Metrou. Profesorul Dănăilă a stârnit o dezbatere: de ce operează la 83 de ani?


Profesorul Dănăilă, în metrou, se duce spre casă ca orice român care se întoarce de la serviciu
2. Utilizarea eficientă a transportului în comun este parte din reperele mele pentru ceea ce înseamnă civilizaţie. Mai ales într-o capitală aglomerată, înseamnă mai puţine noxe, protejarea mediului înconjurător şi timp folosit cu folos. Este o temă la care sper că şi generaţiile următoare vor reflecta. Mă bucur să aflu că personalităţi importante din politică. atât din România cât şi din Vest înţeleg acest lucru.
Unul dintre ei este prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, pe care îl puteți vedea în fotografie.
3. Sistemul medical românesc reprezintă o temă continuă de dezbatere şi există destule argumente de critică la adresa lui. Faptul că eu aleg să îmi protejez sănătatea şi îmi economisesc timpul preferând călătoria cu metroul nu este, însă, unul dintre ele.
4. Sunt perfect conştient că trăim într-o lume în care există oricând posibilitatea de a fi filmat şi fotografiat în situaţii dintre cele mai obişnuite din viaţă.
Nu pot să spun că apreciez acest lucru foarte mult. Aş aprecia, însă, dacă, înainte ca o fotografie să fie interpretată, să i se ceară şi punctul de vedere celui fotografiat”, a scris celebrul chirurg Leon Dănăilă.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria Enache pe 26 Apr 2016, 12:50
    Leon Danaila

    A fost un bun neurochirurg, dar la fel ca el a fost si Acad.Prof.Arseni.Dar trebuie sa nu fim atat de inconstienti si sa nu ne punem intrebarea daca nu pune in pericol viata pacientilor pe care ii opereaza.S-a intrebat vreunul dintre cei care scriu ca opereaza la 82 de ani, care este starea lui de sanatate? Colegiul Medicilor si Ministerul Sanatatii sunt responsabili si cine va plati viata unui pacient daca se va intampla acelasi lucru ca si cu dr.Ciomu? Trebuie sa fii inconstient sa te opereze un chirurg de 82 de ani! Spiritul de turma la romani!

    1
    4

  • Ina pe 23 Apr 2016, 02:19
    cariera de jurnalist e muuult mai scurta

    Raspuns pentru simonica: pentru ca stie cum si poate. Daca nu ar mai putea sau nu ar mai avea capacitatea fizica sau intelectuala sa o faca, fii sigura ca nu ar face-o. Simonel, poate ca pentru tine varsta si greutatea incep sa se arate in cariera ta si nu prea te mai ajuta. Nu este cazul in ceea ce il priveste pe medicul Danaila. Inca mai are multe sa facut si de spus in medicina mondiala.Si, multumita lui, alti si alti oameni sunt salvati. Sa il ajute bunul Dumnezeu multi ani si de aici inainte, sa-i fie munca binecuvantata!

    5
    1

  • Eu pe 22 Apr 2016, 19:12
    SAD

    Normal ca nu este normal ca un om sa lucreze la anii astia dar dansul este considerat un geniu ... primul neuro-chirurg din europa si printre primii 10 din lume ... atat de geniu este considerat acest om . Cu girofare ar trebui sa mearga la spital dar el om simplu merge cu metroul ! Astea sunt valori ... nu cur-ve si penali analfabetii pe care ii dati la tv 24/24 .O sa se scrie in manualele de medicina mondiala de acest om cand o muri .. asta este valoare !

    9
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod