Cum să faci înghețată de casă cu piersici și smântână

Cum să faci înghețată de casă cu piersici și smântână

Atunci când temperaturile depășesc 30 de grade Celsius, probabil îți este poftă de înghețată sau deja mănânci una.
Deși ai putea să-ți cumperi diverse sortimente din comerț, este mult mai sănătos să-ți faci singură înghețată acasă, folosind ingrediente naturale. Știi exact ce conține înghețata ta, iar avantajul este că există numeroase rețete simple și delicioase.

Un exemplu este înghețata din piersici coapte și smântână. Nu ai nevoie de un aparat special pentru prepararea acestui desert, ci doar de niște forme pentru înghețată pe băț. De asemenea, nu este necesar să pui treptat straturile de înghețată la congelator. O poți turna pe toată odată în formele speciale.

Iată cum să îți faci înghețată cu piersici și smântână:


Ingrediente:

450 g de piersici, decojite și tăiate felii
60 g de zahăr brun
jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
un praf de sare
340 g de iaurt grecesc
110 g  de smântână cu conținut ridicat de grăsime
2 lingurițe de extract de vanilie
1/4 linguriță de extract natural de migdale 

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Așază feliile de piersici pe o tavă întinsă pentru copt.
Adaugă zahărul brun, scorțișoara și sarea, apoi amestecă feliile de piersici.

Coace piersicile timp de 20 de minute sau până când se înmoaie. Lasă la răcit timp de 15 minute.

Într-un bol mare, bate împreună iaurtul, smântâna, extractul de vanilie și de migdale. Pune trei sferturi din cantitatea de amestec într-o cană cu gură de scurgere.

Adaugă piersicile răcite în restul de amestec de iaurt din bol. Folosește o presă pentru piure cu care să pisezi piersicile.

Toarnă două linguri din amestecul cu iaurt în fiecare formă pentru înghețată.
Pune apoi patru linguri de amestec cu piersici, apoi patru linguri de amestec cu iaurt. Continuă să alternezi cele două compoziții până când formele sunt umplute.

Bagă bețele pentru înghețată în centrul fiecărei forme și apoi pune la congelator. Lasă la înghețat timp de cel puțin două ore, până când înghețata este solidă.

Pentru a scoate înghețata mai ușor din forme, poți să treci formele rapid prin apă caldă. Păstrează înghețata la congelator până când vrei să o servești.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;