“Spărgătorul de nuci”, spectacolul de balet clasic pe 13 decembrie la Sala Palatului!

A rămas doar o săptămână până când “Spărgătorul de nuci,” spectacolul de balet clasic ce istoriseşte una din cele mai îndrăgite poveşti de iarnă ale tuturor timpurilor, va ajunge din nou la Bucureşti! Producţia ce va fi pusă în scenă la Sala Palatului însumează 30 de balerini, ce vor schimba costume fascinante şi vor evolua în decoruri de basm.
„Spărgătorul de nuci” va poposi şi pe scena Operei Naţionale din Tmişoara, pe 19 decembrie. Compania de Balet Clasic Andrey Batalov din Sankt Petersburg se află în turneul european şi soseşte în România din Germania, urmând ca apoi să îşi continue parcursul în Cehia.

Lucrarea fantezie  a lui Ceaikovski, în care jucăriile prind viaţă, Spărgătorul de nuci înfruntă armata de şoareci apoi se trasformă în Prinţ şi o poartă pe mezinei familiei Stahlbaum la Castelul Trandafirilor din împărăţia dulciurilor, încântă spectatorii de toate vârstele, încă de la premiera ce a avut loc în 1892.

Diamismul, elementele tehnice dificile şi delicateţea sunt doar câteva dintre atributele ce delectează privitorul.
Aranjamentul muzical, de factură simfonică, adaugă profunzime acţiunii vizuale derulate pe scenă. Diversitatea personajelor, alături de secvenţele de includ dansuri de origine spaniolă, arabă, chinezească, ori rusă, interpretate de balerini ce întruchipează figurine de ciocolată ori turtă dulce sau cesti pentru cafea ori ceai, colorează universul fantastic al “Spărgătorului de nuci”.  Iar plasarea poveştii în seara de Ajun intensifică magia acestui regal al baletului clasic.


Biletele pentru reprezentaţia găzduită pe 13 decembrie de Sala Palatului se găsesc la casa de bilete a Sălii Palatului şi online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro, blt.ro. Iar pentru spectacolul din Timişoara doritorii pot cumpăra bilete de la casa de bilete a Operei Naţionale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod