Sport la malul mării. Alexander Florescu îți spune ce tip de exerciții trebuie să faci?

Știu... Concediul de vară este acea perioadă din an când pui STOP oricărei activități fizice. Total greșit și contraproductiv pentru starea ta de sănătate, mai ales că nici la capitolul alimentație sănătoasă nu excelezi în vacanță.
Antrenorul de fitness Alexander Florescu îți face un plan de lucru gândit special pentru perioada aceasta când ai cam da bir cu fugiții atunci când vine vorba despre activitatea fizică. „Cu siguranță recomand continuarea programului de sport și în timpul concediului de vară, mai ales că însăși plaja este un spațiu perfect pe care-l poți folosi ca și <<spațiu de joacă>>!”, povestește antrenorul de fitness.

În continuare, Alexander Florescu îți face o lista cu 7 exerciții pe care le poți efectua fără doar și poate pe plajă în fiecare dimineață.

1. Stai pe spate, cu tălpile pe nisip și picioarele îndoite.
Fă "bicicleta" cu un singur picior, menținându-l pe celălalt extins, apoi inversează.

2. Stai pe palme și pe genunchi, cu privirea înainte și cu spatele drept. Împingi un picior înspre înapoi, extinzând genunchiul, apoi revii în poziția inițială. Lucrează alternativ cu ambele picioare.

3. Stai în picioare, cu spatele drept, brațele ridicate la 90 de grade, palmele orientate cu degetul mic spre sol, picioarele depărtate la nivelul umerilor. Se ridică alternativ câte un genunchi la piept.

4. Poziționează-te pe spate cu picioarele îndoite, cu tălpile pe nisip și membrele superioare pe lângă corp.
Încordează fesierii, dar păstrează zona lombară în contact cu solul.

5. Privirea înainte, spatele drept. Stai pe palme și pe genunchi. Coboară fesele spre călcâie menținând palmele în același loc, apoi revino la poziția inițială.

6. Stai pe spate cu piciorul stâng extins pe nisip, cel drept cu genunchiul îndoit și talpa pe sol, brațele pe lângă corp. Fă câteva abducții și adducții (depărtări și apropieri) cu piciorul îndoit și apoi cu cel extins. Se inversează poziția picioarelor și se repetă.

7. Ridicare genunchilor din poziție verticală susținuți de bandă elastică. Îndepărtează picioarele în lateral cu ceva mai mult față de lățimea șoldului tău, în timp ce banda de rezistență o ai fixată la mijlocul tălpii.
Ridici genunchiului stâng spre piept și te întorci în așa fel încât ai vrea să atingi genunchiul stâng cu cotul drept. Ai îngrijă ca umerii să-ți rămână drepți.         

„Exercitiile outdoor sunt unele dintre cele mai energizante și îți oferă ocazia de a respira aer curat pe toată durata antrenamentului. Poate să fie și modalitatea prin care creierul tău și întreg organismul își revine după o zi plină la muncă. De ce să alegi doar antrenamentele în sala de fitness atunci când poți fi înconjurat de copaci, iarbă, munți sau chiar mare? În plus, antrenându-te în aer liber, vei ajunge să arzi și mai multe calorii.
Acest lucru se datorează faptului că îi este mai greu organismului tău să se lupte și să facă față căldurii și vântului. Totodată, este mai dificil să alergi prin iarbă sau să faci o sesiue de urcat scările din parc”, declară, la final, Alexander Florescu, antrenorul de fitness care organizează binecunoscutele tabere Summer Beach Bootcamp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod