In Time for Charity - Concert caritabil pentru a-l susține pe Luca, un băiețel diagnosticat cu autism și cavernomatoză cerebrală

Sâmbătă, pe 25 iunie, în Time In, are loc unul dintre primele evenimente caritabile organziate  pentru a-l ajuta pe Luca, un băiețel de 8 ani diagnosticat cu autism și cavernomatoză cerebrală care are nevoie de cel puțin 30 de ore pe săptămână de terapie specializată. paper magik, Andra Maria (Chocolate Red Quartet) și Mădălina Petre vor urca pe scena Time In și vor cânta pentru a susține Luca’s Journey. La eveniment vor avea loc și proiecții (va fi proiectat un film cu Luca, sub semnătura Cildus), expoziții (o expoziție cu lucrări aparținând lui Cildus) și o licitație având ca scop strângerea de donații pentru tratamentul de care are nevoie Luca.

Luca’s Journey

Luca este un băiețel de 8 ani diagnosticat cu autism și cavernomatoză cerebrală. El are nevoie de cel putin 30 de ore de terapie pe saptămână, pe termen nelimitat. Niciun terapeut specializat nu ar putea estima durata tratamentului de care ar avea nevoie un copil care suferă de astfel de probleme pentru a se putea integra în societate.

Nu, autismul nu se vindecă. Copiii care suferă de autism nu se recuperează niciodată. Cu toate acestea, aceștia pot avea multe reușite, pot avea un talent extraordinar care să-i facă să exceleze și se pot integra, cu adevărat, în viața socială. Dar nu se pot vindeca și au nevoie de tratament constant.

De când face terapie la Asociația Învingem Autismul din București, Luca a făcut multe progrese. Nu mari progrese, ci multe progrese, de care suntem foarte mândri. Costurile terapiei, însă, ajung la 3000 de lei pe lună. O sumă cel putin considerabilă, așa încât, pentru noi, părinții lui Luca, fiecare zi devine o cursă disperată după soluții în rezolvarea problemei financiare“, mama lui Luca.

paper magik feat. Andra Maria

paper magik, Dragoș, Flamă și Cosmin, au spus da fără să stea pe gânduri. Proiectul In time for Charity și povestea lui Luca se potrivesc perfect cu filosofia paper magik.

Trupa s-a înființat și a rezistat în timp din dorința de a trezi simțiri în sufletele celor pentru care muzica face parte din nevoile de bază. Înființată în urmă cu 6 ani, trupa a trecut prin schimbări semnificative, fiecare dintre ele fiind cauzate de același imbold: să găsească formula perfectă prin care să poată transmite acel vibe care ar putea schimba lumi.

Come with\to us, listen to us, feel us - o să înțelegeți mult mai bine despre ce e vorba atunci. Luca are nevoie de voi. Noi vom fi acolo, să vă dăm încă un motiv să adăugați concertul în planurile voastre de sâmbătă seara. Puteți ajuta și vă puteți simți bine în același timp. Sâmbătă, în Time in.“ Flamă, bass.
Andra Maria, lead singer în Chocolate Red, îi cunoaște lui Luca povestea demult. S-a implicat în In Time for Charity mai mult decât ar face-o un artist care și-ar susține concertul.

La primul meu concert cu Chocolate Red, Luca era acolo, cu mama lui, Ioana. După concert, Ioana mi-a spus: măi, Andra, a stat așa cuminte cât ai cântat, asculta și se legăna ușor… și am plâns, și atunci și mai târziu. M-a emoționat foarte tare. Și atunci a fost primul moment în care puținul pe care îl cunoaștem majoritatea despre autism, că “ei sunt diferiți, nu au sentimente, nu poți comunica cu ei cum o faci cu un om normal” a fost contrazis pentru că… a simțit muzica și energia transmisă…așa că, acum cânt din nou, pentru Luca și pentru șansa lui de a fi cel mai fericit Luca posibil, cu ajutorul terapiei. Și apoi merg la Luca, mă ia în brațe, batem palma și uneori mă și pupă pe obraz. E minunat să fii parte din Lumea lui Luca, așa că vă sfătuiesc și pe voi să o faceți”  Andra Maria.

Veniți la concert. Măcar să vă bucurați de muzică.

Luca va fi acolo și se va bucura de muzică, asta sigur va face. Time In e un loc frumos, relaxant, în care merită să vă petreceți sâmbăta seara, alături de prieteni dragi.

Pentru mai multe informații legate de Luca’s Journey: http://www.anabarton.ro/buna-sunt-ioana-mama-lui-luca/.  Pentru mai multe informații legate de eveniment:
https://www.facebook.com/events/1783378995214705/?active_tab=highlights
Când: Sâmbătă, 25 iunie, ora 20.30.  Unde: Time In, str. Mihai Eminescu, nr 38. Intrarea: liberă
Conturi în care se pot face donații:  RO21 RZBR 0000 0600 1356 2264 (lei);
RO80 RZBR 0000 0600 1356 2269 (euro). Swift RZBR ROBU este deschis la Banca Raiffeisen, pe numele de titular IOANA TIBERIAN (mama lui Luca).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod