Sănătate. Top 5 cele mai periculoase dulciuri pentru dinţii tăi

Consumul mare de zahăr îşi pune amprenta asupra greutăţii, dar puţini se gândesc la consecinţele pe care le are pentru dantură
Dinţii tăi au de suferit atunci când consumi multe dulciuri pe parcursul unei zile. Chiar dacă pofta învinge uneori este esenţial să nu exagerezi şi să te speli pe dinţi după ce ai consumat dulce, atunci când ai posibilitatea.

Principalul duşman al sănătăţii orale este placă bacteriană. Alimentele consumate vin în contact cu gingiile şi bacteriile din gură, iar în lipsa periajului, se acumulează pe dinţi placă bacteriană. Aceasta se hrăneşte cu amidonurile şi zaharurile ce se regăsesc în multe alimente, iar în această combinaţie, produce un acid ce atacă smaltul dinţilor şi duce la apariţia cariilor.


”De fiecare dată când o bacterie intră în contact cu zahărul în interiorul cavităţii bucale se formează acidul care atacă dinţii pentru cel puţin 20 de minute. Iar bacteriile care cauzează cariile se găsesc preponderent în dulciuri şi băuturi carbogazoase. Cariile sunt cauzate de aceşti agenţi patogeni care distrug structura dintelui şi afectează atât smalţul, cât şi stratul interior al dintelui. S-a demonstrat că zaharurile rafinate duc la o creştere accelerată a degradării danturii, în vreme ce carbohidraţii complecşi sunt asociaţi cu o rata mai scăzută a producerii cariilor dentare”, explică dr.
Andra Custura, medic stomatolog la clinica Andra Smile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod