Desert fără coacere: McVitie’s Biscuits Cake

Biscuiții digestivi sunt printre cele mai consumate gustări, fiind nu doar nutritivi, ci și sățiosi. De aceea, când ți-e poftă de ceva dulce, gustos, care să-ți bucure papilele gustative, dar mai ales să fie făcut de tine, poți prepara un desert home made fără foc, cu blat din biscuiți digestivi bogați în fibre.  Ai nevoie de mai puțin de 50 minute să realizezi această rețetă savuroasă și extrem de simplă, ce poate deveni răsfățul oricărui sfârșit de săptâmână sau un motiv în plus pentru reuniunea cu prietenii.

Număr porții: 2-3; Timp preparare: 45 minute; Dificultate: ușoară
Ingrediente:

Stratul principal, de bază:

•    100g biscuiți digestivi McVitie’s
•    100g unt gras (82% grasime)
•    100g zahăr
•    50ml apă
•    50ml cognac  
•    Vișine confiate

Stratul secundar  - crema caramel:
 
•    100g zahăr
•    2 gălbenușuri
•    1 ou întreg
•    100g unt gras (82% grasime)


Mod de preparare:

Pasul 1:

Pregătiți baza pentru prăjitură pisând bine biscuiții digestivi McVitie’s, pe care îi stropiți cu siropul alcoolizat format din apă, zahăr și cognac și apoi îi amestecați cu untul moale până când obțineți o compoziție consistentă.


Pasul 2:
Așezați pe fundul unor pahare cilindrice câteva vișine confiate, peste care puneți compozitia din biscuiti digestivi, apoi lasati-le pentru aproximativ jumătate de oră la frigider.

Pasul 3:
Caramelizați cele 100 g de zahăr până ce acesta devine maroniu (a nu se lăsa prea mult la caramelizat pentru ca zahărul să nu devină amar), apoi adăugați peste el 50 ml apă și lăsați siropul să scadă până când devine omogen. Luați-l de pe foc și lăsați-l câteva secunde să se mai răcorească. În acest timp bateți ouăle spumă și adăugați-le în fir subțire peste siropul cald, amestecând până când se răcește întreaga compoziție.
Adăugați la final și untul frecat spumă.

Pasul 4:
Peste blatul din biscuiți digestiv, puneți în paharele deja răcite, crema caramel obinută si lăsați din nou să se răcească la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Pasul 5:

Ornați McVitie’s Biscuits Cake cu frișcă și nuci caramelizate zdrobite. Serviți desertul împreună cu cineva drag, într-o atmosferă relaxantă. Poftă bună!

La această rețetă, realizată de Maria Dinu – participantă Master Chef, este recomandat să folosiți biscuitii digestivi McVitie’s Original Digestive deoarece sunt bogați în fibre, conțin ingrediente de calitate și nu au sare în exces, nu au grăsimi vegetale hidrogenate, nu au coloranți artificiali.

Biscuiții McVitie's Original Digestive pot fi achizitionați din Billa, Cora, Carrefour, Auchan, Profi și Selgros și din benzinăriile Mol, OMV, Lukoil la prețul recomandat de 6.00 - 6.90 lei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod