O vară italienească pe meleaguri românești

Înghețata este poate cel mai iubit desert din întreaga lume, iar italienii au dus prepararea ei la nivel de artă culinară - de la clasicul sorbetto până la rafinata gelato, aceștia dețin secretul îmbinării perfecte între textura fină, aromele irezistibile și gustul desăvârșit. Dacă înghețata este slăbiciunea ta, încearcă sortimentele de la Alpin57Lux și trăiește o vară italienească pe meleaguri românești!      

La fel ca și în cazul pizzei, napoletanii se fac „vinovați’’ de crearea primei înghețate cremoase, care a apărut într-o carte de bucate din secolul al 18-lea.
Atunci, italienii au descoperit că grăsimea din lapte dă un gust fin, cremos și irezistibil. Odată ce produsele lactate au fost introduse în prepararea înghețatei, fiecare naționalitate a adoptat acest desert delicios și l-a reinterpretat în manieră proprie, iar italienii au creat un adevărat fenomen culinar, cunoscut sub numele de „gelato”.       

Gustă înghețata Transalpina de la Alpin57Lux și bucură-te de gustul superpremium de rom, stafide și ananas, ciocolată, caramel, arțar sau nuci pecan, care poate concura cu succes orice gelato italian! Consistența bogată și aromele desăvârșite te vor duce cu gândul în Italia, pe tărâmul înghețatei!  

Diferențele de aromă și textură între gelato-ul tradițional și versiunile moderne de înghețată sunt aproape insesizabile, observate doar de către cunoscătorii fini.
Gelato se face cu lapte, uneori chiar degresat, cu un aport mai mic de grăsime decât cel din smântâna folosită în înghețată. Conținutul redus de grăsime lactată permite aromelor din gelato să iasă în evidență. Acestea se intensifică și datorită faptului că aerul nu poate pătrunde, gelato fiind mai degrabă densă decât aerată.   

Dacă îți place înghețata densă și consistentă, cu arome intense ca ale italianului gelato, Malgra este opțiunea perfectă pentru tine! Alege din varietatea de arome precum fistic, ciocolată, rom cu stafide, fructe de pădure, vanilie sau tiramisu și creează-ți propria gelaterie, chiar la tine în bucătărie!  

Sorbetto este un tip de înghețată îndrăgit, se pare, încă din lumea antică.
Se crede că a fost introdus în sudul Italiei de către arabi, care foloseau zăpada de pe munte în combinație cu diferite sucuri de fructe pentru a face sharbat, strămoșul italianului sorbetto. Acest sortiment mizează mai degrabă pe aromă decât pe consistență, fiind desertul perfect pentru cei care vor să slăbească.

Sicilia este locul unde a fost creată granita, un desert răcoritor din gheață, zahăr și arome delicioase. Extrem de popular în Italia, granita se apropie cel mai mult ca gust și textură de originalul sharbat, având o consistență mult mai apoasă decât sorbetto. Cu toate că unele rețete moderne pot conține mici cantități de lapte, majoritatea sunt încă preparate doar cu gheață și siropuri de fructe vibrante și aromate.       
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod