Noul trend pentru fidelizarea angajaților: primul Oktoberfest corporatist în nordul Bucureștiului

Salariul nu mai este singurul criteriu în funcție de care un angajat alege sau nu să rămână într-o companie. Flexibilitatea acesteia, precum și preocuparea angajatorului pentru starea de bine a personalului ocupă un loc fruntaș în lista beneficiilor căutate la un job, conform unui studiu realizat de platforma ejobs. Astfel, pentru că românii își doresc mai mult timp liber, precum și posibilitatea de a se relaxa la serviciu,  o nouă tendință în corporații este amenajarea unor spații de relaxare sau chiar organizarea de evenimente, după program, pentru angajați.

Prima ediție a festivalului Oktoberfest dedicat corporatiștilor din nordul Bucureștiului a avut loc anul acesta în perioada 23-26 septembrie, chiar în Săptămâna internațională a fericirii la locul de muncă, în complexul SWAN Office &Technology Park din Pipera.
Cele patru zile de mâncare bună, bere rece și distracție dedicate comunității locale, încununate de concertul trupei Bere Gratis, au adunat peste 2000 participanți, dornici să se relaxeze după serviciu.

”Prin organizarea acestui festival ne-am dorit să arătăm că există viață dincolo de centrul Bucureștiului. Zona Pipera-Voluntari, aflată la câteva minute de centrul Capitalei, este în continuă expansiune. Comunitatea celor care lucrează și trăiesc aici se mărește pe zi ce trece, noi la SWAN Office Park, parte a Smartown Group, avem aproape 90% din spații deja închiriate. Scopul nostru a fost să încurajăm socializarea și networkingul de calitate, după program. Astfel, biroul nu mai este doar locul de muncă, ci și spațiul în care ne întâlnim cu prietenii și colegii și ne distrăm”, a spus Itamar Eldar, CEO Smartown Group.

Socializarea la locul de muncă și relațiile armonioase cu echipa sunt printre cele mai importante elemente care țin angajații ancorați la job, 25 % dintre aceștia punând mult accent pe integrarea în colectiv și prieteniile legate în orele de program.
De asemenea, cel mai frecvent motiv pentru 52% din cei care au schimbat job-ul a fost faptul că nu erau fericiți. Astfel, complexurile de birouri vin cu soluții de la networking până la cumpărături, transformându-se în mici orașe.

Principala noastră preocupare este legată de starea de bine a chiriașilor și, implicit, a angajaților acestora. Pentru că ei petrec cea mai mare parte a zilei în birouri, am avut grijă ca toate clădirile pe care le administrăm să fie cât mai funcționale, iar serviciile oferite de cei care le închiriază să fie complementare. Ne interesează foarte mult ca spațiul rămas disponibil să fie ocupat de o serie de furnizori de produse și servicii de tip farmacie, clinică medicală, sală de fitness, magazine sportive, cafenea, pentru ca toți salariații să poată găsi tot ceea ce le este necesar chiar în clădirea în care lucrează”, a spus George Drăgan, Property Manager în cadrul Colliers International pentru SWAN Office &Technology Park

Din cei peste 1 milion de angajați din Capitală,  65.000 sunt concentrați în clădirile de birouri din Pipera, potrivit unui studiu de la începutul lui 2019.
În același timp, statisticile arată că în Voluntari sunt peste 43.000 de locuitori, ceea ce a transformat zona din nordul Bucureștiului într-una din cele mai mari comunități rezidențiale. De cele mai multe ori, oamenii se știu din vedere, iar prima ediție  Oktoberfest powered by SWAN Office Park și-a propus să-i ajute să se cunoască cu adevărat într-un mediu familiar.

Organizatorii festivalului, SWAN Office &Technology Park, parte a Smartown Group, și Ambery Hall își propun ca evenimentul să devină o tradiție în comunitatea din zona Pipera-Voluntari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod