"Concurenta intr-o lume plata", de Victor K. Fung, William K. Fung, Yoram (Jerry) Wind


Intr-o lume plata, totul se schimba... mai ales calitatile de care ai nevoie pentru a conduce o companie de top. Succesul nu consta doar in forta companiei in sine, mult mai important este la ce se poate...
Intr-o lume plata, totul se schimba... mai ales calitatile de care ai nevoie pentru a conduce o companie de top. Succesul nu consta doar in forta companiei in sine, mult mai important este la ce se poate conecta aceasta. Afla secretul companiei Li&Fung, cea care si-a dovedit succesul inregistrand un profit de 8 miliarde de dolari din articole vestimentare si alte bunuri destinate marcilor de renume si retailerilor - fara a detine nici macar o singura fabrica.

Victor Fung, William Fung si Jerry Wind dezvaluie modul in care Li&Fung a inlocuit infrastructura "de moda veche" si punctele de lucru care aveau un numar imens de angajati cu o retea fluida care poate crea, fabrica si livra oriunde, aproape orice. Cheia succesului in aceasta lume este un set de principii destinate "orchestrarii retelei", descris pentru prima data in aceasta carte. Autorii examineaza felul in care aceste principii pot fi aplicate in procesul de fabricare, in servicii, precum si in alte industrii. Iti arata cum poti construi si orchestra propria retea de talie mondiala.

  • Concureaza "retea vs. retea" - si castiga!
  • Infiinteaza o "mica-mare" companie, care combina proportia cu mobilitatea.
  • Stabileste relatii la distanta, dar stranse, cu furnizorii.
  • Mentine echilibrul intre control si putere, stabilitate si inovatie.
  • Gestioneaza "urcusurile si coborasurile" din lumea plata - incepand de la politica pana la terorism.

"Li&Fung a fost un pionier in crearea si gestionarea organizatiilor destinate unei lumi fara granite.
Aceasta carte reflecta o intelepciune pe care companiile vor fi nevoite sa o adopte pentru a atinge succesul in urmatoarea etapa globala."
- Kenichi Ohmae, autor al cartilor "Lumea fara granite" si "Urmatoarea etapa globala"

"'Concurenta intr-o lume plata' imbina intr-o maniera originala gandirea inovatoare privind structurile bazate pe concepte temeinice si binecunoscute in domenii precum planificarea afacerilor si contabilitate. Prin evidentierea principiilor de orchestrare a retelei, autorii au deschis o usa catre o schimbare incununata de succes intr-o zona in permanenta expansiune." - Lennart S. Lindegren, fost vicepresedinte strategie, PricewaterhouseCoopers, LLP

"Momentan, intreaga lume se confrunta cu provocarea manageriala descrisa in 'lumea plata' a lui Friedman.
Autorii au intocmit un manual practic obligatoriu privind abordarile operationale si strategice menite sa nu va aduca doar supravietuirea, ci si succesul in aceasta lume ciudata. Ei pun sub semnul intrebarii multe notiuni traditionale de control si ceea ce inseamna, intr-adevar, o afacere, dar ofera si niste viziuni uimitoare bazate pe propria aventura in aceasta 'lume plata'."
- Colin Crook, presedinte Penberen Center si fost CTO Citicorp

Cartea "Concurenta intr-o lume plata", a autorilor Victor K. Fung, William K. Fung, Yoram (Jerry) Wind, aparuta in anul 2009, la Editura Publica, in traducerea Elizei Badescu, poate fi cumparata din librarii, la pretul de 49 de lei.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod