Maratonul ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare

Potrivit unui studiu american, maratonul este unul dintre exercitiile fizice cele mai bune pentru organism deoarece ajuta la prevenirea bolilor de inima si a diabetului.
Cercetarile, efectuate pe 100.000 de alergatori de ambele sexe, au evidentiat faptul ca la acestia nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale este mai mic si ca riscurile sa dezvolte boli cardiovasculare si diabet depind atat de numarul maratoanelor la care au participat, cat si de felul acestora. Astfel, cu cat distanta pe care au alergat este mai mare, cu atat probabilitatea de a se imbolnavi este mai mica.

"Rezultatele noastre arata ca este benefic pentru sanatate nu doar alergatul la maraton, ci si alergatul pe distante mici", a declarat Dr.
Paul T. Williams de la Lawrence Berkeley Laboratory din Berkeley, California, in revista Medicine & Science. "De exemplu, pentru fiecare maraton la care se alearga in timpul anului, riscul de a avea tensiunea si colesterolul marite scade cu 15%, iar probabilitatea de a face diabet, cu 50%", a mai spus specialistul.

Sursa: AGI Salute
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod