Burberry a lansat prima sa colectie See-Now, Buy-Now

Parte din evoluția felului în care Burberry creează, prezintă și vinde colecțiile Runway, brandul a prezentat live prima colecție straight-to-consumer din Makers House, noua locație din Soho a show-ului, luni 19 Septembrie. Noul format și calendar al show-ului, fără sezon, imediat și personal, a fost creat cu gândul la audiența globală a brandului, micșorând distanța care exista în calendarul tradițional al modei între prezentarea colecției și disponibilitatea ei în magazin.
În România, o selecție din colecția Runway September 2016 va fi disponibilă în flagship store-ul Burberry din Strada Luterană nr. 4, la începutul lunii octombrie.   

„Show-ul de luni seară a marcat un moment foarte special pentru noi - a fost punctul culminant al unei serii de schimbări importante care au fost create pentru a aduce colecțiile noastre mai aproape de consumatori. Colecția a fost influențată de romanul „Orlando” al Virginiei Woolf - o scrisoare de dragoste către trecut și istoria Angliei, dar și un soi de ”dressing up box”, ce poate fi vizitată și revizitată.
Pornind de la această inspirație, show-ul celebrează și începutul unui parteneriat extraordinar cu The New Craftsmen. Împreună, deschidem porțile către ”Makers House” - un spațiu în care vizitatorii pot experimenta moștenirea designului britanic, o parte integrantă a tot ceea ce facem la Burberry, și au șansa de a vedea munca unora dintre cei mai captivanți creatori, precum și inovația și inspirația din spatele meșteșugului lor”
, a declarat Christopher Bailey, Chief Creative and Chief Executive Officer Burberry.

Printre invitații prezenți la show s-au numărat actorii: Lily James, Felicity Jones, Jenna Coleman, Nicholas Hoult, Kris Wu, Freida Pinto, Vicky Zhao, Charlotte Le Bon, Jeon Do-yeon, Anya Taylor-Joy, Joe Alwyn, Ella Purnell, modelele Burberry Edie Campbell, Cara Delevingne, Jourdan Dunn, Amber Anderson și Clara Paget, precum și Mario Testino, Steve McQueen, Tom Harper, Alexa Chung, Poppy Delevingne, Adwoa Aboah, Lady Amelia Windsor, Sandy Powell, Luke Edward Hall, Olivia Palermo și Huda Kattan.

Colecția September 2016 a fost dezvăluită în totalitate pe podiumul desfășurat în trei camere, cu pereți în nuanțe prăfuite de roz, verde și galben, reflectând paleta de culori a colecției.

O orchestră formată din 21 de instrumente, acompaniată de pianistul Rosey Chan și vocaliști au interpretat ‘Reliquary’, o partitură scrisă de compozitorul britanic Ilan Eshkeri, exclusiv pentru show.
Sountrack-ul colecției poate fi descărcat din iTunes store sau poate fi ascultat pe pagina Burberry Apple Connect în Apple Music.

Show-ul a fost transmis live pe Burberry.com, și, pentru prima dată, pe Facebook Live, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a urmări prezentarea în timp real în feed-ul lor. Aceasta a fost transmisă live și pe YouTube, WeChat, și pe alte site-uri partenere la nivel global.

Originile noilor colecții pentru bărbați și femei, care au fost prezentate pentru prima dată împreună, se găsesc în spirtiul designului de interior și grădini al lui Nancy Lancaster și în romanul „Orlando” al Virginiei Woolf.

Inspirată de reflecția asupra felului în care o casă își schimbă caracterul de-a lungul secolelor, sub influența oamenilor, hainelor și culturilor care trec prin ea, colecția combină materiale nobile și autentice, mixând denimul și hanoracele, cașmirul și pijamalele de mătase. Liniile dintre masculin și feminin, casual și formal, zi și noapte, sunt astfel estompate, toate fiind mixate pentru a crea o nouă realitate, născută din momentele trecute.

Piesele esențiale ale colecției sunt trench-uri deconstruite, cape regimentale, paltoane și jachete (precum The Cavalry Jacket, The Military Tailcoat și The Parade Jacket), jachete cu talia marcată (incluzând The Floral Field Jacket), pardesie, pantaloni lungi, scurți și cămăși stil pijama și cămăși cu guler volan.  În show a fost prezentat și noul desing de geantă, The Bridle Bag, pentru femei și bărbați, care își ia inspirația din clasicul design ecvestru britanic, și din moștenirea outdoor Burberry.


Machiajul dezvăluit în cadrul show-ului, dezvoltat de make-up artistul Wendy Rowe, sub direcția creativă a lui Christopher Bailey, a fost creat cu produsele din colecția capsulă The Runway Edit, inspirată de show, de îmbinarea dintre masculin și feminin și tonurile antice autentice văzute în show.   Oaspeții au avut acces în Makers House, deschisă vizitatorilor între 21 și 27 Septembrie, cu un program zilnic de activități și instalații care prezintă operele unora dintre cei mai talentați artizani britanici, alături de care va fi expusă întreaga colecție September.

Timp de o săptămână, expoziția și o serie de activități pentru public vor celebra meșteșugurile și inspirația din spatele colecției.

 
•                Un display al colecției September pentru bărbați și femei, care le dă posibilitatea vizitatorilor să vadă piesele colecției acolo unde au fost prezentate inițial.

•                O serie de momente teatrale cu actori aleși de Burberry și Pin Drop, cu accent pe opera „Orlando” a Virginiei Woolf, una din temele centrale ale colecției.

•                Demonstrații de tehnici artizanale.

•                O lecție de istorie a modei alături de echipa arhivei Burberry Heritage, care evidențiază momentele pivotale din istoria de 160 ani a companiei, arătând piese rare din Arhivă - inclusiv modul în care fondatorul Thomas Burberry a ajuns să îmbrace pionieri ai aviației și exploratori polari.

•                Un pop-up al cafenelei Burberry din Regent Street, Thomas’s.

•                Un magazin ce vinde produse și obiecte de artă create de The New Craftsmen.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod