S-a încheiat cea de-a 5-a ediție #Creativo- eveniment dedicat pasionaților de modă, stil și handmade

Centrul Vechi al Capitalei s-a transformat, în perioada 14-15 Aprilie, în terenul de joacă al pasionaților de modă, stil și handmade. #Creativo, aflat deja la cea de-a 5-a ediție, s-a încheiat după două zile pline, cu peste 30 de ateliere gratuite,10 conferințe inedite, prezentarea ultimelor generații de mașini de cusut, oameni frumoși și voie bună. Evenimentul a avut loc la ARCUB, un cadru minunat în care specialiștii Atelierele ILBAH au inițiat participanții atelierelor în arta desenului de modă, drapajului, cusutului sau croitului după tipare, Brodat și Cusut a oferit vizitatorilor posibilitatea de a testa mașini de cusut, surfilat, brodat, casnice și industriale, de ultimă generație, marca Brother, iar TiparedeCroitorie.ro a lansat “Totul despre Croitorie” în limba română, cea mai de succes carte editată de Burda Style.Destinate persoanelor care vor să-și transforme pasiunea pentru modă într-o afacere de succes, aceste conferințe au abordat diverse teme de interes pentru publicul larg. Peste 3.500 de oameni s-au înscris pe site-ul evenimentului și au venit să asculte sfaturile profesioniștilor în domeniu, să învețe de la profesioniști și să-și pună în practică hobby-urile. Invitați de referință au povestit publicului despre industria de modă din România, tehnici de promovare online și offline, dar și despre modalitățile de finanțare a micilor afaceri din industria vestimentară. Printre speakerii acestei ediții s-au numărat specialiști din domeniul bancar, antreprenori de succes din industria de modă, stiliști, bloggeri dar și designeri de top precum: Mirela Diaconu, Maria Marinescu, Elena Perseil, Ionuț Glăvan (Mineli Boutique), Mirela Bucovicean (Molecule F), Blogu lu’ Otravă, Oana Tache, Eniko Szanto (stilist în cadrul Pro TV), Ines Turturică, Florin Petu (AdMarks), reprezentanți ai Băncii Transilvania și mulți alții.Maurice Munteanu, fashion editor al unei reviste de referință din România, dar și jurat al emisiunii “Bravo, ai stil!”, a susținut o conferință despre stil, trenduri și fashion icon-uri, răspunzând tuturor întrebărilor din public cu naturalețea și eleganța sa obișnuită. Revista Beau Monde (Roxana Dobriță, editor șef și Daria Georgescu, stilist) împreună cu Atelierele ILBAH (make-up artist Alina Serbu, hairstylist Alex Bărbulescu, fotograf Bogdan Zop) și designerul Diana Caramaci, au realizat primul editorial de modă live, de la zero, pe scena sălii Centrului Cultural ARCUB.Evenimentul a fost încununat de un workshop inedit, pentru prima oară în cadrul #Creativo, în care maeștrii pantofari Matei Corvin și Niculae Antochi, au realizat manual o pereche de încălțăminte din piele, pe care au dăruit-o unei participante norocoase.

The Woman Entrepreneurship Workshops- Despre provocările dezvoltării unui business de succes

Joi, 19 aprilie, The Woman dă întâlnire antreprenorilor din Transilvania pentru următorul eveniment de educare, unde se pun în lumină tematici precum brandul personal, eticheta de business la masă, crearea unui pitch, storytellingul și alte subiecte de interes care vor stârni curiozitatea spiritului antreprenorial feminin.

Nestlé România semnează Carta Diversității

 Nestlé se angajează public să continue susținerea diversității în toate formele acesteia în societatea românească, pornind de la valorile interne: respect pentru sine, pentru alții, pentru diversitate și pentru viitor.„Suntem bucuroși și ne onorează să fim printre semnatarii Cartei Diversității în România. Inovația și dezvoltarea de noi produse sunt esențiale pentru succesul Nestlé, iar pentru a face aceste lucruri avem nevoie de o gândire diferită. Adoptând diversitatea de persoane și culturi în cadrul companiei vom putea, la rândul nostru, să contribuim la bunăstarea societății. Principiile Cartei fac parte din cultura noastră organizațională, atât la nivel global, cât și local. Prin urmare, pentru noi este un pas firesc să ne reîntărim angajamentul de a respecta diversitatea societății românești. Încurajăm cât mai multe companii să se alăture acestui demers deoarece doar împreună putem face ca egalitatea și incluziunea socială să devină valori recunoscute și respectate”, declară Jackie Avery, HR Director Nestlé România.Principiile Cartei Diversității sunt în armonie cu scopul companiei Nestlé: de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Nestlé promovează nu doar diversitatea de rasă, gen sau vârstă, ci și de educație, opinii, personalitate sau pregătire profesională, acestea fiind fundamentele pe care compania construiește o cultură diversă și incluzivă.Carta Diversității din România urmează modelele de succes existente în alte state europene și are la bază un set de principii generale, asumate voluntar de către semnatar cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea și egalitatea de șanse la locul de muncă.

CREATIVO, cel mai mare eveniment dedicat industriei de modă din România, a ajuns la cea de-a 5-a ediție

Primăvara aduce în dar un eveniment croit pe măsura pasionaților de modă. Aflat deja la a 5-a ediție, #Creativo va avea loc în perioada 14-15 Aprilie 2018, la Centrul Cultural ARCUB (Centrul Vechi, Hanul Gabroveni, Str. Lipscani nr. 84 – 90), ), între orele 10:00-19:00  și se anunță a fi cea mai importantă ediție de până acum. Organizatorii #Creativo au pregătit peste 40 de conferințe și ateliere despre modă, croitorie, stil, antreprenoriat  dar și întâlniri inedite cu designeri și stiliști celebri. În cadrul atelierelor, specialiștii Atelierele ILBAH îi vor introduce pe pasionați în lumea drapajelor și desenelor de modă, îi vor învăța să coasă ajutați de o mașină performantă sau să croiască articole vestimentare după tipare. Echipa Brodat si Cusut va oferi vizitatorilor posibilitatea de a testa mașinile de cusut, sulfilat și brodat, de uz casnic sau industrial, vârf de gamă, marca Brother. Printre speakerii ediției de Primăvară se număra atât antreprenori din industria de fashion ca Mirela Bucovicean (Molecule F), designeri de top ca Ionuț Glăvan (Mineli Boutique), Elena Perseil, Mirela Diaconu sau Maria Marinescu, cât și designeri la început de drum. Participanții vor putea afla mai multe despre relațiile publice și promovare în industria de fashion de la Ines Turturică (fost director PR Acasă Tv) , Otravă (Blogu lu’ Otravă) și Eniko Szanto (stilist în cadrul PRO TV), iar Maurice Munteanu, fashion editor al revistei Elle România și jurat al emisiunii Bravo ai stil!, va discuta despre estetică, stil, tendințe și despre ce presupune meseria de stilist în România.  oxana Dobriță, editor șef Beau Monde, ajutată de o întreagă echipă de profesioniști vor realiză în direct un editorial de modă de la zero. Echipă ei este formată din designerul Diana Caramaci și trainerii Atelierele ILBAH: haistyle Alex Barbulescu (Fox), make-up Alina Șerbu și foto Bogdan Zop. Matei Corvin, creator de pantofi de referință, va realiza manual o pereche de încălțăminte din piele în cadrul unui workshop spectaculos și unic.  #Creativo a pregătit și o serie de conferințe în spirit antreprenorial, de unde vizitatorii evenimentului pot descoperi posibilități de finanțare pentru micile afaceri din industria de modă și pot învăța tot ce presupune accesarea programului relansat Start-up Nation Plus. Intrarea în cadrul evenimentului este GRATUITĂ, însă pentru a participa la Conferințe și Ateliere este nevoie de înscriere prealabilă pe site-ul oficial #Creativo. Programul complet al atelierelor, dar și detalii despre modalitatea de înscriere sunt disponibile aici. Locurile sunt limitate!

Program "Bursele de performanta Allianz-Tiriac"

Fundația Olimpică Română și Allianz-Țiriac Asigurări lansează a patra ediție a programului Bursele de performanță Allianz-Țiriac. Douăzeci de burse vor fi acordate tinerilor sportivi care au obținut rezultate excepționale, însă întâmpină dificultăți financiare în drumul către marea performanță.

Coca-Cola HBC România semnează Carta Diversității

Coca-Cola HBC România semnează Carta Diversității, angajându-se astfel să continue promovarea și implementarea principiilor de diversitate, incluziune și egalitate de șanse în interiorul companiei, cât și în afara ei, servind ca un exemplu de bune practici pentru alte companii sau organizații.

Studenții români s-au remarcat la competiția internațională CEO Challenge organizată de P&G

11 studenți români au participat în competiția internațională "CEO Challenge 2018" organizată de P&G. Echipa câștigătoare, din care fac parte Ioana Maria Mihai din România, Adriana Pogolsa din Republica Moldova și Jason Psarrakis din Grecia, va reprezenta regiunea sud-est europeană în următoarea rundă a competiției CEO Challenge, care se desfășoară la Roma.

Kent Hoffman, cunoscut psihoterapeut american, va susține la București un seminar mindfulness

Garbo.ro facilitează o șansă unică de a-l întâlni și de a accesa cunoașterea și învățăturile cunoscutului psihoterapeut american, Dr. Kent Hoffman, prin intermediul unui seminar mindfulness Tenderness@Core, de o zi, care va avea loc în data de 12 mai 2018, la București. Datorită experienței în domeniu și devotamentului pentru munca sa, Dr. Kent Hoffman este unul dintre acei oameni care au capacitatea de a-ți influența viața în moduri profunde. Astfel, seminarul Tenderness@Core are ca scop atât promovarea practicilor de sănatate pshio-emoțională dezvoltate de Dr. Kent Hoffman, pe parcursul celor peste 40 de ani de experiență, cât și strângerea de fonduri în scop caritabil. 100% din veniturile obținute din bilete vor fi donate către casele de copii: CASA DE COPII "MAICA DOMNULUI" din Cluj-Napoca și CASA DE TIP FAMILIAL "SFÂNTUL STEFAN", Vita - Bistrița. Seminarul se adresează în primul rând adulților aflați într-un moment al vieții în care au nevoie de unelte eficiente și coerență - o înțelegere clară a naturii umane și a propriilor suferințe, întrebări sau goluri, pentru a se reașeza pe un făgaș benefic lor. Astfel, aceasta este o ocazie unică de a accesa cunoașterea și învățăturile doctorului Kent Hoffman.Cunoscut îndeosebi datorită muncii sale în domeniul teoriei atașamentului și programului Circle of Security, dedicat părinților și creșterii copiilor, în cadrul seminarului organizat de Garbo.ro, Kent Hoffman va prezenta o nouă tehnică de mindfulness pe care a creat-o în baza experienței sale și pe care a denumit-o “Tenderness-at-the-Core”. „Cuvântul <<tandrețe>> este un termen pe care îl folosesc ca să rezum ceea ce fiecare dintre noi are nevoie și care se află în centrul dezvoltării armonioase: alinare și plăcere. În primii ani de viață, tema principală a ceea ce orice copil are nevoie este chiar acest lucru: cineva care ne vede valoarea și vrea să fie cu noi doar pentru simpla bucurie de a fi împreună (plăcere). Avem nevoie și de cineva cu care să împărțim durerea noastră și care să ne ajute să facem sens a ceea ce este dificil (alinare). Odată ce aceste doua ingrediente sunt la locul lor, avem <<tandrețea-ca-esență>> și suntem capabili să mergem în lume cu încredere. Autonomia urmează tandreții și nu invers.”, spune Dr. Kent Hoffman. Specialistul consideră că acest seminar unde vom învăța cum să accesăm acest element fundamental al existenței umane, este un cadou pe care îl face cu ocazia venirii sale în România, celor care vor fi prezenți la eveniment, dar și copiilor aflați în nevoie. In cadrul acestui eveniment poti sa descoperi, prin intermediul specialistului Kent Hoffman, practica tandreții „Tenderness@Core”, un mod de a fi mai bine în viețile noastre. Afla aici mai multe detalii despre seminarul Tenderness-at-the-Core.

Cele mai bune food truck-uri românești au fost premiate, pentru prima dată în România

In cadrul ceremoniei Food Truck Society Awards, au fost premiate cele mai bune food truck-uri românești. Au urcat pe scenă alături de comediantul Claudiu Teohari (Teo) antreprenori din industria culinară, principalii organizatori de evenimente, cei mai experimentați și mai populari operatori și proprietari de food truck-uri, dar și bucătari renumiți (Adi Hădean, Nicolai Tand).Peste 100 de food truck-uri din România au intrat în cursa pentru “Premiul Publicului” sau pentru una dintre cele 7 categorii existente: Best Burger, Best Sandwich, Best Seafood, Best Ethnic, Best Hotdog, Best Dessert și Best Drink. Procesul de jurizare a fost unul cu două componente – votul specialiștilor și votul publicului, care a avut la dispoziție o lună pentru a-și vota preferații și pentru a le oferi o șansă în plus către Marea Finală.Publicul a ales câștigătorii celor 7 categorii, iar jurații (Adrian Hădean (Chef), Răzvan Exarhu (Chef), Robert Noana (Organizator evenimente culinare - Gourmet Entertainment), Constantin Covaliu (Organizator evenimente culinare - Why Not Us), Cristian Manafu (Blogger - manafu.ro), Cristina Mazilu (Blogger - mazilique.ro) și Cristi Dandes (Instagrammer - Food of Bucharest) au ales marele câștigător Truck of the Year. Lista completă a câștigătorilor:Best Drink - Prosecco Van Best Dessert - La Nu Stiu Cine Best Hot-Dog - Za German WurstwagenBest Seafood - La FincaAlioli Truck Best Ethnic - Arrosticini Best Sandwich - Meat BustersBest Burger - Circus PubPublic's Choice - Meat BustersTruck of the Year - Meat Busters“Food Truck Society Awards reprezintă o încurajare la performanță și un pas următor natural pentru o piață în continuă dezvoltare. Estimăm că piața de foodtrucks din România a ajuns la 15 milioane de Euro și credem că va crește cu cel puțin 25%  în 2018. Piața de foodtrucks a ajuns cu o viteză uimitoare la nivelul gastronomic din Occident și asta ne bucură și ne motivează să investim tot mai multe resurse aici”, explică Florin Itu, proprietar foodtrucks și organizator al multor festivaluri de food, din partea Gourmet Entertainment.Food Truck Society Awards este primul eveniment din ţară organizat de FoodTruck Society care reunește toate food-truckurile și le desemnează pe cele mai bune, cu ajutorul publicului și al unui juriu de profesioniști.  

Sondaj - „Statutul profesorilor din România“

Salariile profesorilor din România sunt mici, nu reflectă prestigiul vocației de dascăl și demotivează cadrele didactice în feluri greu de evaluat. Mariuca Talpeș, fondator INTUITEXT și membru al Romanian Business Leaders, oferă o imagine a cum ar trebui să arate, în 2018, statutul profesorilor din România.„Statutul profesorilor din România“ este o cercetare realizată de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și D&D Research ce trage un puternic semnal de alarmă. Având ca obiectiv evaluarea statutului meseriei de profesor în România, prin întrebările adresate, cercetarea a permis realizarea unor analize comparative între modul în care este perceput statutul de profesor în România și în alte țări. Una dintre temele vizate de această cercetare s-a referit la remunerația insuficientă pe care o primesc cadrele didactice la noi în țară. Salariul profesorilor din România este al doilea cel mai scăzut prin comparație cu celelalte țări din studiu. Astfel, în urma sondajului: 85% dintre respondenți consideră că salariul unui profesor este prea mic;   52,6% sunt de părere că salariul ar trebui să fie între 2.000 și 3.000 lei; 26% cred că salariul unui cadru didactic ar trebui să depășească 3.000 lei.„Un profesor bun va forma bine toți copiii, indiferent de dotările clasei, programa școlară sau numărul de copii din clasă. Creșterea salariului de intrare în sistemul de învățământ la un nivel de 2.500-3.000 lei net va face ca venitul unui profesor debutant să fie competitiv pe piața muncii și să atragă tineri cu vocație în sistemul de educație românesc. Astfel, munca profesorilor performanți va fi cu adevărat valorizată de societate“, este de părere Măriuca Talpeș, membru în consiliul director al RBL și manager INTUITEXT.Conform celor mai recente teste PISA (2015), analfabetismul funcțional în România este în prezent de 40% (2 din 5 copii nu înțeleg ce citesc și nu pot rezolva probleme simple de logică). In consecință, o echipă de cercetători condusă de profesorul Eric Hanushek (Universitatea Stanford) a demonstrat impactul rezultatelor acestor teste internaționale asupra economiei.Astfel, eliminarea analfabetismului funcțional până în 2030 duce România pe durata următorilor 80 de ani la:•    creștere suplimentară a PIB cu 1194 miliarde USD•    creștere suplimentară a salariilor cu 12% pe întreaga durată De ce 2030? Pentru că atunci, copii născuți în 2015 vor fi împlinit 15 ani și vor susține testele PISA. De ce 80 de ani? Aceasta ar fi durata medie de viață a celor care se nasc în acești ani. In concluzie, există o cauzalitate directă între gradul de respect pe care societatea românească îl arată astăzi profesorilor, motivația cadrelor didactice, calitatea educației din România și viitorul economic al țării noastre.

Descoperă ideea ta de afaceri de 100.000 USD – curs online pentru antreprenori

Martie a început cu o lansare specială pentru Violeta-Loredana Pascal, fondator PRwave. Este vorba despre un curs online – „Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients to start living your dream life” – care îi ajută pe cei care doresc să devină antreprenori să identifice ideea de afaceri cu cele mai mari şanse de succes. În luna martie beneficiaţi de 71% reducere la acest curs.Cursul se adreseaza celor care:- se gandesc cum ar fi sa aiba o afacere, dar nu ştiu cum să găseasca o idee care să fie profitabilă;- au deja una sau mai multe idei de afaceri, dar nu ştiu cum să le testeze pentru a afla care are cel mai mult potenţial de succes;- le-ar plăcea să aiba o afacere, dar nu ştiu de unde să începi;- ar dori să porneasca o afacere în timpul lor liber, dar nu au idee ce i-ar putea oferi;- sunt studenti şi nu ştiu cum să găseasca o idee de afaceri profitabilă.Nu eşti sigur dacă eşti pregătit să devii freelancer sau să ai propria afacere (full-time sau part-time)? Downloadează acest checklist şi află răspunsul la întrebare.Loredana Pascal şi-a lansat agenţia de comunicare şi relaţii publice PRwave International în urmă cu 13 ani. Tot atunci a lansat şi site-ul PRwave. A continuat lansările cu blogul de călătorii în limba engleză Travel – Moments in Time şi apoi Earth’s Attractions. Şi-a transformat blogurile în afaceri și a început să ajute și alte persoane să își transforme blogurile în afaceri de succes.Anul trecut a lansat AdvanceNow.biz, un site dedicat programelor de business coaching pe care le oferă, iar anul acesta a făcut un pas mai departe prin lansarea cursului în limba engleză „Find your $100k business idea and get the first clients to start living your dream life”.„Am creat acest curs pentru cei pe care îi atrage ideea independenței financiare, care îşi doresc să nu se mai ducă la birou zilnic şi pentru cei care vor să aibă afacere de succes la nivel internațional. Ştiu că poate părea imposibil, dar sunt dovada faptului că poţi. Îmi doresc să ajut oameni din lumea întreagă să îşi descopere potenţialul, să găsească ideea de afaceri care le poate aduce 100.000 USD sau chiar mai mult pentru a putea trăi aşa cum îşi doresc,” a declarat Violeta-Loredana Pascal.Cu ocazia lansării cursului, poti beneficia si de o reducere de 71%. Detalii complete aici.

Asociația Călătoria Divorțului lansează Campania Națională de Conștientizare #AmDivorțat, Aleg să Înțeleg

Evenimentul are loc Luni, 26 MARTIE, începând cu orele 19:00, la Teatrul Elisabeta (Bd. Regina Elisabeta nr. 45, București).

Iuliana Tudor, proiect inedit la Gala The Woman 2018

Conferința de Leadership Feminin The Woman a avut loc de curând la Cluj. Omul de televiziune Iuliana Tudor a fost prezentă în calitate de Speaker în fața a peste 600 de femei antreprenor și lideri din România. Tema aleasă anul acesta- The Woman: Cea mai bună versiune a ta!- a dus-o cu gândul pe Iuliana Tudor la un subiect care a stârnit un interes deosebit: Imperfect is perfect, în jurul căruia vedeta și-a creat discursul. „Am petrecut o zi tare frumoasă în compania celor 600 de femei prezente la Conferința The Woman! Multe emoții și bucuria de a cunoaște oameni noi cu povești impresionante! ”, spune Iuliana Tudor. „Anul 2018 va fi anul în care sărbătorim femeia lider, femeia mamă, femeia antreprenor, femeia autentică. The Woman își va atinge potențialul maxim prin implicarea reală în societate la nivel național și de ce nu, internațional, deoarece avem toate pârghiile necesare să facem acest pas.”, declară Mădălina Hodorog, organizator The Woman.De-a lungul edițiilor, femeia The Woman a devenit din ce în ce mai încrezătoare, inspirând femeile de pretutindeni și dezvoltându-se constant alături de o comunitate puternică. Conferința a inclus prezentări, dezbateri, workshopuri, Gala Premiilor The Woman și a oferit oportunități de colaborare pentru participanții prezenți la eveniment.

Bayer România semnează în Carta Diversităţii

Bayer România consideră echipa drept cea mai valoroasă resursă şi îşi propune să creeze o cultură organizaţională definită de respect reciproc, recunoaştere şi apreciere faţă de talentul şi diferenţele fiecăruia dintre membrii acesteia. De aceea, compania a semnat în Carta Diversităţii, angajându-se public să sprijine, să protejeze și să dezvolte diversitatea."Bayer România se angajează să promoveze, să cultive și să menţină o cultură a diversității și incluziunii. Îmbrățișăm și încurajăm diversitatea angajaților noștri, deoarece suntem convinși că cel mai valoros activ al nostru este capitalul uman. Suma diferențelor individuale, a experiențelor de viață, a cunoștințelor, a inovării, a exprimării de sine, a capacităților unice și a talentelor pe care angajații noștri le investesc în activitatea lor reprezintă o parte importantă nu numai a culturii și reputației noastre, ci și a rezultatelor bune ale companiei Bayer. La Bayer România recunoaștem importanța de a avea o forță de muncă a cărei diversitate o reflectă pe cea a clienților noștri și a comunităților în care ne desfășurăm activitatea, precum și dezvoltarea unor lideri incluzivi care crează un climat de lucru în care diversitatea este valorificată. Pentru noi, o zi normală de lucru include construirea unui climat egal și echitabil pentru toți angajații, direct legat de puterea și competitivitatea companiei. Suntem ferm convinşi că diversitatea forței de muncă și a leadership-ului pot ajută Bayer să inoveze și să satisfacă mai bine nevoile diferitelor comunități pe care le deservim" a spus Pascal Cassecuelle, Director General Bayer România.“Salutăm decizia Bayer România de a sprijini platforma Cartei Diversității, un proiect unic în România care își propune să motiveze organizațiile semnatare să recunoască și să extindă avantajele integrării diversității în practicile organizaționale și de resurse umane. Bayer România vine în cadrul platformei cu o expertiză solidă în managementul diversităţii şi suntem convinşi că toţi semnatarii vor aprecia schimbul de bune practici şi opiniile specialiştilor Bayer”, a declarat Dana Oancea, Project Manager al Cartei Diversităţii din România. Carta Diversităţii din România este un proiect menit să promoveze diversitatea, non-discriminarea, incluziunea și egalitatea de șanse la locul de muncă. România este cea de-a 21-a ţară care adoptă acest demers, deschis companiilor, organizaţiilor non-profit şi autorităţilor. Prin aderarea la Carta Diversităţii, semnatarii îşi asumă să pună în aplicare sau să-și extindă angajamentul în managementul diversității dincolo de rigorile și obligațiile legale.

Libris.ro asigură standurile de carte la târgurile de carte de la Paris și Leipzig

În acest final de săptămână, Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, reprezintă România la două târguri de carte importante: Paris și Leipzig. Libris.ro asigură standurile de carte ale României la târgul de carte de la Paris, la invitația ICR, în perioada 16-19 martie 2018, precum și la târgul de carte din Leipzig, la invitația Ministerului Culturii, în perioada 15-19 martie.Parteneriatul Libris.ro cu ICR pentru crearea unui stand de carte spectaculos la Salonul Cărții de la Paris se desfășoară pentru al 4lea an consecutiv. În cadrul parteneriatului, Libris.ro asigură personalul de la stand și propune vizitatorilor peste 400 de titluri de carte în limba română, cele mai vândute titluri din ultimul an.La Leipziger Buchmesse - Târgul de carte de la Leipzig, România este țara invitată de onoare. Libris.ro reprezintă pentru prima dată România în cadrul acestui târg și propune publicului o selecție de aproape 500 de titluri apreciate de români în ultimele luni. Târgul de la Leipzig se deschide pe 15 martie și este deschis vizitatorilor până pe 19 martie.

Elena Kovacs, o doamnă de succes într-o lume dominată de bărbați: ”Am contrazis statisticile”

De peste 25 ani, Elena Kovacs, singura femeie din industria auto romanească, conduce într-o lume exclusiv masculină, o lume a cailor putere dar și a eleganței desăvârșite. Un drum îndrăznet, complicat de zeci de fațete ascunse, însă parcurs cu o mare de pasiune, de sacrificii și de putere de luptă.

De Ziua Internațională a Femeilor s-a lansat Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor

De 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost celebrată la Palatul Parlamentului prin Gala “Din apreciere pentru tine”, evenimentul de lansare al Federației Patronatelor Femeilor Antreprenor, cea mai puternică entitate asociativă feminină din România.Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPFA) a fost creată pentru a susține implicarea femeilor în viața economică și socială a ţării și își propune reprezentativitate la nivel național și crearea unui sistem de suport institutionalizat pentru antreprenoarele din România. Un tur de forță alături de peste 1.000 de femei curajoase din întreaga țară, acțiunea de lansare prezentată de Pavel Bartoș, a sărbatorit curajul, implicarea și viziunea femeilor antreprenor din România. Aprecierea și încrederea în puterea pe care o au în generarea dezvoltării și schimbării pozitive a României, a fost întărită de suportul celor prezenți la eveniment. Preşedintele României, domnul Klaus Johannis, a transmis prin domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidential - Departamentul Politici Economice şi Sociale, un mesaj de apreciere şi sustinere la lansarea Federaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor, invitând reprezentantele puternicei organizații la consultări privind Proiectul de ţară.“Am convingerea că, şi prin eforturile şi implicarea dumneavoastră, economia şi societatea noastră va progresa în deplin acord cu viziunea pro-activă, cu valorile şi pasiunea neobosită care vă caracterizează munca….Aproape 40% dintre afacerile din România sunt conduse de femei, iar managementul de top este feminin pentru aproximativ o treime dintre IMM-urile din ţara noastră….Femeile care conduc astazi afaceri de succes, de milioane sau miliarde de euro, sunt cea mai bună dovadă că şi la noi se poate….Vă invit să vă alaturaţi acestui demers consultativ, pentru că, sunt convins, contribuţia dumneavoastră aduce plusvaloare, dar şi valori în plus, pentru viitorul României". (din mesajul de susținere al Preşedintelui României, Klaus Iohannis)Prim-Ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a transmis prin domnul Iulian Iancu, Președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, un mesaj de apreciere  și de sprijinire a demersurilor viitoare ale  Federației Patronatelor Femeilor Antreprenor. "Vă felicit pentru această gală transformată în sărbătoare dar și pentru faptul că ați coagulat printr-un fenomen, pe care eu îl consider cel mai măreț fenomen al omenirii, respectiv solidaritatea. Eu cred că solidaritatea a schimbat mersul istoriei. Din păcate noi astăzi ne solidarizăm doar în momente de suferinţă şi în societate se resimte un gol al solidarităţii dar se mai simte şi o surzitate socială care împinge către segregare.  În acest peisaj, dumneavoastră, femeia, veniţi şi oferiţi o alternativă dinspre antreprenoriat". (Iulian Iancu- președintele Comisiei de Industrii și Servicii, Camera Deputaților) “8 Martie intă în istoria antreprenoriatul feminin din România cu Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor, o inițiativă unică care a pus bazele pentru o construcție temeinică la nivel național și se pregătește de a forma prima confederație patronală alături de alte două patronate reprezentate de către doamna Liliana Aghiorghicesei și Mihaela Marcu. O confederație patronală care să reprezinte interesele tuturor, o singură direcție, un mediu de afaceri coerent, un partener de dialog pentru provăcările prezentului. Iar vocea e una, aceea a corectitudinii. Se simte nevoia mai mult decât oricând de solidaritate, în ideea că 100 de paie separate nu servesc la mare lucru, dar dacă le legi împreună ca să faci o mătură, poți face curățenie cu ele. Cred în acest demers cu toată convingerea şi le recomand tuturor femeilor antreprenor să ni se alăture pentru a construi împreună viitorul copiiilor noştri.” a declarat Cristina Chiriac, Președinta FPFA. Evenimentul de lansare al FPFA a fost susținut de Sissi Romania si a cuprins, pe lângă momentul festiv al lansării Federației, Gala Aprecierii - un concept original ce a revitalizat manifestarea publică a aprecierii pentru persoanele care fac diferenţa în viaţa noastră, și un concert, oferit invitaților de Direcția 5, trupa care și-a făcut un frumos obicei din onorarea femeii, frumuseții și sensibilității acesteia în fiecare an, în preajma zilei de 8 Martie.Gala "Din apreciere pentru tine” a fost organizată de FPFA cu sprijinul Sissi Romania, în parteneriat cu Comisia pentru Industrii și Servicii, Asociatia Freelancerilor, Patronatul Femeilor Antreprenor, Patronatul Femeilor din Meșteșugărit, Universitatea Româno-Americană, Asociatia Nationala a Antreprenorilor, TriveoMedia și a adunat peste 1.000 de femei, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Parlamentului României, Guvernului României, ambasadelor precum și femei antreprenor din țară și Republica Moldova. La eveniment au participat:  Sandra Pralong, Ana Birchall, Roxana Mînzatu, Cristina Trăilă, Cristina Prună, Camelia Șucu, Sandra Gatejeanu Gheorghe, Nicoleta Munteanu, Mihaela Proicea, Eli Lăslean, Cristina Timiș, Alina Marica, Bianca Preda, Cristina Herea, Mirela Retegan, Ana Dincă, Rita Mureșan, Mihaela Tatu, Nuami Dinescu, Lucia Căpușan, Maria Dermengiu, Manuela Plapcianu, Oana Pricop, Mihaela Dulgheru, Carmen Burtea, Mihaela Stroe, Ana Istodorescu, etc. Evenimentul a fost sustinut de www.eva.ro.

Noua campanie Avon si Jazz: #avon, #antonia, #jazz, #teamwork #8martie #turadoi

Anul trecut, Avon si Jazz au lansat de 8 martie prima parte a campaniei Timp din Timpul tau, pornind de la tensiunea reala ca femeia nu are nevoie de ziua ei de tot felul de atentii inutile, desi dragute, ci apreciaza mai degraba timp din timpul barbatului iubit.  Antonia le canta barbatilor despre cum pot face ei treburile casnice de 8 martie, aparand ca din senin cand ei se gandeau la ce sa-i ia femeii iubite. Campania s-a viralizat rapid, cucerind YouTube Leaderboard si devenind una dintre cele mai premiate campanii Avon in festivalurile de PR, digital si creatie. In 2018, Avon face un pas mai departe si devine primul brand care ia atitudine pe un subiect actual si dureros pentru multe dintre cupluri: timpul impreuna este invadat de ecranele mai mici sau mai mari. Desi stam unul langa altul pe canapea, fiecare sta cu ochii in telefonul lui. Desi postarile noastre si hashtagurile noastre de cuplu ii fac pe toti invidiosi, noi nu mai stim ce face celalalalt, ce simte pe bune. Si uite asa daca lasam telefonul deoparte, de multe ori, nici nu mai stim ce sa-i spunem omului de langa de noi cand il privim in ochi.Apelul Avon de anul acesta e ca 8 martie sa devina 8ffline martie, ziua in care el face primul pas si lasa telefonul jos, se uita in ochii ei, o asculta si “redevin un cuplu” in viata reala. Timp din timpul tau devine timp impreuna, timp cu adevarat impreuna, departe de ecrane si de filtre. “Recunosc ca eu m-am bucurat cel mai mult la cuvinte. Din faza de pitch si pana in faza de productie, nu s-a miscat niciun cuvant din propunerea noastra. Asta si pentru ca fetele de la Avon au simtit si ele adevarul din spatele fiecaruia dintre aceste cuvinte. La fel si Antonia.”’ (Alina Varlanuta, Group Creative) “A fost unul din proiectele la care ce trebuia sa mearga bine, a mers super si ce trebuia sa mearga prost, a mers bine. De la pitch la implementare, de la hashtaguri la ultima zi de filmare.” (Roxana Cozaru, Head of Art)„Campania vorbeste despre relatii autentice. Incurajam oamenii ca in putinul timp pe care il au alaturi de cei iubiti sa demonstreze fiecare double tap din social media. De 8ffline martie nu vom numara like-uri, ci momente, amintiri si emotii.” (Ana Nicolae, Sr. PR & Advertising Specialist, AVON)Campania e declinata dincolo de clipul de online. Pe radio si in multe alte surprize pe Avon Space, toate cu trimitere in offline. Mai mult, de 8 martie, chiar vom fi 8ffline martie. Avon Space va fi pentru prima data offline.

Fotografi din România sărbătoresc Ziua Femeii cu imagini în care au surprins bucuria, feminitatea și frumusețea femeilor

Ziua de 8 martie are o semnificație aparte pentru fiecare dintre noi. Unii vor să-și aducă aminte și să-și sărbătorească mamele, cele mai importante persoane din viața fiecăruia. Alții vor să se bucure și să celebreze Ziua Internațională a Femeii. Sunt și oameni care vor ține cont de ambele evenimente și le vor împărtăși cu persoanele dragi din viața lor, atât mame, cât și femei - iubite, soții, prietene, colege și nu numai. Pentru toți aceștia, agenția Caracteristic a pregătit un cadou: o colecție de fotografii de la oameni care urmăresc fâșii de viață și le surprind în cadre excepționale.Fotografii care au contribuit cu imagini sunt Vlad Eftenie, Andrei Cucu, Gina Buliga, Sorin Onișor și Ana Măreșescu.Vlad Eftenie a spus că atunci când fotografiază simte cum se apropie de un secret împărtășit, tainic, magic. Simte să aibă grijă și să nu deranjeze. Și acest sentiment este transmis și de cadrele sale. Despre legătura mamă - copil, acesta a declarat că este una sacră, inalienabilă, ceva ce nu poate fi “desfăcut”. “Mama și copilul constituie un binom esențial, cu o legătură care subzistă trecerii timpului și chiar însăși vieții. Mama este reperul, este mentorul, deschizătorul de drum, ea conține însăși esența vieții”.Andrei Cucu a spus despre momentele când fotografiază o mamă împreună cu copilul ei că sunt greu de descris, dar sunt încărcate de-o emoție pe care o resimte de fiecare dată. “De cele mai multe ori, las aparatul din mână și mă bucur de acel moment, pentru că este unic. E o avalanșă de stări pozitive, pe care doresc să le transmit și prin imaginea surprinsă. Pentru mine, toate fotografiile care au în prim plan mama și copilul au ceva special. Fiecare are propria poveste și emoție. Sunt unice prin bucuria și emoția suprinse”, a spus acesta.Dintre cei mai dedicați fotografi din România surprinderii magiei fotografice și feminității, Gina Buliga se remarcă extrem de ușor. Cadrele sale surprind bucuria, tristețea, împlinirea sau resemnarea - sentimente prin care toți trecem și care ne fac să fim oameni. “Pentru mine, magia există în momentul în care ești în preajma unei mame. Am o bucurie imensă să fotografiez de la o gravidă până la o familie întreagă fericită. Este un mod al meu de a mă exprima cât de minunată este familia! Mă bucur cu tot sufletul la fiecare ședință foto și de fiecare moment petrecut alături de ei.” Despre iubire, aceasta a spus că găsește minunat sentimentul de-a fi mamă. “Ai parte de iubire necondiționată, este o iubire atât de blândă, o iubire atât de pură, o porți cu tine toată viața, în orice moment”, a adăugat aceasta.Sorin Onișor, ar putea spune oricine i-a văzut cadrele de peisaj, duce o viață extraordinară. Se poate trezi în orice dimineață și în fața lui să fie un nou tablou al naturii. El nu este însă doar un fotograf al munților, răsăriturilor sau apusurilor, al dealurilor cuceritoare din Bucovina, ci este și un atent observator al oamenilor. În cadrele sale a surprins numeroase femei în nenumărate momente ale vieții și vârstei lor. Fiecare dintre ele este însă mereu imortalizată cu o delicatețe aparte. Cele mai emoționante momente rămân cele legate de cei doi copii ai săi.Ana Măreșescu este o altă prezență radioasă printre fotografii din România care încearcă să surprindă viața așa cum se desfășoară ea. “De 10 luni port și eu numele de mamă. Cred că este cel mai frumos nume pe care îl poate avea o femeie. Cu atât mai mult, în ședințele foto pe care le-am făcut în ultima vreme, simt cel mai puternic sentimentul de bucurie. Bucuria de a fi acolo, alături de ei și de a surprinde fericirea din ochi, din zâmbet și din fiecare îmbrățișare. Ședințele foto sunt ca o terapie pentru mine.”

Digital Report 2018 - radiografie complexă a industriei de digital din România

La Social Media Summit București, echipa Biz a a lansat Digital Report 2018. Ajuns la a doua ediție, raportul prezintă o radiografie complexă a industriei de digital din România, cu analize despre tendințele și evoluțiile pieței de digital si  opinii ale specialiștilor.Cele mai asteptate sunt listele cu informații la zi despre principalele agenții de digital din piață și listele cu cele mai relevante nume din blogosfera românească, clasificate în funcție de domeniile pe care le acoperă. Editia din acest an prezninta si topul  celor mai urmăriți vloggeri și instagrammeri, precum și o analiză despre cei mai influenți bloggeri și vloggeri, clasament condus de Cabral Ibacka și Cristian Manafu în categoria blogging și de Matei Dima (BRomania) în categoria vlogging.Ce cuprinde Digital Report?Analiză: Transformarea lumii digitaleLa ce să ne așteptăm de la digital marketing în 2018? Trenduri strategice în tehnologie  și decizii de business în 2018GDPR în era digitalăProfilurile a peste 30 de agenții digitale (informații despre servicii oferite, echipă, management, acționariat, portofoliu de clienții, campanii dezvoltate, premii)Campionii blogosferei: Cine sunt cei mai influenți bloggeri? Campiopnii vlogosferei: Cine sunt cei mai influenți vloggeri? Top 50 vloggeri români Blogosfera din România: bloguri generaliste, bloguri de fashion & beauty, bloguri culinare, bloguri de tehnologie, bloguri de turism, bloguri despre relații de cuplu, bloguri de sport și stil de viață sănătos, bloguri de design, bloguri de cinema, bloguri de cultură, bloguri de lifestyle. Top 30 conturi de InstagramDigital Report 2018 este un proiect Biz Agency, realizat cu sprijinul Zelist Monitor și Screen Native. Poate fi comandat atât în format tipărit, cât și sub forma unui pdf online aici: http://www.revistabiz.ro/smsbucuresti2018/digital-report/ 

10 indicii că eşti planul lui de rezervă

Află ce zodie eşti în horoscopul egiptean şi ce spune aceasta despre tine

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz

Cafeaua și ceaiul nu deshidratează. Ce zic experții

Ce se întâmplă dacă iei antidepresive în timpul sarcinii

Cum îți afectează corpul oprirea alăptatului

7 ingrediente și remedii pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe față

Julia Louis-Dreyfus, de nerecunoscut după ce a început lupta cu cancerul

15 lucruri care nu sunt normale într-o relaţie

Pink este cel mai frumos om din lume - FOTO

Simpatice şi nesuferite: 15 situaţii în care pisicile au chef să strice tot

Starea de bine a tinerei generații. Astăzi, pentru viitor!

Simply the best: Tina Turner arată extraordinar la 78 de ani

Ce trebuie să faci dacă ai început anul cu stângul, în funcţie de zodie

Rețetă rapidă: brioșe cu morcovi, mere și ovăz

De ce se agravează alergiile în timpul nopții?

Cât de sigure sunt uleiurile esențiale?

Topul celor mai toxice fructe și legume. Căpșunile și spanacul ocupă primele locuri

7 alimente obișnuite care fac minuni pentru sănătatea ta

Cum să porți pantofii cu toc fără să te doară picioarele. Cele mai bune trucuri

Jennifer Aniston nu trebuie să vadă asta: Justin Theroux, acaparat de o tânără misterioasă

5 cele mai nesănătoase idei de mic dejun. Evită aceste greșeli dacă vrei să slăbești!

A murit de cancer de colon la numai 40 de ani. Cele 5 simptome pe care le-a ignorat

Diane Kruger, memorabilă în thriller-ul In the Fade

Doliu in lumea politica. Fosta prima doamna a refuzat tratamentul, iar ieri a murit

Caz fara precedent. La un an dupa ce a murit, depune marturie impotriva criminalului

17 animale scumpe foc, pe care ai vrea să le ai acasă

Oameni şi cuvinte: A călătorit 10 ani pentru a poza mesajele de pe haine

Studiu. Pacienții cu cancer pulmonar trăiesc mai mult dacă sunt tratați cu imunoterapie

Cele mai impulsive 6 zodii