Arseni.Dar trebuie sa nu fim atat de inconstienti si sa nu ne punem intrebarea daca nu pune in pericol viata pacientilor pe care ii opereaza.S-a intrebat vreunul dintre cei care scriu ca opereaza la 82 de ani, care este starea lui de sanatate? Colegiul Medicilor si Ministerul Sanatatii sunt responsabili si cine va plati viata unui pacient daca se va intampla acelasi lucru ca si cu dr.Ciomu? Trebuie sa fii inconstient sa te opereze un chirurg de 82 de ani! Spiritul de turma la romani!

    1
    4

  • Ina pe 23 Apr 2016, 02:19
    cariera de jurnalist e muuult mai scurta

    Raspuns pentru simonica: pentru ca stie cum si poate. Daca nu ar mai putea sau nu ar mai avea capacitatea fizica sau intelectuala sa o faca, fii sigura ca nu ar face-o. Simonel, poate ca pentru tine varsta si greutatea incep sa se arate in cariera ta si nu prea te mai ajuta. Nu este cazul in ceea ce il priveste pe medicul Danaila. Inca mai are multe sa facut si de spus in medicina mondiala.Si, multumita lui, alti si alti oameni sunt salvati. Sa il ajute bunul Dumnezeu multi ani si de aici inainte, sa-i fie munca binecuvantata!

    5
    1

  • Eu pe 22 Apr 2016, 19:12
    SAD

    Normal ca nu este normal ca un om sa lucreze la anii astia dar dansul este considerat un geniu ... primul neuro-chirurg din europa si printre primii 10 din lume ... atat de geniu este considerat acest om . Cu girofare ar trebui sa mearga la spital dar el om simplu merge cu metroul ! Astea sunt valori ... nu cur-ve si penali analfabetii pe care ii dati la tv 24/24 .O sa se scrie in manualele de medicina mondiala de acest om cand o muri .. asta este valoare !

    9
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod