Incendiul din Colectiv: Starea răniților este staţionară

Ultimele date referitoare la starea victimelor din Clubul Colectiv indică un număr de 130 de pacienţi încă internaţi în spitalele din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Dintre aceştia, 83 sunt în stare critică şi gravă

Ultimele date referitoare la starea victimelor din Clubul Colectiv indică un număr de 130 de pacienţi încă internaţi în spitalele din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Dintre aceştia, 83 sunt în stare critică şi gravă, relatează agenţia Mediafax.

Alţi trei pacienţi internaţi la Spitalul Militar Central după incendiul din clubul Colectiv sunt pregătiţi, joi, pentru transplant de piele, doi cu autogrefe şi al treilea cu piele artificială, a anunţat directorul general unităţii sanitare, colonel medic Florentina Radu-Ioniţă.

"Starea celor trei pacienţi operaţi miercuri şi cărora li s-a făcut transplant de piele cu autogrefă este bună, ei spunând chiar că se simt mai bine.

Alţi trei pacienţi sunt pregătiţi pentru intervenţii similare joi, la unul dintre răniţi fiind luată în calcul varianta unei grefe cu piele artificială, datorită rănilor care nu ar permite autogrefa", a spus directorul general al Spitalul Militar Central.

Florentina Radu-Ioniţă a precizat că în Spitalul Militar Central sunt în continuare internaţi 12 răniţi în incendiul din clubul Colectiv, doi dintre ei fiind în stare critică.

"Avem doi pacienţi în stare critică.
Din păcate, starea unuia dintre răniţi s-a agravat miercuri, devenind critică. Este vorba despre o tânără arhitectă care la momentul incendiului avea pneumonie. Am tratat suferinţa cu antibiotice, dar, din păcate, starea acesteia s-a agravat, ştiut fiind că afectarea pulmonară este cea care poate crea probleme după primele zile de la accident. Ceea ce pot să spun este că până acum nu am avut niciun caz de infecţie, dar riscul cel mai mare în astfel de situaţii este apariţia infecţiilor la locul plăgii"
, a mai spus directorul general al spitalului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod